Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Spændende holdkonkurrence lover godt for den individuelle Reiningfinale

Reining rytterne har gjort deres entre ved EM i Aachen i dag, og holdkonkurrencen har trukket fulde tilskuerpladser og masser af liv i Deutche Bank Stadium.
Reining er en meget anderledes diciplin, hvis man holder den op mod de fire andre representerede dicipliner ved EM i Aachen i år, og mange benytter chancen for at se noget nyt og ukendt.

 

Reining konkurrencerne rides i The Deutsche Bank Stadium, der er klargjort til formålet efter alle kunstens regler. Reining kan ikke rides på almindelig dressur eller spring bund, og derfor har specialister haft til opgave at lave den perfekte reiningbund til denne event. En god bund at reine i, kræver et løst og meget fintkornet toplag, med en fastere og mere glat bund. Ikke for glat dog, da Reining diciplinen byder på højt tempo, masser af spins, slides og rollbacks.
Er bunden forkert kan hestene ikke lave de lange slides som Reining er så kendt for, og er den for glat så risikerer hestene at skride i de hurtige volter og flyvende changementer som programmet kræver.

 

Fire danske Reining ryttere en med til start i Aachen, både i holdkonkurrencen og den individuelle konkurrence. Holdet består af Ditte Poulsen/Dun Dreamed Good, Annette Andersen/Chic N Charme, Jessica Ceglarek/Shine Way og Rebecca Jensen/Whiz be San Badger.

I dagens holdkonkurrence var det danske hold oppe imod otte andre nationer, med Tyskland som forsvarende mestre.
Det tyske landshold var på forhånd storfavoritter sammen med det italienske landshold, og det blev da også italienerne der løb med guldet, kun to point foran tyskerne. Herfra kom der lidt afstand til bronzevinderne, det hollandske landshold.
Danskerne kæmpede bravt, men det er tydeligt at de skandinaviske lande endnu mangler lidt for at kunne nå toppen af poppen i Europa, og således endte Danmark, Finland og Sverige på henholdsvis 7, 8 og 9. pladsen i det samlede resultat.

 

Kun tre resultater er gældende i det samlede antal point, og på det danske hold blev de pointgivende ekvipager Ditte Poulsen med 206,5 point, Annette Andersen med 207,5 point og Rebecca Jensen med 2011,5 point. Jessica Ceglarek fik 202,0 point og hendes point udgik derfor.

 

Dagens højeste point høstede to ryttere, den italienske Giovanni Masi de Vargas og tyske Grischa Ludwig der hver høstede 221,5 point for helt fantastiske præstationer.

 

På det hollandske landshold ses en gammel kending i EM regi. Anky Van Grunsven, den tredobbelte olympiske guldvinder i dressur, har skiftet diciplin, og er nu med på det hollandske landshold i Reining.
Hendes præstation i dag var dog ikke overvældende, og hun endte med holdets laveste point, 207,0, hvorfor hendes resultat udgik.
Hendes holdkammerater klarede udfordringen bedre i dag, og Holland endte således med bronce. Anky Van Grunsven rider Wizashiningwalla BB, der er en 12-års vallak efter Topsail Whiz/Shining Spark.


Holdkonkurrencen var samtidig 1. kvalifikation til søndagens finale. 2. kvalifikation, hvor de fire danske ryttere skal starte, ligger i morgen lørdag, med start klokken 10.00.

Det er muligt at se konkurrencen live på FEI.tv


Tilføjet d. 14-08-2015 kl. 21:26 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
20-06-20 Nye retningslinjer gør EM deltagelse mulig
17-06-20 Ingen unge danskere til EM i dressur
07-04-20 EM i ponydressur aflyst
18-11-19 Pony-EM 2020 bliver i Strzegom
28-07-19 To individuelle EM bronzemedaljer til Danmark
28-07-19 Flot Dansk indsats lørdag ved EM
23-07-19 De unge klar til kamp for Danmark ved EM
18-07-19 Sådan Danmark – fantastisk gået!
16-07-19 Holland ude af Nations Cup i Aachen
12-07-19 Når græsset skal slås flere gange


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider