Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Herning World Cup en bravende succes

Tredje udgave af World Cup i Herning bød på ridesport i verdensklasse, tilskuerrekord og stor mediedækning. Nogle af verdens allerbedste dressurekvipager dystede om vigtige World Cup-point, mens der også blev afviklet Almased Dressage Amateurs, lilletursklasser i dressur, internationale springklasser og meget mere


Den tyske toprytter Helen Langehanenberg kom ind på tredjepladsen i FEI Dressage World Cup med sin 17-årige hingst Damsey FRH. Det er tredje gang hun er i Herning, første gang var ved EM i 2013, hvor hun, efter eget udsagn, havde sit livs ridt på det guldvindende tyske hold:

"Jeg kan virkelig godt lide det her stævne i Herning. Publikum er fantastiske, og det samme er arenaen. Jeg vil elske at komme tilbage til næste år"

 

Deltagere, tilskuere og arrangørerne bag den stort anlagte event i skolernes efterårsferie gav alle udtryk for, at World Cup Herning er kommet for at blive. Det var tredje gang, World Cuppen blev afviklet i de fantastiske rammer i Jyske Bank Boxen og Messecenter Herning. Equitour Aalborg, Dansk Varmblod og Dansk Ride Forbund arrangerede og gennemførte eventen i samarbejde med Herning Kommune, Sport Event Denmark og MCH A/S, hvor Jyske Bank Boxen og de tilstødende haller dannede rammen for 3. gang.

 

Gennem de seneste tre år har arrangørerne hvert år lagt endnu et lag på i forhold til både set-up og afvikling og står således nu med en event, som ligger på absolut øverste hylde, når det kommer til store, internationale ridesportsstævner i Nordeuropa.

 

 

I 2013 var der i Herning EM i dressur, para-dressur og springning, hvor Danmark fik meget stor international og national anerkendelse for afvikling. Det blev startspringet til World Cup Herning, som i dag er en fest for alle heste- og rideinteresserede. Kombinationen af en world cup-dressur og ponyspringning samt internationalt springstævne, showindslag og en følauktion og et stort messeområde, fungerer særdeles godt som familieaktivitet i en efterårsferie.

Stor begejstring blandt arrangørerne
"Vi har haft nogle dejlige dage med super sport, og vi har oplevet en positiv udvikling i antallet af tilskuere. Vi har mærket en markant stigning i efterspørgslen fra de udenlandske ryttere, og blandt dem flere topryttere, som gerne vil ride i Herning. Udviklingen går den helt rigtige vej, og det giver os endnu større muligheder for at udnytte de fantastiske faciliteter i MCH Messecenter Herning. Vi er i fuld gang med at udvikle på arrangementet i 2020 med baggrund i de erfaringer, vi har opnået de foregående år. Som arrangør er det berigende, at vi sammen med engagerede frivillige, velvillige sponsorer og gode samarbejdspartnere, kan være med til at bidrage til, vi kan fejre en national sejr for tredje år i træk på hjemmebane i Jyske Bank Boxen. Forhåbentlig har vi skabt en tradition, ved de store events i Herning, hvor topplaceringer til de hjemlige ryttere er en del af den tradition i begge discipliner. Dressur- og springsporten herhjemme har løftet sig internationalt, og vi er glade for at bidrage til den positive udvikling ved at give rytterne nogle gode rammer at præstere og udvikle sig i. " siger Jens Trabjerg, Sport Director, World Cup Herning

"World Cup dressur i Herning nu for tredje gang og stadig bedre og bedre for ryttere, heste, samarbejdspartnere og ikke mindst publikum. Fantastiske rammer som også giver vores ryttere mulighed for at ride på højeste internationale niveau. OL næste år rykker tættere og tættere på og bruttotruppen til dressurholdet skal vise deres bedste for at kunne blive udtaget. De store springklasser giver også god træning for de bedste springryttere. Alt tyder på at vi også kvalificerer en springrytter til OL. Det er første gang siden OL 2004. Det går godt i Dansk Ridesport og arrangementer som dette giver den optimale forberedelse. Tak til alle samarbejdspartnere som gør dette arrangement mulig til glæde for alle. Den stigende interesse ses tydeligt på ikke mindst billetsalget. En parameter der taler for sig selv", udtaler Ulf Helgstrand, Bestyrelsesformand, Dansk Ride Forbund.

Også samarbejdspartnerne er tilfredse
"Med World Cup Herning har vi fået etableret en rigtig god tradition, der passer rigtig fint med vores mål om blive et nordeuropæisk center for hestesports-events. Jeg er glad for den tillid, arrangørerne har vist Herning Kommune, og takker MCH og Sport Event Denmark for samarbejdet. Når vi huser store events, er det et led i en overordnet strategi, hvor Herning Kommune skal være et godt sted at bo, leve og arbejde - og holde fri, og det synes jeg, vi med World Cup Herning er lykkedes med" siger Lars Krarup, Borgmester, Herning.

"Det er rigtigt godt at se, hvorledes World Cup Herning gennem de seneste tre år har etableret sig som et fast uge-42 indslag, og hvordan publikum har taget eventen til sig. Sport Event Denmark har været med på rejsen siden 2013 i Herning, hvor der var EM i dressur, para-dressur og springning og høstet værdifulde erfaringer i samarbejde med de øvrige partnere", siger Lars Lundlov, Direktør, Sport Event Danmark.

"Imponerende og inspirerende kendetegner hele arrangementet. Både de sportslige præstationer og arrangørernes evne til fortsat at udvikle oplevelsen til gavn og glæde for deltagerne, udstillerne og de mange gæster. En varm tak og tillykke til arrangørerne Dansk Varmblod, Equitour Aalborg og Dansk Ride Forbund for at have skabt en tradition her i uge 42 og tak til deltagerne for store sportslige oplevelser, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S og retter samtidig en stor tak til udstillerne og til de mange tusind gæster fra hele Danmark og udlandet, der har besøgt MCH de seneste dage", siger Georg Sørensen, Adm. direktør, MCH A/S

 

Kilde: DRF

 

Billede

 

Tredje udgave af World Cup i Herning bød på ridesport i verdensklasse, tilskuerrekord og stor mediedækning. Nogle af verdens allerbedste dressurekvipager dystede om vigtige World Cup-point, mens der også blev afviklet Almased Dressage Amateurs, lilletursklasser i dressur, internationale springklasser og meget mere


Tilføjet d. 28-10-2019 kl. 09:56 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
28-10-19 World Cup Herning takker af og glæder sig til næste år
28-10-19 Dansk medaljehøst og verdensklasseridning i Herning
20-10-19 Whaooow – 88% sejr til Dufour og Bohemian
20-10-19 Agnete fører küren efter første afdeling
20-10-19 Tysk effektivitet af Marco Kutscher i CDI3*
20-10-19 Dansk/tysk ligestilling i Intermediare I
20-10-19 Et show med humor smil og stor bredde
20-10-19 Ekstase i Boxen - Dufour og Bohemian scorer 83 %
19-10-19 Sejr til Karoline i CSI Pony 120cm
19-10-19 Intenst opgør i Medium Tour finalen


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider