Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ekstatisk UVM: 7-års UVM guld og bronze til Danmark!

Lørdag i Ermelo blev til en historisk dansk finaledag i 7-års konkurrencen ved UVM. De danske heste mildest talt indtog banen og tog sig af både guld- og bronzemedaljen. Danmark har fået endnu en tredobbelt verdensmester i Fiontini og Kipling tog bronzen, og er bare blevet bedre og bedre under Anne Troensegaards kyndige uddannelse

 

Publikum kunne nyde to danske heste for tredje gang

Syvårs finaler er relativt nyt i UVM regi, og det er kun anden gang de afvikles. Det er imidlertid godt, set med danske øjne, for så fik vi muligheden for bl.a at nyde Fiontini og Kipling endnu engang i år 2017 - og hvilken nydelse det blev!

 

Det blev en ekstrem flot og seværdig finale, med alt den spænding der skal til i en stor filale som 7-års UVM er. Tilskuerpladserne var proppet til bristepunktet med et kyndigt og veloplagt publikum, og der er i år rigtig mange danskere der har taget turen til UVM for at opleve og hyle på de danske ekvipager, heriblandt også de danske avlere af hestene. Det må siges at være god timing. Alle fik denne dag mere end fuld valuta for pengene, for de danske ekvipager mildest talt kom, så og sejrede!

 

Historisk finale med danske øjne

Set med danske øjne kunne det næsten ikke være blevet iscenesat flottere. For resultatet blev til en helt formidabel sejr og guld til den dansk avlede DV hoppe Fiontini (e. Fassbinder / Blue Hors Romanov), som samtidig scorede hattrick og blev den anden tredobbelte UVM vinder i historien. Dertil blev den helt igennem dansk uddannede og på Lolland avlede renstammede trakehner vallak Kipling (e. Hofrat / Hohenstein) bronzevinder i finalen! Begge de to danske varmblodsforbund, der er repræsenteret ved UVM, blev således flot belønnet for deres avlsmæssige og indsatser!

 

De to sidste 7-års repræsentanter repræsentanter for Danmark, der med de to medaljetagere alle havde kvalificeret sig direkte til finalen, fulgte pænt efter. På 5. pladsen fulgte den danske DV-hingst Blue Hors Zee me Blue (e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro) og endelig DV vallakken Jubi's Tenacity (e. Tailormade Temptation / Blue Hors Don Schufro), der er amatør redet af Louise Lind, og kom ind på en samlet 14. plads i finalen.

 

Øvrige danske indslag

Men der var som dansker endnu mere at glæde sig over, hvis man betragter hvilke heste og ryttere herudover der har dansk tilknytning. På 6. pladsen i finalen kom en ligeledes på Lolland af Morten Planborg avlede Oldenburger L'arbuste (e. Skovens Rafael / Zardin Firfod), der også har både DV og trakehner rødder. På 9. pladsen i finalen kom en dansk redet og dansk ejet hest nemlig endnu en renstammet trakehner Standing O'vation (e. Imperio /Consul), og tillige en delvist dansk ejet og dansk redet hest, men svensk ejet: Springbank VH (e. Skovens Rafael / De Niro) på 14. pladsen.

 

Hattrick for Fiontini - UVM verdensmester for tredje gang!

Til Fiontini havde forventningerne naturligvis samlet sig om, hvorvidt hoppen med spanske Severo Jurado Lopez i sadlen, kunne sikre sig verdensmester titlen for tredje gang som den anden hest nogensinde i UVM historien. Der var stor koncentration og stilhed på tilskuerpladserne, samtidig med at det kunne fornemme at mange sad uroligt afventende og spændte i sæderne.

 

Dommerkommentarene undervejs bidrog ikke til nogen afklaring, med kun til at det føltes som at se en film, hvor forløsningen hele tiden blev trukket ud, og der for hver øvelse var en cliffhanger, der gjorde at man bare måtte se og høre det næste, uden at det i øvrigt frembragte yderligere afklaring. Spændingen blev holdt til det sidste, og da forløsningen endeligt kom, var der sejrs jubel i den danske lejr. Danmark har fået endnu en UVM-guldmedalje og DV-hoppen har scoret hattrick og tangeret rekorden med tre guldmedaljer tre år i træk - ikke mindre end fantastisk imponerende!

 

Bronze til Kipling og stor ros til Anne

Den danske bronzemedalje var næsten lige så værdig som sejren, og den var ihvertfald rendyrket dansk hele vejen igennem. Ligesom Fiontini har trakehneren Kipling fra det lille danske Trakehner Avlsforbund repræsenteret Danmark på forbilledlig vis ved både 5-års, 6-års, og i år tillige som 7-års ved UVM. Alle gange med den samme faste dedikerede rytter Anne Troensegaard med tro støtte fra hestens avler og ejer Peter Christensen.

 

Første år sikrede ekvipagen sig en plads i trøstefinalen, som de efterfølgende vandt og opnåede hermed en samlet 14. plads blandt verdens absolut bedste 5-års ungheste. Sidste år blev ekvipagen nummer seks i finalen for 6-års, og i år blev det så til en super flot bronzemedalje. Det var absolut velfortjent, og beviser at dedikeret systematisk uddannelse giver resultater.

 

Reflekterer man over de bedømmelser og kommentarer som ekvipagen har fået med sig fra dommerne over de tre forgangne år, er det ikke alene ros for hestens iøjnefaldende store kvaliteter, men i særdeleshed også en anerkendelse for det eminente uddannelsesmæssige arbejde som Anne Troensegaard på kyndig vis har lagt i den velfungerende hest.

 

Det blev til et fantastisk ridt, hvor den velfungerende trakehner blev fremvist på forbilledlig maner, og hvor roserne fra dommerne dadlede ned over ekvipagen i en lind strøm. Stor stor international anerkendelse for Annes arbejde med hesten, der efterfølgende nødvendigvis har måtte få det hele til at boble af glæde indeni, udover naturligvis glæden ved at stå med bronzemedaljen i hånden på en hest man bare elsker at arbejde med.

 

5. plads til Blue Hors Zee me Blue

Blue Hors-berider Daniel Bachmann Andersen fremviste fløjhingsten fra Herning avlshingsten Blue Hors Zee Me Blue flot, og han formåede igen at demonstrere hingstens formidable trav, der slutteligt gav dem en flot og velfortjent 5. plads i finalen.

 

Flot ridt af Jubi's Tenacity og amatørrytter Louise Lind

Den sidste danske 7-års hest der havde fået direkte adgang til finalen var Jubi's Tenacity, redet af den talentfulde amatørrytter Louise Lind, som har gjort det formidabelt i Emelo. Det gjorde de også denne finaledag, da de red et rigtig flot program på den meget let ridelige og eftergivende vallak. Det blev til en flot 14. plads for amatørrytteren, der mange erfaringer rigere og med stor personlig stolthed, kan drage hjem med hesten til familiens stald og hendes søster, som ejer hesten.

 

Der var ovenud ekstase i den danske lejr og blandt de mange danske publikummer ved den efterfølgende præmieoverrækkelse. Her blev de vindende ekvipager behørigt hyldet for deres fantastisk flotte præstationer.

 

Se de samlede resultater fra klassen her

 

Billede

 

Anne Troensegaard og Kipling ( Privatfoto: Anne Troensegaard)

 


Tilføjet d. 06-08-2017 kl. 10:22 af i kategorien Ridesport.
Tags: UVM 2017.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
15-08-17 Troensegaard: om UVM Bronze med Kipling!
08-08-17 Helgstrand om successen i Ermelo
06-08-17 Red Diamant blev 4'er ved UVM 6-års
06-08-17 UVM Bronze til 5-årige Donkey Boy!
05-08-17 Nu er 10 ud af 12 danske heste videre UVM finalerne!
04-08-17 To ud af tre danske heste direkte til UVM finalen!
04-08-17 5-årige Donkey Boy direkte til UVM finalen!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider