Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Heste slår rekorder på Landsskuet

Danmarks største dyrskue for heste - Landsskuet i Herning - bliver endnu større i 2018, når omkring 600 heste fra hele landet samles den 5.-7. juli. Landsskuet står samtidig for afvikling af landsfinalerne for første gang

 

355 heste til bedømmelse
Til selve bedømmelsen er der tilmeldt 355 heste, hvilket er syv mere end sidste år - og det højeste antal i nyere tid. Blandt de 23 hesteracer i kataloget skiller især den islandske hest sig ud. Avlerne har traditionelt højst udstillet 20 repræsentanter, men bliver i år for første gang klart den talrigeste race med ikke mindre end 51 heste.

 

"Dansk Islandshesteforening har i år 50 års jubilæum, og udstillere havde derfor et mål om at fylde en hel stald og måske endda nå op på 50 dyr. Og det er altså faktisk lykkedes", siger Bjarne Poulsen fra Dansk Islandshesteforenings dyrskueudvalg.

Landsdelsfinaler under Landsskuet
To andre racer, der fejrede jubilæum sidste år, viser, at antallet af heste også sagtens kan fordobles til rekordhøjde året efter festlighederne. Frieser-folket stiller med 19 heste, mens Shire, der er verdens største hest, kan beundres i ni eksemplarer.

 

 

Udover de mange avlsheste, der bedømmes på åbningsdagen torsdag, deltager der traditionen tro også yderligere mindst 50 heste i Landsskuets store dyrskueshow fredag og lørdag. Og da Dansk Ride Forbund har valgt at flytte deres landsdelsfinaler til Landsskuet forventes op mod 200 ekstra heste at være med på Landsskuepladsen.

 

Hestesommer i Herning
De i alt cirka 600 heste er i øvrigt ikke sommerens eneste hesteaktivitet i Herning. I denne og den kommende uge holder Dansk Islandshesteforening henholdsvis kåring og udtagelsesstævne på Landsskuepladsen, som ugen efter Landsskuet også danner ramme om DM for islandske heste.

Og senere i juli fejrer Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark sit 50 års jubilæum i Herning med et stort, internationalt show.

 

Se programmet her

 

Billede

 

Kilde: Pressemeddelelse

 


Tilføjet d. 29-05-2018 kl. 08:21 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Herning og Landsskuet.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
30-01-19 Herning 2019 katalog kan nu forudbestilles
02-10-18 Finalisterne i Nord-Vest Box Cup er fundet
29-06-18 Oplev hestefest og få gratis ridetime
01-03-18 Hingstekåringen under opbygning
21-10-17 Springningen højdepunkter fredag i Herning
10-10-17 Gratis adgang til hal M ved World Cup
26-09-17 Hvad kan du opleve til World Cup i Herning?
06-03-17 Merrald glæder sig til Herning
28-02-17 World Cup kommer til Jyske Bank Boxen
22-02-17 Danmarksmester til kåring i Herning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider