Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hestepassystem spillet fallit

Velfærdsorganisationer lægger pres på lovgiverne for at få ændret den britiske implementering af hestepassystemet, og anvende det som rambuk over for den kaotiske velfærdssituation for de mange omstrejfende heste på de britiske øer.

 

Ejerløse heste

Velfærdsorganisationen RSPCA, vil have myndighederne til at ændre og stramme den britiske udmyndigelse af hestepassystemet, der i den grad er spillet fallit i landet, og langt fra styres så stringent, som i Danmark. De begrunder de hårde ord med statistikker der påviser, at systemet der var tiltænkt at koble hver enkelt hest i landet til dens respektive ejer, er fejlet noget så eftertrykkeligt. Ifølge RSPCA, har op mod 70% af de britiske heste ingen identificeret ejer.

 

Problemet fortsat i vækst

De foreslår at reglerne strammes op og bruges i kampen om at bekæmpe velfærdsproblemerne i landet relateret til de mange omstrejfende heste. Velfærdsorganisationen påpeger, at antallet af efterladte heste fortsat stiger i England og Wales og at der efterhånden kun er stærkt begrænsede muligheder for, at finde nye gode og vedvarende hjem til disse heste.

 

Ifølge RSPCA er antallet af henvendelser til organisationen steget ikke mindre end 16 gange, siden 2012, ligesom en anden hestevelfærdsorganisation Redwings, har oplevet en stigning i antallet af modtagne opkald om efterladte heste med mere end 75 % i det første kvartal af 2014.

 

Myndigheder skal stramme op

RSPCA kræver, at myndighederne sætter ind overfor hestekrisen og tager hånd om og regulerer antallet af heste der importeres til landet, tager hånd om de mange efterladte heste, og gør noget ved myndighedernes manglende kontrol med det britiske hestepassystem. Organisationen opfordrer til, at myndighederne giver større bemyndigelse til organisationer og landejere til at gribe til handling overfor heste der er efterladt, til at afgræsse deres landområder.

 

Endnu er der ikke fremkommet formelle kommentarer fra myndighedernes side, til de seneste udspil fra velfærdsorganisationerne.

 

Billede

 

Hest uden chip, uden ejer og efterladt i RSPCA's varetægt


Tilføjet d. 18-07-2014 kl. 11:43 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
05-12-19 Rørende julereklame for RSPCA
14-11-17 Mindet om tabet af 8 mio. heste
07-08-17 Game of Thrones stunt-heste tjener ind til velgørenhed
16-04-17 Hestepas ikke bevis på ejerforhold
10-12-16 Vanrøgt afsløret af heste-selfie
25-10-16 De fleste heste har passet på plads
14-12-15 Hest starter flere stævner med åbent sår
28-08-15 ISES fordømmer brugen af rollkur
03-09-15 Tidligere døende føl vinder championat
21-08-15 Fra døende føl til stjerne


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider