Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dublet med i OL kapløb

Den 17-årige danskavlede DV vallak Gørklintgårs Dublet, meldes fit for fight til en plads på USA dressurlandshold af rytter Kasey Perry-Glass, der stepper op som USA's højst rangerende dressurrytter efter Laura Graves pensionering af Verdades

 

Stærke profiler kæmper om Verdades plads

USA har efterhånden en række stærke dressurprofiler der kæmper om tildelingerne af de kommende pladser på det amerikanske landshold forud for OL i Tokyo. Med topfiguren Laura Graves nylige annoncering af pensioneringen af hedes 18-årige dressurhest Verdades, er kampen om pladserne intensiveret, da feltet nu er mere åbent. Senest har Steffen Peters sikret sig flotte sejre på hesten Suppenkasper (se her), som særligt er indkøbt med Tokyo for øje, og de øvrige konkurrencer øjner også chancen for at sikre sig en plads på holdet, heriblandt Laura Graves jævnaldrende holdkammerat Kasey Perry-Glass, der p.t. har overtaget favouritværdigheden på det amerikanske hold med sin hest.

 

Spekulationer om pensionering

Kaysey Perry-Glass rider som bekendt den danskvalede DV-vallak Gørklintgårs Dublet (Diamond Hit/Ferro), som hun de sidste par år er rykket helt op i toppen af amerikansk dressur med, og som nok må siges ikke at have været bedre nogensinde end i den seneste sæson. Men der har været stille om hesten et stykke tid. Ved åbingsstævnet i Wellington red Kasey Perry-Glass den 13-årige hanoveraner Mistico (e. Donnerball / Weltmeyer) i PSG, og scorede 76,324 %, og tillige i intermediare den følgende dag, og hesten kan godt tegne sig til at blive en kommende afløser for den danske vallak.

 

Dublet er næsten jævnaldrende med Graves' Verdades - og er blot et år yngre og hermed også i sin karrieres efterår. Derfor har der også været spekulationer om, hvorvidt Dublet kunne stå distancen frem mod OL i Tokyo, eller ligeledes var på vej på pension.

 

 

Dublet klar til sæson 2020

Kasey Perry-Glass og Dublet har ikke været til start i den første uge af Global Dressage Festival, derfor har spekulationerne taget til, men disse rygter afkræfter den 32-årige dressurrytter i et interview med Eurodressage.

 

Kasey Perry-Glass, oplyser at hun er i fuld gang med planlægningen af 2020-sæsonen, og selvom hun ikke har været meget på stævnebanerne med Dublet siden World Cup-finalen i Göteborg i april 2019, er det ikke ensbetydende med at Dublet ikke er fit for fight. Meget lig hendes danske kollega Cathrine Dufour, som også har skånet sin top hest Atterupgaards Cassidy, så gælder det om at spare på kilometerne i de aldrende ben, og nøje udvælge de konkurrencer som Dublet skal starte, og da det obligatoriske femstjernede udtagelsesstævne til OL i Tokyo afvikles i forbindelse med Global Dressage Festival, kan vi forvente snart at se Dublet på konkurrencebanerne.

 

Kasey Perry-Glass har ligesom vores egen Dufour med Atterupgaards Cassidy tidligere taget en længere pause fra sporten i 2017 med Dublet, efter en meget intens stævnesæson, og med et efterfølgende imponerende comeback efter 8 måneders pause.

 

Kasey Perry-Glass og Gørklintgårds Dublet blev nr. fire i Grand Prix og nr. 5 i kür ved World Cup-finalen i Göteborg, hvor de høstede næsten 85 procent. Ved VM i Tryon i 2018 vandt de holdsølv for USA og sluttede i top-8 i både Grand Prix og Grand Prix Special. Trods få internationale starter det sidste år ligger ekvipagen i øjeblikket nummer 11 på FEI's verdensrangliste, og er p.t. den højest rangerende amerikaner.

 

 

 

 

 

 

Billede

 

Den 17-årige danskavlede DV vallak Gørklintgårs Dublet, meldes fit for fight til en plads på USA dressurlandshold af rytter Kasey Perry-Glass, der stepper op som USA's højst rangerende dressurrytter efter Laura Graves pensionering af Verdades


Tilføjet d. 13-01-2020 kl. 12:37 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
26-07-18 Kasey og Dublet - endnu en ung amerikansk stjerneekvipage
23-07-18 8 ekvipager over 80 % i CHIO Kür!
24-06-18 Flot NC sejr til Zonik
31-03-18 Gørklintgårds Dublet opnår dobbeltsejr come-back!
29-03-18 Gørklintgård’s Dublet tilbage i top-form
01-06-17 Gørklitgårds Dublet indfrier Kaseys stjernedrømme
15-03-17 To 29-årige skal repræsentere USA i World Cup finalen
05-03-17 Dublet skal til World Cup finale!
04-03-17 Gørklitgårs Dublet tæt på World Cup finale
11-02-17 Gørklitgårds Dublet vinder CDI5* Grand Prix


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider