Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Undgå trafik-kaos i skove og naturområder

Det er dejligt at flere og flere nyder et aktivt liv i skove og naturområder. Heste og ryttere færdes på udfordrende stisystemer. Det samme gør et stigende antal mountain-bikers. Farlige situationer kan opstå, hvis ikke man ved hvordan man omgås. Det har to britiske organisationer nu gjort noget ved

 

Cykler og heste - trafikkaos i skovene

Det er dejligt at mange nyder at bruge og færdes vores alles skove og natur i vort smukke land. I Takt med at gående, løbere, ryttere med flere færdes i skovene, og det nu også er blevet trendy med et stigende antal mountainbikes i skove og naturområder, sker det af og til at der kan opstå farlige eller kaotiske situationer, især i de tilfælde hvor heste og mountainbikes færdes på de samme kuperede og udfordrende stisystemer, der ofte fletter ind og ud af hinanden.

 

Det er ikke kun i Danmark vi oplever disse udfordringer, som de bl.a. også kender til i Storbritannien. Derfor er to organisationer nu gået sammen om at skabe en oplysende reklamefilm, for at oplyse og vejlede om, hvordan ryttere og mountain-bikers bedst omgås i naturen.

 

 

Oplysende reklamefilm om hvordan vi tager hensyn til hinanden

Filmen er sponseret af british Horse Society (BHS) og Develioping Mountain Biking i Skotland (DMBinS), og er yderligere støttet af Skotsk Cykelunion og European Community Scottish Borders Lag Leader 2012-2020.

 

Filmen demonstrerer hvorledes de to grupper af sportsudøvere - dem på rigtige heste og dem på stålheste, kan færdes hensynsfuldt og respektfuldt over for hinanden i de samme naturområder.

 

En talsmand fra DMBinS udtaler, at med antallet af ryttere til hest og det stigende antal mountain-bikers, så er det nødvendigt at begge grupper af atleter ved hvorledes de bedst interagerer i de fælles naturområder.

"Med smalle stier, der har exit på fælles skovveje og stigende interaktion på fælles stier og i terrænet, så er der en udbredt erkendelse af, at det er nødvendigt at uddanne begge grupper i, hvorledes de bedst færdes i de samme omgivelser" udtaler talsmanden for DMBinS.

 

BHS Skotlands nationale chef Helene Mauchlen udtrykker oprigtig glæde over at være blevet involveret i filmens tilblivelse.

"Vi hylder DMBinS for at tage proaktivt initiativ til dette, der kunne risikere at blive et rigtig stort problem for vore medlemmer, udtaler hun. Vi håber at vore medlemmer og mountain-bike udøverne er i stand til at dele denne video og hjælpe hinanden med at uddanne alle udøvere i, hvorledes de i respekt og under hensyntagen til hinanden i fællesskab kan nyde udendørslivet og naturoplevelserne".

 

DMBinS chef Graeme Mclean, synes det er fantastisk at konstatere det voksende antal mountain-bikers der bruger skovene i Skotland, men der har været episoder, hvor mountain-bikers har været usikre på, hvorledes de har skulle reagere overfor eller passere en hest sikkert. "Vi håber at vi ved at vise perspektivet set fra både mountain-bikerens vinkel og personer til hest, at alle vil lære noget om indbyrdes omgang, og herved alle kan fortsætte med at nyde det vi elsker at gøre, og samtidig sikre at vi kan gøre dette mere sikkert og til gavn for alle, udtaler Mclean.

 

Simple men vigtige råd

 

Videoen vejleder ryttere til at:

  • Kommunikere klart og tydeligt med mountain-bikers
  • Lade dem komme forbi
  • Sige - Tak for hjælpen!

Mountain-bikerne bør:

  • Sænke farten og se sig godt om før man føre udfletter ind fra en sti
  • Stoppe op og spørge ryttere på heste, hvordan de bedst passerer forbi dem
  • Sige - Tak for hjælpen!
  • Undgå at liste forbi hest og rytter uden at give lyd, da det kan skræmme hesten

Se den oplysende film her

 

Et vigtigt budskab

Filmen fremsøtter et vigtigt budskab der har en pointe også herhjemme. Hermed er et vigtigt budskab givet videre.

 

DEL gerne indlægget her og videoen med venner og familie - med andre ryttere og cyklister, og andre der færdes i skovene og kan have fordel af at se den.

 

Vi oplever alle tilsvarende udfordringer i de danske skove og naturområder og også på veje - lad os hjælpe hinanden med at passe på hinanden, nyde naturen og vore fysiske udfoldelser i respekt for hinanden og under hensyn til hinanden.

 

God fornøjelse derude i den skønne natur!

 

Billede

 

Det er dejligt at flere og flere nyder et aktivt liv i skove og naturområder. Heste og ryttere færdes på udfordrende stisystemer. Det samme gør et stigende antal mountain-bikers. Farlige situationer kan opstå, hvis ikke man ved hvordan man omgås. Det har to britiske organisationer, gjort noget ved. (Foto: BHS and DMBinS)


Tilføjet d. 21-01-2020 kl. 14:58 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
23-01-21 Temalørdag på DR2 om heste
28-08-20 DRF stepper op i debatten om adgang til den danske natur
28-08-20 Politisk bøn - giv ridesporten bedre adgang til naturen
25-12-19 En slagmark af døde heste
02-09-19 Heste er sunde for krop og sjæl!
16-02-19 Temaaften DR2 Heste!
27-10-17 Jorst løfter sløret for hesteindkøb i millionklassen
19-04-17 MRSA-bakterier nu i danske heste!
07-11-16 Heste federe end aktier!
02-12-15 Indvielse af ny rideskov


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider