De danske resultater til EM i østrig

EM blev afholdt i weekenden i Østrig ved det skønne rideanlæg Lake Arena i Weiner Neustadt.

De danske resultater har desværre ikke levet op til forhåbningerne. Det danske childrenhold, bestående af Emilie Mosegaard Christiansen med Serupgaards Corona, Signe Dueholm Veng Kristensen med Cassidy Ask, Anna Weilsby med Cliff Young samt Laura Baaring Kjærgaard med Baileys-BH endte på en samlet delt 9. plads. ud af 22 deltagende lande. De sluttede med samlet 18 fejl, og der var krævet en del flere fejlfrie runder, hvis Danmark skulle have lagt sig i toppen.
Holdmesterskabet blev vundet af Tyskland med Storbritannien på sølvmedaljen og Polen på bronzemedaljen.

Bedste dansker blev Laura Baaring Kjærgaard, da hun sluttede mesterskabet af med en samlet 10. plads. Anna Weilsby blev den næstbedste dansker og sluttede på 27. pladsen. Lige efter på 28. pladsen fulgte Mathilde Aborg med Contina, og det var de tre ekvipager som havde lykkedes sig i at kvalificere sig til finalen.
Den individuelle finale blev vundet af Irland med Tyskland som fik både sølv- og bronzemedaljen.

For juniorerne gik det desværre ikke bedre i holdmetserskabet. Holdet bestod af Sofie Yderstræde Bucka med El Ninjo van de Wkade Heyde, Jessica Toelstang med Quartel du Mazes, Christina Nielsen med Griffin samt Emil Hallundbæk med Catoki. De sluttede med en samlet score på 16 fejl i første runde og en 15. plads ud af 21 hold , og det var ikke nok til at gå videre til anden runde i holdmesterskabet.
Holdmesterskabet blev vundet af Tyskland, sølvmedaljerne gik til Irland og Storbritannien løb med bronzemedaljen.

Bedste dansker i det individuelle felt blev Emil Hallundbæk med Catoki som endte på en 11. plads. Emil var den eneste som fik kvalificeret sig til finalen i det stærke felt.
Sejren gik til Frankrig med to briter med hhv. sølv- og bronzemedaljen.

For youngriders lykkedes det holdet at placere sig på en 9. plads. Holdet bestod af Gitte Dahl med Conan, Jessica Vinther Jensen med Levante, Nickie Wiingaard Madsen med Never Say Never samt Camilla Ernst med Lord Holstein. Er sluttede holdet med samlet 29 fejl over de to runder.

Det lykkedes desværre ikke en eneste dansker at kvalificere sig til finalen for youngriders.