Gode afsluttende resultater til EM for U14/U18 og U21 i Slovakiet

I går lørdag skulle childrenrytterne springe individuel finale ved EM i ungdomsspringning i Samorin i Slovakiet, og vores tre danske finalister leverede alle flotte præstationer. Efter to spændende runder og en omspringning sluttede 14-årige Gustav Christian Jacobsen på imponerende 6. plads, mens Cecilie Kjær blev nr. 22 og Madelen Bennetsen nr. 27. I dag søndag sprang junior- og ungrytterne deres finaler.

Flot 6. plads til Gustav
Både Gustav Christian Jacobsen på Fayot og Cecilie Kjær på Aagaardens Elina var fejlfri fra de tre forrige runder, mens Madelen Bennetsen på M.B. Calida havde 4 fejl med til finalen.

Finalen blev sprunget over to runder på en 1,30 m høj bane, og i 1. runde imponerede Gustav og Cecilie med at levere endnu hver en nulrunde, mens Madelen desværre fik 7 fejl. Gustav og Fayot var stadig i storform i 2. runde, hvor de leverede deres femte nulrunde ved EM, mens Cecilie desværre fik 12 fejl og Madelen 8 fejl.

Syv ryttere var på rent nul, og dermed skulle der en spændende omspringning til, før medaljerne kunne fordeles. Desværre opstod der lidt misforståelser mellem Gustav og Fayot, og det indløste 18 ærgerlige fejl. Men med en placering som 6. bedste childrenrytter i Europa, og med så mange flotte danske præstationer gennem mesterskabet kan vi kun være stolte af vores unge talenter.

Benedikte og Helena nr. 12 og 26 i juniorfinalen
Helena Skare Viller på Atlantico og Benedikte Truelsen på Cassina var videre til juniorfinalen med hhv. 13,41 og 7,48 fejl. Finalen blev sprunget på en 1,40 m høj bane over to runder, og i 1. runde blev det til 4 fejl til Helena, mens Benedikte var fejlfri. I 2. runde fik Helena og Atlantico desværre 13 fejl, mens Benedikte og Cassina kom gennem banen med 4 fejl. Dermed sluttede Helena med samlet 30,41 fejl og en 26. plads, mens Benedikte blev nr. 12 med 11,48 fejl.

19. plads til Emil og Chalisco
Ungrytternes finale blev sprunget over to runder på en 1,50 m høj bane. Emil Hallundbæk og Chalisco havde 13,45 fejl med fra de tre forrige runder, men desværre var søndag ikke ekvipagens bedste dag. Det blev til 16 ærgerlige fejl i 1. runde, og i 2. runde blev det til 8 fejl. Ekvipagen sluttede dermed med 37,45 fejl og en 19. plads.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Tilføjet d. 13-08-2017 kl. 23:28 af i kategorien Ridesport.
Tags: EM, Slovakiet og Samorin.