Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Publikum ’darling’ bliver fløjhingst 2014!   VIDEO

Sir Sansibar er navnet på den nye føjhingst hos trakehnerne i Tyskland 2014. Den populære hingst, der er ud af en af tysklands bedste hoppefamilier og efter den unge avls-komet Millennium - kom, så og sejrede!

 

Den sortbrune Sir Sansibar, der efter Millinium med danskavlede Cadeau som morfar, kom, så og sejrede ved hingstekåringenhos trakehnerne i Holstenhalle. Sir Sansibar var et yderst populært valg blandt et veloplagt publikum, hvor mange i forvejen havde kigget ham ud tiljublet ham på vejen til tronen (se her).

 

Smidigt bevægelsesforløb

Kåringskommisionens avlsleder Lars Gehrmann gav i begrundelse af kåringen af hingsten, følgende ord med på vejen: "Sir Sansibar var til enhver tid suveræn, han har et fremragende udtryk, og et smidigt bevægelsesforløb som konstant er op ad bakke". Om Sir Sansibars spring egenskaber siger Lars Gehrmann videre: "Hingsten fremstår taktfast, snorlige og var helt unik i løsspringningen - og han har i sin mor, Susuya, hele Schleswig-Holstens fløjhoppe som sin mor!", udtaler Lars Gehrmann.

 

Opmærksomhed fra Publikum

Fløjhingsten var også et populært valg hos det vidende publikum, der fra første dag, og gennem hele afprøvningen, udviste hingsten stor interesse, og altid gav ham et stort bifald, når han var i rampelyset .

 

Avlet hos Gestüt Hoenschmark

Sir Sansibar er avlet på Gestüt Hoenschmark, der også uden denne sidste fjer i hatten, har haft et yderst succesfuldt år. Ejer Norbert Timm har, foruden denne sejr, kunne fejre, at hans superhoppe Zikade vandt landschampionatet for 4-årige hopper i Tyskland og ligeledes er blevet Årets Hest i trakehner forbundet (se her).

 

Ydmyg trods succes

Norbert Timm, fortæller på den efterfølgende pressekonference: "arbejdet begyndte for lang tid siden. Millinnium fik vi som føl, og fremstillede ham selv til kåring og vi vidste hesten var OK, Hoppen er en superhoppe". På spørgsmålet om, hvorledes han reagerede på, at valget af fløjhingst netop faldt på hans hingst siger han: "skal jeg være ærlig, så hvinede jeg af glæde. Det var en mærkelig følelse. I de minutter kom hele forløsningen. Jeg har fået alle mine ønsker opfyldt" bekendtgør den lykkelige avler.

 

På egen foranledning fortsætter han videre 'Jeg vil endvidere ønske at begge hingste [Millinnium også] kommer i gode hænder og bliver godt uddannet. At de bliver i trakehner avlen og også bidrager til varmblodsavlen. Det ønsker jeg mig. Naturligvis ønsker jeg mig også, at de andre hingste udvikler sig positivt, at de forbliver sunde, at vil gavne trakehneravlen, og at de gør sig godt i sporten".

 

Om at sælge 'guld'

På spørgsmålet om, han fortryder, at han har sat sin fløjhingst til salg på den efterfølgende auktion, svarer Norbert Timm: "Man taler ikke gerne om penge, men det er kostbart at avle, så engang imellem er man nød til at sælge ud", og han fortsætter, "selvfølgelig ville jeg helst beholde alle hestene selv, men man kan ikke beholde dem alle. Man er også nød til at sælge ud en gang imellem".

 

Uopfordret og afslutningsvist udtaler Norbert Timm, at det er hans forhåbning, at alle de heste der kommer på auktionen kommer i gode sportslige hænder, således at hestene får det godt og får udnyttet deres potentiale. Denne forhåbning måtte avlsleder Lars Gehrmann tillige, give ham fuldstændig medhold i.

 

Se video af Sir Sansibar her

 

Billede

 

Sir Sansibar, en fortjent og populær fløjhingst hos de tyske trakehnere 2014 (forsidefoto: Tine Lessèl)


Tilføjet d. 19-10-2014 kl. 22:28 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
24-04-20 Distelzar er død
17-09-19 Anerkendelse til danskavlede trakehnere
17-06-19 Freestyle retur i storform – dobbeltsejr på over 80%
25-05-19 Balkenhol mister sin top-hest Heuberger
20-03-19 Imperio bliver schoolmaster
28-01-19 Kaiser Milton - ingen avlstjeneste 2019
31-10-18 Simone Pearce rider Millennium for Spreche
29-10-18 Belle Fleur Årets Trakehnerhoppe i Tyskland
28-09-18 Helbror til WEG guldvinder på auktion
14-06-18 Deltag i trakehnernes hoppekåring og sommerstævne 2018


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider