Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Stripper for sikkerhed på vejene!

Britiske mænd og kvinder stripper for en god sag! De skaber opmærksomhed på hestes og rytteres sikkerhed på vejene, og lægger halvnøgne billeder på nettet af sig selv med deres heste, for at skabe opmærksomhed på problemet blandt fartglade bilister.

 

Usædvanlig kampagne

En usædvanlig græsrodskampagne udspiller sig i disse dage på de britiske veje under overskriften "Slow Down For My Horse Campaign" - på dansk: 'sænk farten for min hest kampagnen'.

 

Kampagnen tog sin begyndelse over de sociale medier, da Lauren De Grunchy etablerede sin facebook side under overskriften, tidligere i begyndelsen af august måned, og sidenhen har FaceBook siden fået mere end 10.000 likes.

 

Billede

 

Poserer halvnøgne eller nøgne

Hundredevis af ryttere har allerede lagt billeder op af dem selv, hvor de trækker eller rider deres heste topløse, letpåklæte i undertøj eller helt nøgne, som blikfang for fartglade bilister under overskriften " vil du sænke farten for min skyld?".

 

Formålet med kampagnen

Formålet med kampagnen, er der vist ingen der kan misforstå, til trods for kampagnens humoristiske undertone. Lauren igangsatte kampagnen for at få bilister til netop at rette mere opmærksomhed på heste der færdes på vejene. Der sker i Storbritannien mange ulykker på vejene, hvor heste er involveret. Det samme gør sig gældende i Danmark. Lauren mente at det var en sjov, men også seriøs måde at skabe opmærksomhed på problemet. "Jeg håber virkeligt at det får budskabet ud til de billister som ikke sætter farten ned på vejene, når de passerer en hest, eller sørger for at køre i en stor bue udenom", skriver Lauren på sin FaceBook side. "De ville med sikkerhed sætte farten ned hvis de så en halvnøgen rytter!".

 

Billede

 

Kampagnen tager fart

Kampagnen startede da Lauren smed tøjet og lagde et billede op af sig selv og hendes vallak Starligt på faceBook siden. Derfra har kampagnen allerede taget fart. Billederne begyndte at vælte ind fra både mænd og kvinder.

 

Interesserede, der har lyst til at støtte kampagnen, eller for nysgerrige der har lyst til at studere de mange billeder kan Lauras facebook side findes her.

 

Billede

 

Også en udfordring i Danmark

I Danmark oplever vi også jævnligt problemer med bilister der ikke respekterer ryttere og heste på vejene, og desværre sker der også hvert år alvorlige ulykker. I Danmark har vi desværre ikke tradition for at føre offentlige kampanger på områder som dette, mens der i Storbritannien generelt er mere fokus herpå fra offentlig side. De har imidlertid heller ikke så mange cykelstier som vi har i Danmark, som mange ryttere 'snyder' sig til at ride på.

 

Men også i Storbritanien har der åbenbart ikke været tilstrækkelig officiel fokus på problemet, til at skabe den fornødne opmærksomhed. Derfor er Lauras private initiativ på de sociale medier også blevet vel modtaget i offentligheden, og mange har anset det som et frisk pust, at privatpersoner nu selv skaber opmærksomhed på problemet, på den afvæbnende og letetre humoristiske måde som Laura med sin kampagne har valgt at tackle det meget alvorlige problem på.

 

Kampangen er allerede fulgt op af et tilsvarende initiativ i Skotland, hvor der er oprettet en tilsvarende lokal FaceBook kampagne.

 

Billede

 

Er der behov for en tilsvarende dansk kampagne?

Måske en tilsvarende kampagne på dansk jord, der kan skabe lidt opmærksomhed for en god sag og bringe smil på læberne hos både mænd og kvinder, også var på sin plads?

 

Husk dog først og fremmest at passe på dig selv, når du bevæger dig i trafikken. Dette gælder også, hvis du selv vil forsøge dig som model og bidrage til eller starte din egen danske version af kampagnen.Så er det vigtigt at foretage fotooptagelsen et sted, hvor du ikke risikerer at komme til skade, og afhold dig fra det hvis du er under den kriminelle lavalder.

 

God fornøjelse!

 

 

Billede

 


Tilføjet d. 27-08-2015 kl. 11:19 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
23-01-21 Temalørdag på DR2 om heste
21-01-20 Undgå trafik-kaos i skove og naturområder
25-12-19 En slagmark af døde heste
02-09-19 Heste er sunde for krop og sjæl!
16-02-19 Temaaften DR2 Heste!
02-04-18 Pas på dig selv - når du hjælper din hest!
27-10-17 Jorst løfter sløret for hesteindkøb i millionklassen
11-09-17 Hvor hårdt sparker en hest?
19-04-17 MRSA-bakterier nu i danske heste!
17-02-17 Ny sikkerhedsportal skal forebygge børneulykker


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider