Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dobbelt OL guldmedaljevinder holder clinic i Kalundborg

Mark Todd er manden der har vundet det hele. Den britiske militaryrytter kan i den kommende weekend opleves i Kalundborg, hvor han vil undervise nogle af Danmarks bedste militaryryttere. mark Todd har to OL guldmedaljer med sig, og han har vundet Badminton Horse Trials og Burghley Horse Trails adskillelige gange, der er blandt verdens sværeste militarybaner

 

Britisk military kapacitet til Danmark

Team CEP v. Stald Jørgensen står bag arrangementet. Stald Jørgensen har længe arbejdet på, at tilbyde den voksne talentmasse og elite ryttere flere træningstilbud - og pludselig bød muligheden sig for at få Mark Todd til Danmark.

 

Hvad Mark Todd giver rytterne ved vi først i morgen, når clinic'en er slut, men hos Stald Jørgensen ser man gerne, at Danmark er med helt fremme i spidsen af sporten henover de næste ti år, og mener derfor, at man ligeså godt tage fat de bedste der findes til at komme og træne danske ryttere.

 

"Der er selvfølgelig mange ryttere, der er helt oppe på toppen, men Mark Todd har den fordel, at han har været det i tre årtier, og har en enorm bred erfaring både som rytter, men også som træner", siger Mikkel Jørgensen, der står bag Stald Jørgensen.

 

Clinic'en foregår over tre dage

Den første dag rides der individuelt dressurundervisning, hvor Mark får mulighed for at se hest og rytter. Dag 2 rider de springundervisning med fokus på grundridningen. Dag 3 trænes der terræn mens tre ryttere fortsætter med dressuren. Derudover afholdes der ryttersamtaler med Mark Todd.

 

Partnerskab med hesten

Mark Todd går meget op i, at det vigtigste for military heste og ryttere er, at indgå et partnerskab og at både hest og rytter skal være klar før man rykker videre op i klasserne. Han har selv haft en hest, der gik 90cm og 1M i tre år med den tidligere ejer - nu går den 3***. Han fortæller, at normalt tager det et til to år på et pågældende niveau før de er klar til at rykke videre.

 

I forhold til hvor vigtig fuldblodsandelen er i militartýheste på højt niveau, hvilket ofte bliver debatteret blandt militaryryttere, udtaler Mark Todd: "I en ideel verden har det stor betydning, at de har meget fuldblod i sig fordi de har nemmere ved at ride tempoet og stå distancen. De er også mere udholdende, men det er ikke absolut en nødvendighed. Mark Todd har selv en hest, der har gået mange 4****, som kun har 29% fuldblod i sig. "Hvis de har hjertet og viljen til det, så hjælper det dem på vej", men personligt foretrækker han selv heste med minimum 50% fuldblod.

 

"Det er ikke bare de ryttere, der deltager i clinic'en, der får gavn af Mark Todds træning", siger Mikkel Jørgensen, der står bag arrangementet: "Nok er gruppen af ryttere, der i denne weekend rider ved Mark Todd primært for talentmassen og eliteryttere, men det giver en udvikling i hele sporten. Rigtig mange af de ryttere, som deltager i clinic'en fungerer som underviserer i det daglige, og det betyder, at alt det de lærer eller bliver endnu bedre til, de små fif de får her på stedet, kommer alle til gode. For rytterne kommer til at give det videre til hele military Danmark", udtaler Mikkel Jørgensen.

 

Om team CEP V. Stald Jørgensen

Stald Jørgensen er en military stald, der er drevet af hele familien, Mikkel, Heidi, Benjamin og Tobias. Alle familiemedlemmerne har en baggrund med heste. Mikkel, Benjamin og Tobias er aktive undervisere, og Tobias er en aktiv stævnerytter med fokus på military. CEP er navnet på rideklubben.

 

For tilmelding eller nærmere information om arrangementet kan du tage kontakt til nedenstående:

  • Mikkel Jørgensen: 40882373
  • Stine Maria Jørgensen: 42166486

På clinic'en deltager blandt andre:

Hanne Wind Ramsgaard, Peter Flarup, Mia Hastrup - seniorer, Tobias Jørgensen - young rider, Rikke Nyboe Andersen - junior rytter, Anna Bjørn - junior rytter.

 

Se videointerviewet med den britiske militaryrytter Mark Todd her

 

Billede

 

Mark Todd, er manden der har vundet det hele. Den britiske militaryrytter har to OL guldmedaljer med sig, og han har vundet Badminton Horse Trials og Burghley Horse Trails adskillelige gangeHan kan opleves i Kalundborg i den kommende weekend, hvor han underviser nogle af Danmarks bedste militaryryttere. (Arkivfoto: Jp-Photo.dk)


Tilføjet d. 05-12-2017 kl. 16:56 af i kategorien Arrangementer.
Tags: Clinic og Mark Todd.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
04-02-17 Clinic med Hasse Hoffmann i Herning 2017
15-02-17 Trakehner weekend - hingstekåring, DM, clinic og meget mere
27-08-15 Kom til Clinic med Will Rogers
03-07-15 Kom til inspirerende clinic med Will Rogers
27-01-10 Clinic med Karsten Jordt


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider