Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Springningen højdepunkter fredag i Herning

Jyske Bank Boxen og Nathalie Horse Care Arena lade fredag rammerne til etstjernet og trestjernet springning med en forhindringshøjde på op til 150 cm, ponyspringning og en spændende finale i Nord-Vest Box Cup

 

Aabo og Künnemann sejrede i dagens første springklasse
Dannebrog kom også til tops i dagens første klasse i Jyske Bank Boxen i Mustang Trailers Silver Tour på 140 cm. 120 ryttere var tilmeldt klassen, og ved klasser, hvor der er mere end 70 startende, deles klassen i to afdelinger. Det foregår på den måde, at klassen afvikles som en lang klasse, men der afholdes to præmieoverrækkelser. I dette tilfælde betød det to danske sejre. Den ene gik til Michael Aabo på Caprice De Dieu, der med mindst mulig margen, henviste den tidligere Europamester Rolf-Göran Bengtsson til 2. pladsen. Blot 0,25 sekunder skilte de to ad. Elitechef og seniorlandstræner for de danske springryttere Lars Pedersen red sig ind med 3. pladsen med den hjemmeavlede Graffiti P. Anden danske sejr stod Konstatin Deeken Künnemann for på Ak's Crowney. Han sejrede foran tyske Sven Fenhl på Quinto og norske Cornelia Emilia Kasin & Simply Cruise.

 

Ponyspringning på højt plan
Igen i dag lagde Nathalie Horse Care Arena bund til de dygtige ponyspringryttere. Første klasse var en tidsspringning, og igen i dag hed vinderen Pernille Dam Harritslev Christoffersen på Runehøjs Rocco. Pernille red mere end to sekunder hurtigere end klassens nummer to, norske Nora Nalbant på Super Bad. På 3. pladsen i denne klasse sponsoreret af Orifarm var det Theodor Line og Attyrory Rebel.

 

Næste klasse, der blev afviklet, var anden afdeling af FEI Ponies Jumping Trophy. Og her byttede Theodor Linde sin 3. plads ud med en 1. plads. På Bel Air sejrede han i tiden 50,26 sekunder foran Ingemar Hammarström & Ocean Des AS fra Sverige, og vinderen af afdelingen torsdag Maria Nørregaard Langhoff på Nikolina. Søndag afvikles finalen i FEI Ponies Jumping Trophy i Boxen.

 

Igen danske sejre i den trestjernede tur
De danske succeser ville ingen ende tage fredag, hvor den danske nationalmelodi kunne høres igen og igen. I Skibby HC Medium Tour 140 cm var det Mathias Nørheden Johansen, der red sejren i hus. Det gjorde han på Conrisiko, da han red en fejlfri runde i 57,14 sekunder. 2. pladsen gik til svenske Jonna Ekberg & Stella Levista og 3. pladsen til hollandske Bart Bles & Grand Canyon Van HD.

 

Den næste klasse var CSI3* Horse-Trainer Small Tour. 24 ryttere red klassen, hvor forhindringerne var 135 cm høje. Det blev lutter dansk i top tre. Torsdag blev Christian Petersen placeret som nummer 2 med Zahr Alfarvad Z, men i dag trak Christian det længste strå og red sejren hjem i tiden 28,20 sekunder. Lige i hælene af ham kom Karina Leichle, der red Toftehøjs Camara. Michael Aabo red endnu en placering hjem, idet han på Hermes T tog sig af 3. pladsen.

 

Sejr til Robert i CSI3* Skibby HC GP-tour
Der var vigtige point til verdensranglisten på spil i fredagens sidste springklasse - en Grand Prix på 150 cm. 59 ekvipager var til start, og heraf kom hele 17 igennem banen uden fejl. Derfor skulle der en lang og spændende omspringning til, før Robert Vos fra Holland på Carat kunne lade sig kåre som vinder af klassen. 2. pladsen gik til tyske Jens Backman på Carmen, mens Holger Wulschner fra Tyskland på Bsc Cha Cha Cha blev nr. 3.

 

Forygende finale i Nord-Vest Box Cup

16 dygtige ponyryttere var til start og der var kamp til stregen i finalen, som gik i stilspringning, bedømt efter S4, med Bo K. Møller og Lars Trier Kjøller som dommere, og det var flot ridning, der blev vist, og alle ekvipager blev klappet i mål. Dagens højeste karakter i hovedrunden blev givet til Celina Aabo på Fabian, der opnåede 9.3. Efter den meget seværdige hovedrunde, mødtes de 5 ekvipager med højeste stilkarakterer i omspringningen. Her blev det Karoline Sloth Kjær & Kyra, der med stilkarakteren 9.0 og en tid på forrygende 32,63 sekunder sikrede sig sejren for kat. III-ekvipagerne.

 

Placeret med begge ponyer
Andenpladsen gik til Mathilde Baaring Kjærgaard og Parc Wasabi, der ligeledes red til en stilkarakter på 9.0, men tidsmæssigt måtte se sig slået af Karoline & Kyra. Mathilde har haft nok at se til under dette stævne, idet hun har haft to kategori III-ponyer til start. Hun blev da også placeret som nummer fire med sin anden pony Lavally Turbo, ligeledes med en karakter på 9.0.

Tredjepladsen gik til Nadia Thinggaard og Valør der fløj igennem omspringningen med blot 1 sekund op til Karoline Sloth Kjær. Dygtige Celina Aabo og Fabian sluttede på en flot femte plads.

Karoline og Qlimax hurtigst over målstregen for kat. II
Karoline Sloth Kjær gjorde rent bord i dag, idet hun også sejrede i Nord-Vest Box Cup for kategori II. Det gjorde hun på Bjerregårds Qlimax i suverænt hurtigste tid i omspringningen.


Nord-Vest Box Cup finalen afvikles efter metode S4. Det betyder at rytterne bedømmes af både en springdommer samt en stilspringdommer, og der gives en stilkarakter på baggrund af rytternes evne, til at ride en relateret afstand, ride i balance hele banen rundt med mere. Der afvikles en hovedspringning og en omspringning, hvor deltagerne i omspringningen er de ryttere som efter hovedrunden ligger til en placering (ifølge placeringstabellen).

 

World Cup-eventen i Herning arrangeres af Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg i samarbejde med Sport Event Denmark, Herning Kommune og MCH Messecenter Herning.

 

Se starter og resultater her

 

Billede

 

En forrygende springdag fredag for de unge ryttere (Pressefoto: Herning Horse Show)

 


Tilføjet d. 21-10-2017 kl. 11:14 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
06-03-20 Stor panik i Herning, bliver det hele aflyst?
07-02-20 Ungryttere og juniorer er udtaget til bruttotruppen i springning
04-02-20 Spring-seniorer udtaget til bruttotruppen
04-01-20 Martin Fuchs bedste på Longines ranglisten
19-10-19 Sejr til Karoline i CSI Pony 120cm
19-10-19 Hurtige ponyer og norsk sejr
19-10-19 Intenst opgør i Medium Tour finalen
19-10-19 Andenplads til Emilie Henningsen Schaefer i CSI1*
18-10-19 Helt urørlig Guido Jun Klatte i 140cm CSI3*
17-10-19 Isabel blev flot 2'er i 120cm ponyklassen


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider