Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Helgstrand i DR – fik kæmpe bøde!

DR-sporten der har fået aktindsigt hos landets politikredse afslørede torsdag at Helgstrand Dressage i 2015 blev idømt en bøde på 380.000 kroner, for at have ansat den amerikanske dressurrytter Jhesika Wells ulovligt. Det er en af de største bøder der er givet i Danmark for ansættelse af ulovlig udenlandsk arbejdskraft

 

DR har fanget historien via agtindsigt hos politiet

Helgstrand Dressage er igen kommet i de generelle mediers søgelys på grund af en for virkesomheden imagemæssig kedelig sag.

 

DR Sporten løftede i går torsdag den 18. januar 2018 sløret for at Helgstrand Dressage tidligere har fået en kæmpe bøde for ansættelse af Ulovlig arbejdskraft. DR fandt frem til historien, i forbindelse med at de havde søgt og fået aktindsigt i sagerne hos landets politikredse. Sagen er ikke af nylig karakter, da den går tilbage til 2015, men først er kommet frem nu i forbindelse med DR's aktindsigt.

 

DR indleder deres indslag på følgende vis:

"Andreas Helgstrand er med en OL-bronzemedalje og flere VM-medaljer en af Danmarks største dressurstjerner. Men alt er ikke blevet gjort efter loven på staldgangene i Nordjylland. I 2015 fik hans firma, Helgstrand Dressage A/S, nemlig en bøde på 380.000 kroner for at have beskæftiget den amerikanske dressurrytter Jhesika Wells ulovligt. Det er én af de allerstørste bøder i Danmark for ulovlig udenlandsk arbejdskraft i perioden 2014 til 2016"

 

DR har fået aktindsigten hos landets politikredse, og har herigennem opsnappet historien, som både blev bragt som indslag i Danmarks Radio i går torsdag og i artikelform. Af agtindsigten fremgår det imidlertid ikke nærmere, hvorfor ansættelsen var ulovlig, og hvad der ligger bag bødens størrelse. Dette har DR imidlertid forsøgt at få belyst.

 

Bødens størelse siger noget om alvoren

DR har talt med Laust Høgedahl, der er arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, som ud fra bødens størrelse har følgende gisninger:

"Bødens størrelse er et udtryk for, at der er blevet benyttet ulovlig arbejdskraft velvidende, at det var i strid med dansk lovgivning. Bødens størrelse siger også noget om omfanget af den svindel, der er blevet begået. Derfor er der i dette tilfælde brugt en særligt skærpende paragraf", fortæller Laust Høgedahl.

 

 

DRF: Endnu en ærgerlig sag for dansk ridesport

Formanden for Dansk Rideforbund, Ulf Helgstrand, har ikke lyst til at udtale sig om sagen, da han er far til Andreas Helgstrand er inhabil i sagen, men næstformand Anne-Mette Binder udtaler sig i sagen. Hun er er ærgerlig over, at den store bøde kan komme til at sætte dressursporten i et negativt lys.

 

"Det er selvfølgelig altid uheldigt, når der bliver stillet skarpt med negative projektører på vores idræt. Også selvom det som udgangspunkt ikke er indenfor et område, hvor vi har mulighed for at gå ind og påvirke og diktere", siger Anne-Mette Binder til DR, og henviser til, at Helgstrand Dressage er et privat firma og derfor ikke medlem af forbundet.

 

DRF: Loven skal overholdes

Men Dansk Ride Forbunds næstformand, Anne-Mette Binder fortæller, at der er stor fokus på at overholde dansk lovgivning blandt de klubber, der er optaget i forbundet.

"Som udgangspunkt har Dansk Ride Forbund den holdning, at dansk lov altid skal overholdes. Det er også en forudsætning, når vi optager klubber i vores forbund. Men det er vigtigt at slå fast, at

Helgstrand Dressage ikke er en klub i vores forbund", siger Anne-Mette Binder.

 

"Vi forsøger at undgå den slags ved at have en optagelsesprocedure, der er ganske omfattende. Heri ligger blandt andet, at vores klubkonsulenter besøger de klubber, der vil optages. Konsulenterne fortæller under besøget, hvor vigtigt det er, at dansk lov bliver overholdt. Og der bliver spurgt ind til, hvordan ansættelsesforholdene er på stedet", slutter Anne-Mette Binder

 

Hvad siger loven?

Det koster 10.000 kroner i bøder til arbejdsgivere for hver måned, de har ansat en udlænding ulovligt. Er der tale om skærpende omstændigheder og social dumping, kan bøden stige til 20.000 kroner per måned. Det er ikke kun arbejdsgiverne, som får en bøde. Det gør den udenlandske medarbejder også. Her koster det 3.000 kroner i bøde for første måned, mens bøden de efterfølgende måneder lyder på 1.500 per måned. Der kan også blive tale om fængselsstraf og en endnu større bøde, hvis der er skærpende omstændigheder (se her).

 

Ingen kommentarer fra Helgstrand

DR skriver, at hverken Andreas Helgstrand eller Jhesika Wells har ønsket at medvirke i artiklen, ligesom forskellige andre medier forgæves har forsøgt at få en kommentar til sagen fra Andreas Helgstrand selv.

 

Kilde: DR Sporten / Rigsadvokaten og Udlændingelovens §59.

 

Billede

 

Helgstrand Dressage er igen kommet i mediernes søgelys for en uheldig sag. DR-sporten der har fået aktindsigt hos landets politikredse, afslørede torsdag at Helgstrand Dressage i 2015 blev idømt en bøde på 380.000 kroner for at have ansat den amerikanske dressurrytter Jhesika Wells ulovligt.


Tilføjet d. 19-01-2018 kl. 09:17 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
19-12-18 Di Magic OLD solgt til Helgstrand
13-12-18 Gunner KS til Helgstrand Dressage
24-10-18 Helgstrand og Schockemöhle indleder samarbejde
22-10-18 Dufour til Helgstrand Dressage
28-08-18 Unghestedominans fra Helgstrand
05-08-18 Severo og d’Avie vinder UVM 6-års guld
27-07-18 Devonport og Fiesta Danza til Helgstrand
05-04-18 Åbne hus-arrangementer hos hingsteholdere i april
15-03-18 Fiontini bliver i DK - OL-hest til Severo!
07-03-18 Jovian og Helium begejstrer i Verden


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider