Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Sjældent gode ungheste på online-auktion

For første gang i Danmark skal en yderst interessant kollektion af unge springheste bortauktioneres på nettet. Det er heste med stor kapacitet til både ridebanespringning og huntersporten, og auktionen afholdes af Campen Auktioner, der også forventer stor bevågenhed fra udlandet.

Som et helt nyt salgskoncept skal elleve talentfulde springheste nu sælges på en fælles auktion på nettet. I Danmark har metoden ikke været afprøvet før med den type heste. Det er den kendte springrytter Charlotte Schreiber, der har samlet den flotte kollektion af ungheste, som hun skal sælge for sine kunder. Hestene er interessante både for danske og udenlandske ryttere, herunder er en del af dem oplagte emner til den populære huntersport, der især er meget udbredt i USA:

"Vi har samlet unge heste I alderen tre-fem år, og kun en enkelt af dem har tidligere været annonceret, så vi kommer med helt nye emner, som folk ikke kender til. Alle heste har gode kvaliteter til hvert deres marked. Blandt andet ved vi, at de amerikanske ryttere gerne finder deres nye hunterhest i Europa", siger Charlotte Schreiber.

Grand Prix-afkom og championatsvindere
I kollektionen findes der to spændende tre-års heste, herunder er den ene efter en international Grand Prix hingst. I fire-års holdet findes der blandt andet en datter af tophingsten Cannavaros, der er sjælden at finde i afstamningen på danske springheste. Og hos fem-års hestene har den ene allerede gået 120 centimeter klasser, og den anden vandt sidste år en championatskvalifikation med karakteren 8,5. Campen Auktioner ser derfor frem til oplevelsen med både stolthed og spænding, og de forventer stor interesse fra både danske og udenlandske købere:

"Vores markedsføringsplatforme er enormt stærke og rammer et publikum langt udover Danmarks grænser. Dertil kommer, at salg af heste på auktion er et meget mere kendt koncept i udlandet. Vi forventer, at der vil være stor interesse for hestene, for der er efterspørgsel på gode ungheste i hele verden", siger Finn Campen.

Nemt for kunderne
I forbindelse med auktionen er alt forarbejdet lavet. Der er lavet billeder og video af hestene, og så er de undersøgt både i røntgen og klinisk. Det vil sige, at når kunden kommer og prøver hesten, kender de dens nøjagtige sundhedstilstand:

"Det eneste man så behøver at tage stilling til, er om man kan lide at sidde på hesten eller ej", siger Charlotte Schreiber.

Charlotte er et anerkendt navn i hesteverdenen, hvor hun har redet langt over ét tusind springklasser, herunder har hun været placeret ved verdensmesterskaberne for unge heste og har mange placeringer i unghestechampionaterne. Hun ved derfor præcis, hvad en god unghest er:

"Jeg har kigget på rigtig mange heste de sidste 25 år, og jeg ved hvilken kvalitet, jeg selv søger hos hestene. Derfor har mit udgangspunkt i udvælgelsen været, at det skulle være heste, som jeg også selv har lyst til at købe", påpeger hun.

Svært at finde gode ungheste
De senere år er der kommet færre sportsheste til salg. Det skyldes først og fremmest finanskrisen, hvor avlerne satte langt færre hopper i fol. De små årgange gør det sværere at finde unge heste med kvalitet, men med kollektionen her får rytterne præsenteret en bredt udvalg af gode heste, hvor arbejdet med at finde dem er gjort på forhånd, og Charlotte er stolt over at være med til noget nyskabende:

"Jeg glæder mig helt vildt til auktionen går i gang. Det er noget helt nyt for mig, men det er et virkelig spændende projekt, som jeg brænder for vil lykkedes. Det er nytænkning på et helt andet plan, end vi har prøvet før, og jeg håber og tror på, at det nok skal blive en succes", slutter Charlotte Schreiber.

Det er muligt at se auktionshestene HER samt videopræsentation HER.

Pressemeddelse


Tilføjet d. 19-05-2016 kl. 12:37 af i kategorien Ridesport.





Seneste relaterede nyheder
14-03-23 Køb din ny hest på auktion frem til 19/3
10-09-20 Prisniveau i top på NIS-auktion
15-05-20 Helstrand klar med online auktion
18-02-19 Den bedste kollektion til Forårsauktionen nogensinde
03-09-18 Flot auktionssamling på Klosterhof Medingen
26-08-18 Rekordomsætning på DV auktion
29-07-18 Seks avlere – snydt af amerikansk kunde
17-05-18 Auktion over pensioneret top-hest forarger
28-10-17 Dyreste auktions ridehest – tidligere kåret hingst Tudor
03-10-17 Dyreste dressurhest af rent springblod


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider