Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hestens særlige behov i varmen

Sommeren er en dejlig tid, det gælder om at nyde, men vi skal også huske at det gode vejr med lange stabile perioder med høj sol og varme, kan betyde at vi skal være opmærksomme på, at tage andre hensyn til vore heste, end ellers

 

Pas på hestene i sommervarmen

Sommeren er i høj grad over os, og i øjeblikket oplever vi høj sol og kraftig varme over hele landet. Sommeren skal nydes mens den er her, men det er også vigtigt at være opmærksom på sommerens faretruende luner. Som med alle andre dyr, er det værd at have vores kære heste i tankerne her i sommerheden. De lever under de forhold vi byder dem, og det er derfor meget vigtigt vi husker at være opmærksomme på deres behov i varmen.

 

Vand

Husk frisk vand! Hav rigeligt med frisk vand på folden, og tjek vandkopper ofte. Husk en stor spand hvis du f.eks. skal til stævne, så hesten kan tilbydes vand ofte. Det kan være en idé at supplere med elektrolytter, der delvist kan kompensere for hestens tab af salte og mineraler når den sveder.

 

Skygge

Sørg for at hesten har mulighed for at søge skygge på folden. God skygge kan både være et tilflugtssted for solens varme, og for nogle af sommerens mange insekter. Skygge kan fremkomme af naturlig bevoksning som træer, men ellers er et godt læskur, der giver skygge hele dagen, anbefalelsesværdigt. Husk også at søge i skygge på stævnepladsen. Find et skyggefuldt sted under nogle træer, og giv din hest en velfortjent pause mellem klasserne.

 

 

Pas på hud og øjne

Mange heste har problemer med kløe, insektstik og solskoldninger om sommeren, så husk at bruge de mange gode produkter der bugner i butikkerne i sommerperioden. Fluenet, insektspray og solcreme til lyserøde muler, kan være rigtig gode hjælpere der gør sommeren meget mere behagelig for hesten.

 

For heste der bliver rigtig irriteret af insekter i sommervarmen, kan det være en overvejelse værd at investere i et insektdækken til at beskytte den og give den lidt ro. Mange heste bliver nemlig stressede af for mange insekter, især hvis de står på åbne folde, hvor de ikke kan søge ly eller skygge, hvor de kan finde ro for insekterne.

 

Rytteren

Og rytteren skal selvfølgelig også huske at passe på sig selv! Så på med solcremen, husk vand og skygge og lån måske lidt af hestens insektspray - så kan sommeren og rideturen nydes i fulde drag.

 

Billede

 

Sommeren er en dejlig tid, det gælder om at nyde, men vi skal også huske at det gode vejr med lange stabile perioder med høj sol og varme, kan betyde at vi skal være opmærksomme på, at tage andre hensyn til vore heste, end ellers (Arkivfoto)


Tilføjet d. 27-06-2019 kl. 16:20 af i kategorien Røgt og Pleje.
Tags: Varme og Sommer.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
12-07-19 Når græsset skal slås flere gange
25-07-19 Husk salt er vigtigt når det er varmt
25-06-19 Fiber til dehydrerede heste i varmen
10-07-18 Københavnerridt: Varme lange ridt
14-08-15 Spændende holdkonkurrence lover godt for den individuelle Reiningfinale
11-07-15 Hvor svært kan det være?
11-07-15 Falsterbo, en helt særlig oplevelse
07-07-15 Hvor godt tåler heste varmen?
05-07-15 Hvem tåler varmen bedst?
16-07-15 Husk salt på varme sommerdage


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider