Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Patrik Kittel - interssant og underholdende

Det var både sjovt og lærerigt for Patrik Kittel at være testrytter, og tiden fløj afsted, alt mens han red sig igennem de første 16 heste, som skulle testes i dagens første afdeling af fremmedrytterafprøvningen ved Dansk Varmblods Unghestechampionat 2019

 

Første afdeling af fremmedryttertesten

Lørdag eftermiddag stod menuen på første afdeling af fremmedryttertesten ved BLUE HORS Unghestechampionat i dressur, og igen i år er det sympatiske Patrik Kittel, der har indvilliget i den krævende opgave, at være testrytter for de mange unge talentfulde heste, der har kvalificeret sig til finalen ved Dansk Varmblods Unghestechampionat 2019.

 

Testrytter for andet år i træk

Patrik Kittel har for andet år i træk takket ja til at være testrytter i fremmedrytter afprøvningen af de unge heste ved BLUE HORS Unghestechampionat i dressur, og igen i år, kunne vi forvente at svenskeren går til opgaven med stor seriøsitet og med omsorg for de unge heste der afprøves.

 

 

Det er dejligt at iagttage hvor roligt han går til opgaven, og med stor indlevelse giver dem alle de unge heste den tid der skal til, for at de unge heste kan nå at falde til ro, og vise sig fra deres bedst mulige side. To heste i dagens afdeling måtte han opleve at ride, med stor beklagelse for Kittel, som ved at ryttere og ejere har set frem til afprøvningen med stor forventning, men de var simpelthen for nervøse til at det var muligt at fuldføre testen.

 

Påtager sig gerne testrytter-rollen

Svenske Patrik Kittel bemærker at han gerne påtager sig gerne den krævende opgave, at være testrytter af de unge dressurheste ved kåringer. Selvom det kan virke særdeles overvældende, selv for en erfaren World Cup rytter på starten af dagen, at skulle se frem til at ride ikke mindre end 16 ungheste på en dag, Man glemmer det dig alligevel man selv kan blive helt træt bare ved tanken, så glemmer man det alligevel når først man er i gang, for det glider hurtigt ind i en rutine, og så er det ikke mindst rigtig spændende at ride de unge heste, bemærker svenskeren igen i år.

 

Kittel har nemlig erfaret, at det er utroligt lærerigt at være på ryggen af så mange lovende ungheste, og at hver enkelt hest har noget at lære en, og det gælder ifølge ham, hvilken som helt hest, ikke bare de toptunede varmblodsheste: "Man kan vinde noget erfaring ligegyldig, hvilken hest man sætter sig op på. Om det er en fjordhest, en islandsk hest eller en championathest, der ter ligegyldigt." Bemærkede Kittel da han var testrytter i Herning sidste år, og i år er ingen undtagelse.

 

Alle heste skal have lige vilkår

Kittel lægger stor vægt på at samtlige heste han afprøver får nogenlunde ensartet behandling under hensyntagen til den enkelte hest, da det for Kittel er vigtigt de får så lige mulighed for at fremvise deres potentiale hver især, når de alligevel bliver målt op imod hinanden.

 

Patrik Kittels kommentarer undervejs og bemærkninger til de enkelte heste var både interessant og lærerigt at lytte til, når man samtidig observerede hesten han red. Det er der tilsyneladende mange der har fundet ud af, for det var glædeligt at konstatere, at der var fyldt godt op på tilskuerrækkerne i Boxen i Herning hele den lange og sene lørdag eftermiddag.

 

Tophøjs Florentina dagens bedste hest

Ligesom sidste år, fandt patrik også sine egne favouritter i feltet. Hen mod dagens afslutning, kom Tophøjs Florentina ( e. Floriscount /Solus Lantinus) på banen og selvom det havde været en lang dag i sadlen, var Kittels begejstring for hesten stor " Whaww, super, super nice, fantastic, amazing, such a pleasure to ride og Whoww" igen var udbrud der kom flydende i en lind strøm: "Denne hest vil jeg gerne have med hjem. Det er Danmarks dejligste 5-års hest!. Når den nu om nogle år klarer sig super godt i sporten, så kan jeg med stolthed sige, at den hest har jeg redet", lød det fra svenskeren, der roste hoppens kraft igennem kroppen, afslappethed og sluttede med at det var bare en helt fantastisk hest at ride. Florentina, fik 9 i ridelighed,og for kapacitet: "Amazingly" - et 10-tal. Dagens bedste karakterer var i hus, og en begejstret Patrik Kittel, havde svært ved at stå af hoppen igen.

 

Tophøjs Florentina rides af Frederico Mexia de Almeida og ejes af Bregnerødgård

 

Villighed skaber vindere

Dagens andenplads gik til Elverhøjs Raccolto (e. Sezuan/Sandro Hit), der er opdrættet af Berith Nielsen og ejes af Helgstrand Dressage. Rytter Meike Lang havde forberedt den sortbrune hingst godt til unghestechampionatet, hvad der da også blev belønnet med flotte 9.5 for ridelighed.

 

Patrik Kittel kommenterede, at Elverhøjs Raccolto har en dejlig trav, og så værdsatte han, at hingsten er meget god i hånden, hele tiden holder nakken lige foran ham og strækker sig frem og ned, når han beder den om det.

 

"Sådan en hest vil altid være en vinder, fordi han gerne vil arbejde. Hesten er super godt forberedt til arbejdet. Tomlen op for det", sagde Patrik Kittel.

 

Dagens tredjeplads gik til Baunehøjens Chopin
Dagens foreløbige tredjeplads gik til Baunehøjens Chopin (e. Charmeur / Hohenstein), Den fuksfarvede hingst fik til delsenn flot bedømmelse, fordi den mødte super velforberedt til testen. Som nlvnt noget Patrik Kittel mener er helt afgørende for at unghestene kommer til at vise deres fulde potentiale til afprøvningen.

 

Bag hestens gode uddannelse står Sandra Kudahl Kærgaard, som red hingsten rigtig pænt rundt i Boxen i MCH Herning, før Patrik Kittel overtog tøjlerne.

 

Anden afdeling af afprøvningen - søndag

Anden afdeling af fremmesryttertesten følger i morgen søndag, og Patrik Kittel ønskede alle velkomne igen i morgen, hvor det endelige resultat af Unghestechampionatet bliver afgjort.

 

Se resultatet fra dagens første runde af fremmedryttertesten her

 

Se det foreløbige samlede resultat af Unghestechampionatet her

 

 

Billede

 

Det var både sjovt og lærerigt for Patrik Kittel at være testrytter, og tiden fløj afsted, alt mens han red sig igennem de første 16 heste, som skulle testes i dagens første afdeling af fremmedrytter afprøvningen ved Dansk Varmblods Unghestechampionat 2019. Her ses Patrik Kittel på dagens vinder af første afdeling - Tophøjs Florentina (Foto: Tine Lessél)


Tilføjet d. 09-03-2019 kl. 17:52 og sidst rettet den 09-03-2019 kl. 17:54 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
07-03-20 Prominent tilskuer til 5* dessur
17-02-20 Gallashows med masser af heste
22-01-20 DV Stationsafprøvning 2020
15-01-20 Tidsplan for Herning
18-12-19 Daniel - testrytter i Herning
07-12-19 Kataloget over hingste til forbesigtigelse ligger klar
04-12-19 Dansk Varmblod omstrukturerer
04-12-19 Dansk springhest solgt for millionbeløb
18-11-19 Kittel vil ændre hestesportens image
18-11-19 Zack søn til Patrik Kittel


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider