Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

1.000 US dollar for adoption af vildhest

Den amerikanske regering udlover pengepræmier på 1.000 US dollar til personer der adopterer en vildhest eller et æsel. Det gør den for at komme hestekrisen i landet til livs, da vildhestenes arealer og reservater er stærkt overpopulerede, og dyrene dør af mangel på næring

 

Vildhesteproblemet

For mange er heste en drøm, for den amerikanske regering udgør de et stort problem. USA oplever en hestekrise i disse år, idet de arealer hvor vildheste lever frit vurderes at være stærkt overpopulerede, således at arealerne på ingen måde kan oppebære de mange vildheste.

 

Mangel på foder og vand

Sidste år hvor landet oplevede tørke, var der utallige beretninger og dokumenterede massedødsfald af vildheste som følge af manglende føde og vandressourcer i hestereservaterne.

 

Et problem der også blev påpeget af de mange indianerne der bor i de reservater der også tilhører vildhestene. For et år siden blev det vurderet, at vildhestepopulationen er på ca. 81.950 heste - mere end tre gange det antal heste som landarealerne vurderes at kunne brødføde.

 

Høje omkostninger på hestehold

At holde hestene på andre arealer og staldfaciliteter koster de amerikanske skatteydere næsten 50 millioner om året og det amerikanske bureau for land management (BLM) håber på at det nye initiativ der går på at udlodde 1.000 US dollar til alle der adopterer en vildhest, kan booste muligheden for at finde gode hjem til de heste der er blevet fjernet fra de fritgående områder.

"Høje omkostninger og et stigende antal heste i BLM's faciliteter, der ikke opnår adoption eller bliver solgt, har forhindrer BLM's mulighed for at reducere overpopulationen i de senere år", meddeler BLM i en officiel skrivelse, hvoraf det yderligere fremgår at: "Kronisk overpopulation forøger risikoen for at ødelægge græsningsarealernes ressourcer som følge af overgræsning og øger risikoen for at hestene dør af sult og tørst i de overpopulerede hesteflokke."

 

Modtager penge for at adoptere

Det nye program tilbyder kvalificerede adoptionsegnede personer 500 US dollar indenfor de første 60 dage efter at adoptionen er gået igennem og yderligere 500 US dollar efter at hesten er blevet tilpasset og tæmmet, hvilket normalt tager et år. Programmet tilbydes for samtlige utrænede dyr der vurderes adoptionsegnede, inklusive heste opstaldet på BLM's faciliteter, og opslået på BLM's hjemmeside, som egnede personer blot betaler 25 dollar for i adoptionsgebyr pr dyr.

 

"Vi forstår, at det at adoptere en vildhest er ensbetydende med at man påtager sig et ansvar. Kontantbeløbet er tænkt som hjælp til hesten indledningsvist, til træning og management" gør BLM's visedirektør Brian Steed opmærksom på og fortsætter: "Jeg opfordrer alle der har overvejet at adoptere en vildhest eller et vildæsel til at tilslutte sig de tusindvis af hesteejere, der har vist sig at tilbyde gode hjem til mere end 245.000 vildheste og -æsler, der er blevet adopteret siden programmet blev indført i 1971.".

 

At finde gode hjem

Personer der er interesseret i at adoptere en vildhest eller et vildæsel, skal udfylde en on-line ansøgning, på hvilket grundlag det virderes om vedkommende vil være I stand til at varetage dyrets behov og ligeledes vil være villig til at overholde reglerne for adoption.

 

At finde gode hjem til indfangne heste og nedbringe overpopulationen af dyr I det fri, er blandt BLM's topprioriteter, samtidig med at beskytte dyrene og balancere andre anvendelser af de store naturarealer, og dyreliv.

 

Æsler har tillige fundet nye karrierer som dresser, distanceridning og som terapi heste, og de er ofte de foretrukne ridedyr for det lokale politi og grænsekontroller

 

Kendte i kamp for heste

En del kendte hestemennesker er gået ind I kampen for den amerikanske vildhest, der bl.a. tæller dressurrytterne Fiona Bigwood, Charlotte Dujardin and Hans Peter Minderhoud, der er blandt de fremtrædende peroner der agiterer for at der skal ske nogle ændringer.

 

Billede

 

Den amerikanske regering udlover pengepræmier på 1.000 US dollar til personer der adopterer en vildhest, for at komme hestekrisen i landet til livs, da vildhestenes arealer og reservater er stærkt overpopulerede (Arkivfoto)


Tilføjet d. 27-03-2019 kl. 08:45 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: USA og Vildheste.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
18-06-19 Amerikansk forbud mod Cannabis til konkurrenceheste
29-10-18 Så blev Mikala Amerikaner!
09-05-18 Massedød ved udtørret vandhul i Arizona
11-12-17 Så blev porten til USA åbnet!
09-10-17 USA opruster til OL i Tokyo
07-06-17 Trump besparelser kan koste 100.000 heste livet
13-04-17 Beretningen om et tvillingeføl: Væk herfra - alt for tidligt
26-12-13 Lars Petersen gifter sig
04-10-13 Hest trodser oversvømmelse
18-06-12 17-årig til OL i springning for USA


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider