Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Fuldførte CDI*5 på 1,45cm med brækket ben

Den irske springrytter Shane Breen fuldførte den femstjernede springkonkurrence på 1,45cm i Saint-Tropez i sidste uge på et brækket ben. Breen ærgrer sig over, at han ville have vundet hvis ikke hans ben var brækket, og er utålmodig for at komme igang igen

 

Red på et brækket ben

Shane Breen, der er irsk springrytter med bosiddende i Hickstead i England, havde et noget usædvanligt ridt på sin hest Evita, da han deltog i den femstjernede springkonkurrence i det eksklusive Saint-Tropez i Frankrig i sidste uge.

 

Torsdag den 12. september skulle han deltage i den femstjernede 145cm CDI på den 10-årige hoppe Evita. Han fuldførte banen og blev nummer 5 i konkurrencen, for blot efterfølgende at finde ud af, at han havde redet med et brækket ben.

 

 

Uheldigt sammenstød på opvarmningsbanen

Den 45-årige Shane havde varmet den 10-årige Evita op på den tætpakkede opvarmningsbane i Saint-Tropez i Sydfrankrig forud for Longiness konkurrencen, da han kom til at passere lidt for tæt forbi hesten foran. Den anden hest piskede med halen, og hans egen hest Evita blev lidt forskrækket og reagerede med at tage en hop til siden venstre om. Her var der en anden hest på vej i den modsatte retning, og Shanes og Evita passerede dem så tæt, at Shanes ben ramte hofteleddet på den hest der bevægede sig imod ham og Evita.

 

"Mit ben fik kontakt med den modkommende hestes hofteben - og åbenbart var hestens hofte stærkere end mit ben! " udtalte Shane efter konkurrencen og en efterfølgende tur på skadestuen, hvor det blev konstateret at han havde brækket benet. "Jeg have vundet klassen, hvis det ikke havde været for det brækkede ben" tilføjede Shane i ærgrelse.

 

Mere ømt end normalt

Ifølge Shane, var benet også en smule mere ømt end det normalt, så han hoppede af hoppen et lille stykke tid og gik rundt, da der var rigeligt med tid før han skulle på banen. "Derefter hoppede jeg op igen og gjorde opvarmningen færdig. Jeg var især øm når vi landede efter et spring, og det blev ikke bedre efter et stykke tid, men jeg tænkte bare ved mig selv, 'kom nu - vær nu sej' og så red jeg ind på banen og sprang".

 

Shane præsterede til trods for ømhed og smerter at ride to flotte nul-runder på Evita, før han efter sit ridt opsøgte paramedicinerne på stævnepladsen. "De fik mig temmelig hurtigt på hospitalet, for at få taget røntgenbilleder, vel vidende at der kun var en time til den næste klasse" fortæller Shane, "Men de sagde NEJ, du kommer ikke til at springe mere denne uge!".

 

Det blev konstateret at Shane havde brækket sin fibula-knogle, men den havde heldigvis ikke forskudt sig. Der var blot en lang revne i knoglen, så bruddet forventes at hele op som det skal uden videre komplikationer.

 

Behagelig hjemtur

Da en hel række sæder i flyet blev ryddet til Shane på turen hjem fra Saint-Tropez fik han en yderst behagelig hjemtur tilbage til Storbritannien. "Det er den mest behagelige tur jeg nogensinde har oplevet med EasyJet" spøgte Shane efterfølgende.

 

Håber at være klar igen til New York ultimo september

Shane håber på allerede at være konkurrenceklar til Longines Global Champions Tour i New York, der afvikles om blot et par uger i dagene 27-29 september, så knoglen skal skynde sig at hele op. "jeg ved lidt mere om det senere på ugen, om det bliver muligt. Ideelt set skulle jeg give det 3-4 uger til at hele op i fred, men forhåbentlig vil det være OK for mig at ride der alligevel. Jeg siger ikke at jeg ikke vil have smerter, men hvis jeg føler det er OK., er jeg ikke til fare for mig selv, hesten eller andre, og iså fald deltager jeg i stævnet. Jeg vil dog ikke være dumstædig, og hvis der er nogen som helst risiko forbundet med at deltage, så rider jeg ikke".

 

For at fremme ophelingsprocessen går han rundt med en medicinsk støvle og har regelmæssigt anvendt is-pakninger på benet, foruden at bruge et Bemer cirkulationsdækken som han normalt bruger til sine heste. Det mener han absolut hjælper, for som han siger, så handler det hele om at opnå god blodcirkulation og hvile, og det virker, mener den utålmodige patient Shane Breen.

 

 

Billede

 

Den irske springrytter Shane Breen fuldførte den femstjernede springkonkurrence på 1,45 cm i Saint-Tropez i sidste uge på et brækket ben. Breen er mest ærgerlig over at han ville have vundet, hvis ikke hans ben var brækket og er utålmodig for at komme igang igen (Privatfoto)


Tilføjet d. 19-09-2019 kl. 14:10 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
07-02-20 Ungryttere og juniorer er udtaget til bruttotruppen i springning
04-02-20 Spring-seniorer udtaget til bruttotruppen
04-01-20 Martin Fuchs bedste på Longines ranglisten
19-10-19 Sejr til Karoline i CSI Pony 120cm
19-10-19 Hurtige ponyer og norsk sejr
19-10-19 Intenst opgør i Medium Tour finalen
19-10-19 Andenplads til Emilie Henningsen Schaefer i CSI1*
18-10-19 Helt urørlig Guido Jun Klatte i 140cm CSI3*
17-10-19 Isabel blev flot 2'er i 120cm ponyklassen
17-10-19 Michael Aabo bedste dansker i CSI3* 135cm


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider