Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Helgstrand har 1/3 af hingste til kåring

Den traditionsbundne Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, slår i marts 2018 igen dørene op for avlere og publikum, og der er tilmeldt knapt 100 unghingste til kåring. Næsten en tredjedel af disse hingste kommer fra samme udstiller, nemlig Helgstrand Dressage

 

Et tilløbsstykke

Hingstekåringen i Herning er uden tvivl et event, som rigtig mange hesteentusiaster hvert eneste år ser frem til. Kåringen giver indsigt i fremtidens hingste, mens der også er mulighed for at se de lidt ældre hingstes udvikling i hingstekonkurrenceklasserne.

 

Hingstekåringen i Herning er i fem dage om året spækket med kåring, dressur og springning i verdensklasse og ikke at forglemme det store gallashow, som år efter år formår at imponere med alverdens kunstnere fra hele verden. Også i år deltager Helgstrand Dressage i gallashowet og forventningerne til showet er traditionen tro selvsagt høje. Endnu engang forventer man et formidabelt show med stor opbakning fra publikum og der er rift om billetterne til tilskuerpladserne.

 

 

Til kåringen er der mulighed for at se hingstene under rytter, i longe, løse i hallen og mønstret. For kåringsdelen er der i år byttet rundt på rækkefølgen, således at hingstene først vises i longe, for derefter at blive vist løse. Dette sker, for at de unge hingste kan vænne sig til omgivelserne og dermed give et retvisende billede af deres kapacitet, når de efterfølgende vises løses.

 

Vokseværk

Helgstrand Dressage i Vodskov har vokseværk for tiden, og har vist sig at være en særdeles lukrativ forretning. Ikke alene har virksomheden for nylig ekspanderet med salgsstalde i både USA og i Tyskland ( se her), men der skal også produkter i den voksende internationale virksomhed, og den korteste vej til dette, er som bekendt at producere en del af dem selv.

 

Derfor stiller Helgstrand Dressage også med et rekort stort antal unghingste til kåring ved dette års Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning 2018, hvor ikke mindre end en trediedel af de ca. 100 tilmeldte unghingste er tilmeldt af Helgstrand Dressage.

 

Fuld gas på forberedelserne

Hos Helgstrand Dressage beretter på deres hjemmeside, at de er i fuld gang med forberedelserne. Det er der vist ikke noget at sige til, når knap en tredjedel af de hingste, der fremstilles til kåringen, kommer fra samme virksomhed, og der er derfor mange involverede personer i processen, når hingstene skal gøres helt klar og top tunede, så de topper i dagene hvor hingstkåringen finder sted.

 

Rekord stor andel af tilmeldte hingste

Helgstrand Dressage stiller i år med et rekord stort antal hingste - ialt 23 stykker i alderen 3 og 4 år. Heriblandt er en række hingste, der er set før, men som skal færdigkåres, og en hel række nye unghingste, som avlskommissionen og publikum skal se for første gang.

 

Blandt de nye unghingste er bl.a. Jovian (e. Apache / Tango), som vandt det hollandske 3-års championat sidste år, og tre nye Sezuan-sønner, Janeiro (mf. UB 40), Suarez (mf. Desperados) samt So Unique (mf. Donnerhall).

 

Et gensyn får man også med bl.a. præmiehingsten i Dansk Varmblod fra 2017 og svensk championatsvinder for 3-års, Springbank II VH, den imponerende fløjhingst fra 2017 og vinder af DRF's dressurchampionat for 4-års, Revolution, UVM-sølvvinderen Ferrari og den storrammede For Emotion samt flere ældre herrer fra Helgstrand Dressage. Dette for blot et udpluk af, hvad der er i vente.

 

Spændende at følge

Ved hingstekåringen i 2017, fremmødte Helgstrand Dressage også med et stort antal unghingste, ligesom hitraten på kårede hingste også var imponerende. Det bliver derfor spændende at følge udfaldet af bedømmelserne i år, hvor virksomheden fremstiller endnu flere hingste end de gjorde i 2017.

 

Billede

 

Helgstrand Dressage stiller i år med et rekord stort antal hingste - ialt 23 stykker i alderen 3 og 4 år. Heriblandt er en række hingste, der er set før, men som skal færdigkåres, og en hel række nye unghingste, som avlskommissionen og publikum skal se for første gang (Foto: Arkivfoto)

 


Tilføjet d. 14-02-2018 kl. 23:35 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
18-09-20 Aktionshøjdepunkt 2019 solgt til Helgstrand
29-08-20 D'avie solgt til Tyskland
27-08-20 Fynch Hatton Oldenburger Landeschampion
29-05-20 Helstrand differentierer heste-segmenter
25-05-20 Fiontini skal have tvillinger
05-05-20 Helgstrand ansætter Emile Faurie
03-05-20 Ny CFO til Helgstrand
28-04-20 Severo går nye veje
26-04-20 Fem Helgstrand heste videre i KWPN
04-04-20 Procenter gives trods aflysning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider