Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Fra døende føl til stjerne

Et føl som for 6 måneder siden var smidt i en vejside overladt til at dø, ser nu frem til en lys fremtid som maskot og potentiel show-hest. Han blev adopteret af de veterinærer der tog ham i pleje, efter at han blev fundet i forfærdelig tilstand.

 

Dødende føl - vakt til live

Det britiske RSPCA blev for ca. seks måneder siden, tilkaldt efter at føllet der senere blev opkaldt Gizmo, blev fundet ca. 4 måneder gammel i en vejside for at dø, ved Ridgewell Caravan Park I Halstead I det naturskønne og hesterige Essex område I England.

 

Gizmo, der ved fundet var rigtig alvorligt tilredt, og var på daværende tidspunkt i livstruende tilstand. Den var befængt med kraftige angreb fra lus, var kraftigt underkølet, dehydreret og havde lungebetændelse, da den blev fundet og bragt til Catley Cross veterinær klinik i Halstead.

 

Billede

 

Gizmo kæmper

Det lille brogede føl kæmpede her - med hjælp fra veterinærene - bravt for sit liv, og har siden vundet i styrke fra dag til dag. Han er så meget en personlighed, at de besluttede at beholde ham på veterinærklinikken, hvor han er blevet en form for maskot.

 

Deltager i showklasse

Gizmo er kommet sig gevaldigt og har øget sin kropsvægt med 89 %, og har i den grad udviklet sig fra en grim ælling til at blive en svane.

 

Han er i dag så flot, at det er planen han skal debutere som showhest på Equifest festivalen i august 2015, hvor han blandt andet skal medvirke i RSPCA unghesteklassen og paraden.

 

Bekymringsløs charmetrold

I dag er han tilsyneladende ikke bekymret for noget som helst, oplyser veterinærene. Han reagerer på tilnavnet 'darling' og lægger hovedet på døren og vrinsker, når der bliver kaldet på ham. Det gjorde ham fortjent til at få sit hestepas, hvor han bliver beskrevet som Catleys Paintet Pepermint Darling - på dansk "Catleys malede pepermynte skat".

 

Klinikkens trækplaster

Veterinærklinikken havde et åbent hus arrangement den 26. juli i år for at takke offentligheden for deres løbende støtte til klinikken. Her blev den lille pony centrum for al opmærksomhed, og fik stor omsorg og klap fra alle sider, som han tilsyneladende nød i fulde drag. Mere end 700 mennesker, kom for at se ham. Heriblandt var der et par ældre søde damer, der kom helt fra Skotland og blev så rørte over at se ham, at de begyndte at græde.

 

De var sandsynligvis så rørte over det lille livskraftige væsen med den store personlighed, med tanke for den skæbne han ellers var overladt til, at de ikke kunne holde følelserne tilbage, men gav glædestårerne frit spil!

 

Billede

 


Tilføjet d. 21-08-2015 kl. 09:15 af i kategorien Røgt og Pleje.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
05-12-19 Rørende julereklame for RSPCA
10-12-16 Vanrøgt afsløret af heste-selfie
03-09-15 Tidligere døende føl vinder championat
07-09-14 Fra livstruet hest til glansbillede
26-07-14 Uønsket føl bliver lykke spreder
18-07-14 Hestepassystem spillet fallit
25-03-14 Hestekrisen spidser yderligere til!
05-01-14 Heste smidt ved vejside


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider