Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Jorst løfter sløret for hesteindkøb i millionklassen

Heste for millioner. Ur-milliardæren Charlotte Jorst har siden salget af Skagen Design, udlevet sin drøm og passion for dressurheste. At det er noget der kræver kapital, løfter hun som en af de få sløret for, i et interview til dagbladet Børsen

 

Top dressur kræver oftest solid kapital

Det er desværre en kendsgerning, at der ofte kræves en god pengetank, hvis man vil gøre sig i toppen af den internationale dressurelite, og blive ved med det! Ikke alene skal man selv have talentet og oftest være startet med ridningen i en ung alder med rigtig god undervisning, for at gøre sig gældende, men det rigtige hestemateriale er tillige næsten en forudsætning for, at man kan nå toppen og også forblive på toppen.

 

Det er derfor sjældent, at man som toprytter kan klare sig med den ene gode hest, men gerne kontinuerligt skal have lovende heste på vej, samtidig med at man har en topuddannet. Det kræver kapital, endog store mængder af det, og især hvis man køber hestene helt eller delvist uddannet til de svære klasser.

 

Derfor ser vi ofte at det er meget kapitalstærke ryttere der når op i toppen, med mindre man som rigtig god rytter uden midler, er heldig at erhverve sig de rigtige talenter fra de er helt unge, eller man er så heldig at indgå samarbejde om at ride for nogle der har pengene.

 

Hestekøb ofte en diskretionssag

Alt andet lige, handles der ofte heste for rigtig mange penge, og for det meste foregår det oftest under stor diskretion, som f.eks. Anna Kasprzacks mange seneste indkøb, og Helgstrand Dressage's køb og efterfølgende salg af topheste. Derfor vides det ikke altid, hvilke beløb de enkelte top heste og stortalenter reelt handles for, bortset fra de historier der af og til slipper ud i pressen.

 

Men for de nysgerrige ind i denne verden, der er så fjern for de fleste af os, har en enkelt pengestærk dressurrytter i en artikel i det seriøse dagblad Børsen, løftet sløret for hendes forbrug af penge på heste.

 

Det drejer sig om Danske Charlotte Jorst, der nu er bosiddende i USA og amerikansk statsborger. Charlotte er en af de personer med interesse for dressuren, der er selfmade, idet hun og hendes mand med stor succes skabte ur-virksomheden Skagen Design, som parret sidenhen solgte for 1,3 mia. kroner i 2012. I dag har Charlotte ridetøjsfirmaet Kastel Danmark, der har en årlig omsætning i størrelsesordenen 25 millioner kroner.

 

En drøm skulle udleves til skræk for manden!

Efter 25 år bag skrivebordet, var der nu tid og midler til at realisere og forfølge sine drømme, og Charlotte tog beslutning om at udleve sin store passion for dressuren og en drøm om at blive en af verdens førende dressurryttere, og her i 2017 er hun såmænd også at finde på verdensranglistens top 50. "Jeg har siddet 25 år bag skrivebordet og drømt om at gøre det her!", fortæller Charlotte Jorst til dagbladet Børsen.

 

Dette var en side af hende, som hendes mand slet ikke kendte til før salget af Skagen Design fortæller ur-milliardæren, og det har både skabt forundring og rædsel i deres fælles hjem på ranchen i Nevada, for passionen har efterhånden taget om sig: "Jeg er helt vanvittig med de dyr og skal hele tiden lave nye projekter med dem. Til næste år skal vi have tre føl. Min stakkels mand kendte slet ikke den side af mig. Nu har vi simpelthen en zoologisk have. Han er ved at besvime af rædsel," griner Charlotte Jorst ifølge interviewet.

 

Ambition om verdens top-ti

Med købet af flere dyre dressurheste drømmer Charlotte til med om, at blive blandt verdens ti bedste dressurryttere, og det kræver kapital indrømmer hun. For tiden har hun syv heste - alle DV'ere, hvoraf den p.t. bedste er Nitendo, som hun oplyser, at hun netop købte af Kasprzak for otte millioner danske kroner, men hun afslører samtidig, at det langt fra er det dyreste indkøb hun har gjort.

 

Senest har hun brændt et tocifret millionbeløb af på den hest hun satser på som sin fremtidige stjerne, den 11-årige Lorenzo (e. Lors Loxley / Rubin-Royal), som suverænt dygtige spanske Severo Juardo Lopez de senere år har redet for Helgstrand Dressag, og som han debuterede med i international Grand Prix i starten af i år, og bl.a. nåede at kvalificere til OL for det spanske landshold, og som han efterfølgende opnåede en high score på med over 83% i Aachen og ved OL i Rio i sommeren 2016. Lorenzo, blev tidligere i sin karriere redet af Sanne Henningsen.

 

Helgstrands pris for Lorenzo lød på 22 mio. kroner, som Charlotte synes var lidt i overkanten, men med en prøvetur til USA, og lidt forhandling kom aftalen på plads og Lorenzo's prøvetid blev til permanent ophold.

 

Læs hele interviewet og historien på borsen.dk her (kræver adgang)

 

/kilde: Børsen.dk

 

Billede

 

Ur-milliardæren Charlotte Jorst har siden salget af Skagen Design, udlevet sin drøm og passion for dressurheste. At det er noget der kræver kapital løfter hun som en af de få sløret for, i et interview til dagbladet Børsen (Presse-foto)


Tilføjet d. 27-10-2017 kl. 15:54 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
23-01-21 Temalørdag på DR2 om heste
21-01-20 Undgå trafik-kaos i skove og naturområder
25-12-19 En slagmark af døde heste
27-11-19 Charlotte Jorst gør klar til OL
02-09-19 Heste er sunde for krop og sjæl!
16-02-19 Temaaften DR2 Heste!
29-08-18 Charlotte Jorst ny amerikansk mester!
19-04-17 MRSA-bakterier nu i danske heste!
07-11-16 Heste federe end aktier!
11-12-15 Ny hest til Charlotte Jorst


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider