Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Kendt dansk paradressurhest aflivet

Den danskavlede plettede knapstrupper Lukas Nørmark, der har haft en stor karriere i britisk paradressur, er blevet aflivet efter længere tid meds problemer med bagbenene. Hingsten blev 18-år gammel

 

Lukas Nørmark aflivet

Den af Åage Danielsen avlede knapstrupper hingst Lukas Nørmark (e. Ravaldi / Pallex af Ulstrup), der er der har haft en stor karriere i britisk paradressur er sovet ind i en alder af 18-år.

 

Ni nationale mesterskaber i Storbritannien

Lucas Nørmark gjorde sig især bemærket i paradressur sporten i Storbritannien, hvor han i løbet af sin karriere vandt hele ni nationale mesterskaber med den britiske paradressurrytter Anne Dunham. Parret var bl.a. med på det britiske guldvinderhold ved både OL i Rio 2016, ved EM i 2013 og ved EM 2015, og individuelt vandt de hele seks internationale sølvmedaljer, indtil Anne Dunham trak sig tilbage fra sporten i 2016, hvorefter rytteren Suzanna Hext efterfølgende havde glæde af Lucas Nørmark i et par år herefter.

 

 

Ganske særlig hest

For Anne Dunham var den danskavlede knapstrupperhingst noget ganske særligt:
"Der findes meget få heste derude, der har vundet så mange medaljer til deres land, udtaler Anne Dunham til det britiske hestemedie Horse & Hound.

 

Begrundelsen for aflivningen af Lukas Nørmark, skal se på baggrund af at hingste i længere tid havde døjet med dårlige bagben, der blev tiltagende værre.

"Han var højt elsket og blev altid pylret om. Det var en meget svær beslutning", oplyser Anne Dunham til Horse & Hound.

Iøjnefaldende udseende

Lukas Nørmark var en hest der altid tiltrak sig særlig opmærksomhed på stævnepladsen bl.a. på grund af hans iøjefaldende farve. Han havde tilmed sin helt egen fanklub.

"Noget af det, jeg elskede ved ham, var, at han altid skilte sig ud fra mængden", fortæller Anne Dunham og tilføjer, at han var en hingst med en stærk karakter.

 

En stjerne men ingen engel

"Lucas var en stjerne, men ikke en engel! Han kunne godt finde på at nappe, og selvom han altid var god at ride på, så var han også en hingst, og han kunne af og til være noget udfordrende at mønstre foran dyrlægen. Han var af og til hårdt arbejde, men jeg vil aldrig glemme vores første ridt ved de paralympiske lege i Rio. Det var så varmt, og sveden drev af os begge, men Lucas fandt bare sin rytme og holdt den hele vejen igennem", husker Anne Dunham, da parret var på deres højeste sammen.

 

Billede

 

Den danskavlede plettede knapstrupper Lukas Nørmark, der har haft en stor karriere i britisk paradressur, er blevet aflivet efter længere tid meds problemer med bagbenene. Hingsten blev 18-år gammel


Tilføjet d. 04-12-2019 kl. 15:15 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
27-12-20 Paradressurryttere er udtaget til 2021
01-02-20 Dansk paradressurhold med til OL i Tokyo
24-07-19 Stor medie-sejr for paradressuren
30-06-19 Danmark tog sig godt af de individuelle medaljer
30-06-19 Medaljeregn til de danske pararyttere
29-04-19 Pararytterne levede flot op til forventningerne
23-04-19 Para-kvalifikation til EM og Tokyo
01-10-18 Pararytter bukket af i WEG finale-kür
25-09-18 Individuelt VM guld til Stinna og Smarties
22-09-18 Dansk gyser-triumf i paradressur


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider