Sverige trak det længste strå i 7-års finalen

Med endnu et dansk-svensk opgør, blev det Sverige der tog sejren i 7-års Championatet ved Falsterbo Horseshow. Svenske Jeanna Högberg på superhoppen Astoria, der havde et ekstra gear vandt klassen, mens Nanna Skodborg Merrald tog andenpladsen i tæt opgør med Anna Zibrandtsen

En overbevisende og værdig vinder

De danske deltagere i 7-års klassen på Falsterbo Horse Show, måtte se sig værdigt slået af svenske Jenna Högberg på den fantastisk velgående superhoppe Astoria (e. Sir Donnerhal), der var fuldkommen urørlig for det øvrige finalefelt, og bare fremviste et ekstra gear og særklasse bevægelser i et helt fejlfrit program. Det blev hermed til en velfortjent sejr til den svenske ekvipage med en dommerscore på 81,857 %.

Tæt dansk opgør om anden- og tredjepladsen

Eftersom der ikke var den mindste spænding om vinderen af 7-års finalen, blev der til gengæld spænding om de næste to pladsen. Dysten stod her mellem de to danske ekvipager Nanna Skodborg Merrald på Blue Hors Zirrus (e. Blue Hors Zack) og Anna Zibrandtsen på den svensk avlede Vallentin (e. Dalwhinnie").

Ingen af disse heste var gangartsmæssigt på niveau med Astoria på deres uddannelsesniveau men ikke desto mindre med fine fremtidsudsigter. Nanna og Zirrus fremviste et rigtig flot og præcist redet program med den præcision der altid kendetegner Nannas ridning, og bortset fra et par lidt for kraftige anholdninger, der gav lidt problemer i overgangene, var det et meget vellykket program. Ekvipagen opnåede karakteren 76,886 % som rakte til en andenplads i konkurrencen, men helt 5 % fra den svenske vinderekvipage.

Anne Zibrandtsen red ligeledes et pænt program på den svenske vallak Vallentin, hvor særligt de svære øvelser udgjorde programmets højdepunkter. Ekvipagen opnåede en tredjeplads og en dommerscore på 76, 329 %.

Danske islæt på mange af de øvrige pladser
Fjerdepladsen gik til svenske Marina Mattsson på den af Lone Bøgh Henriksen producerede hingst Feel Good (e. Fürstenball) med 76,143 %. Det ser absolut ud som om Marina befinder sig vel i sadlen på denne hingst, der hermed lever op til sit navn, og det bliver spændende at følge dem fremover.

De næste ekvipager havde også danske forbindelse. Næste placerede ekvipage var tyske Maike Lang, der rider for Helgstrand Dressage der også er medejer af hesten Icing For U (e. Ampere). Ekvipagen blev bedømt til 73,129 %, og red sig ind på femtepladsen, som sidste placerede ekvipage i klassen.

Portugisiske Frederico Mexia de Almeida, der træner i Danmark, red sig ind på en sjetteplads i klassen til 73.115 %, som første uplacerede ekvipage mens Jacob Nørby Sørensen på DV hesten Gammelenggårds Zappa (e. Zonik) sluttede med 72,072 % og en samlet 7. plads i klassen.

Adam Sparlund Olesen på den store Feldborgs Lantano (e. Tailormade Lancelot) sluttede på 69.743 og en 9. og næstesidste plads i klassen.