Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Nu er 10 ud af 12 danske heste videre UVM finalerne!

Jubel i den danske lejr ved UVM. I dagens B-finaler for ungheste, lykkedes det nemlig yderligere to danske ryttere at kvalificere sig til finalerne, nemlig Jacob Nørby Sørensen Selina S.Vittinghus. Nu er 10 ud af 12 deltagende heste er videre til de endelige finaler. Helgstrand Dressage har også vind i sejlende og kan fremviseen tilsvarende statistik. De har fået kvalificeret 8 heste ud af 10 deltagende heste og har heste med i top 3 i alle aldersklasser

 

Godt at vær dansker i Ermelo

Det er næsten for godt til at være dansker i Ermelo i Holland under kvalifikationsrunderne ved UVM. To tredjedele af de danske heste er allerede gået direkte videre til finalerne i torsdags og i fredags, og resulterede i at 8 af de 12 deltagende danske ekvipager på forhånd havde kvalificeret sig direkte til finalerne (se her)

 

I dag lørdag er B-finalerne for 5 og 6-års heste afviklet, som tillige kan give adgang til de endelige finaler for de heste der placerer sig bedst i disse konkurrencer. Det har tillige rystet danske kvalificeringer af sig.

 

Selvom det så svært ud inden dagens konkurrencer, levede de danske ekvipager op til deres absolutte bedste og det er her til formiddag lykkedes Danmark at få yderligere to ekvipager med til finalerne.

 

Atterupgaards Botticelli og Selina vinder B-finalen for 5-års

5-års B-finalen startede ud fra morgenstunden lørdag, og her var der tre danske ekvipager med, da det alene er Hesselhøjs Donkey Boy( e. ERA Dancing Hit/ Milan) redet af Jan M. Christensen, der fredag kvalificerede sig direkte til finalen.

 

Selina Solberg og Attrupgaards Bptticelli (e. benetton Dream FRH / Caprimond) gav alt hvad de havde i sig, og formåede at fremvise alle hingstens mange kvaliteter, bl.a. en fantastisk stor og smidig trav og en jordvindende skridt, mens Botticelli lydhør fulgte sin rytters mindste vink. Det gav genklang hos dommerne. Hingsten blev belønnet med hele 9.8 for trav, 8 for skridt, 9,2 for kapacitet og 9 for ridelighed. Det gav en samlet pointsum på 9.1 og sejren i B-finalen for de 5-årige heste, men ikke mindst også adgang til en eftertragtet finaleplads.

 

Kenneth Damgaard der havde henholdsvis Stenagers Wyatt Earp (e. Wiljens / Sandro Hit) med i trøfsefinalen for 5-års tillige med Højgårdens Santos, havde knapt så meget held i dag. Det blev til en samlet 7 plads for Santos i B-finalen med en samlet pointsum på 8,32 point og en 11 plads på Wyatt Earp med en samlet pointsum på 8,06. Ingen af de to heste går hermed videre. Men taget i betragtning at 7. og 11. pladsen er opnået i en samlet internationalt felt af de absolut bedste ungheste i et felt med 26 ekvipager må også disse præstationer absolut siges at være godkendte.

 

Se de samlede resultater fra 5-års B-finalen her

 

Andenplads til og Ellegaardens San Droneur og Jacob Nørby Sørensen i 6-års B-finalen

I 6-års klassen havde Danmark en enkelt ekvipage med i B-finalen, da de øvrige 3 6-års heste allerede de foregåede dage har kvalificeret sig direkte til finalerne. Så der lå et massivt præstationspres på Jacob Nørby Sørensen og Ellegaardens San Droneur (e. san Amour / De Noir), som eneste ukvalificerede ekvipage i 6-års klassen, ligesom samtlige danske 7-års heste også på forhånd har kvalificeret sig direkte til finalerne. Det pres forekom at prelle af på ekvipagen, da de entrerede banen. De fremviste bl.a. en taskfast fremadskridende skridt, der blev belønnet med 9, en trav til 8.7, og kapacitet til 8,8, hvilket resulterede i en andenplads i trøstefinalen og i tilgift adgang til den eftertragtede finale på søndag.

 

Se de samlede resultater fra 6-års B-finalen her

 

Det betyder alt i alt at Danmark er videre til finalen med 8 ud af 10 deltagende heste. Et ganske imponerende resultat.

 

Helgstrand Dressage har 8 finaleheste ud af 10 deltagende heste

Fra et andet dansk perspektiv er der også fejring - nemlig hos Helgstrand Dressage. Den danske Dressur og salgsvirksomhed kan fremvise en tilsvarende statistik som Danmark selv, hvilket understreger at de har blik for internationale kvalitetsheste.

 

Helgstrand Dressage er nemlig også repræsenteret med 10 heste ved UVM i Ermelo og hele 8 af disse er gået direkte videre til finalerne repræsenteret i alle tre årgange og Helgstrand Dressage har tillige været i top tre i kvalifikationen i samtlige aldersklasser. Helgstrand Dressage har to heste med i 7-års finalen, tre heste med i 6-års finalen og hele 5 heste med i 5-års finalen.

Billede

 


Tilføjet d. 05-08-2017 kl. 16:13 af i kategorien Ridesport.
Tags: UVM 2017.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
15-08-17 Troensegaard: om UVM Bronze med Kipling!
08-08-17 Helgstrand om successen i Ermelo
06-08-17 Red Diamant blev 4'er ved UVM 6-års
06-08-17 UVM Bronze til 5-årige Donkey Boy!
06-08-17 Ekstatisk UVM: 7-års UVM guld og bronze til Danmark!
04-08-17 To ud af tre danske heste direkte til UVM finalen!
04-08-17 5-årige Donkey Boy direkte til UVM finalen!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider