Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

EM i Aachen med gode danske resultater

I går gik starten til EM i Aachen, uden tvivl årets begivenhed i springsporten!

Vi har i år stillet et hold til start, bestående af Andreas Schou på Lenardo der Kleine, Søren Pedersen på Tailormade Chaloubet, Thomas Sandgaard på Amerone samt Rikke Haastrup på Qualico du Bobois.
I går var der i alt 94 til start, i en klasse som gælder både til holdmesterskabet men også til det individuelle resultat. Den første bane rytterne blev udsat for var en tilpas sværhedsgrad. Det var en klasse uden den store dramatik, hvilket medførte at langt de fleste gennemførte klassen, også de ryttere som normalt ikke er på dette niveau. Der er flere fra de mere ukendte ridenationer, som har fået kvalificeret sig til dette års EM, uden at det betyder de er meget rutinerede på dette niveau. Samtidigt var det tydeligt, at det var en bane som også havde de sværhedsgrader, som der skulle til for at gå fejlfrit. Første runde til EM går i en speedklasse, hvor fejl bliver lavet om til strafsekunder som bliver lagt på det samlede resultat. Dvs. at en nedrivning i stedet giver 4 ekstra sekunder på ekvipagens resultat.
De danske ryttere klarede sig overordnet godt. Første rytter på banen var Rikke Haastrup, som red en super flot tur men desværre med et enkel ærgerligt nedslag. Thomas Sandgaard var den næst danske rytter, og her gik det desværre ikke helt efter planen på den sidste halvdel af banen. Den første halvdel af banen sprang Amarone med masser af overskud og alt så rigtigt godt ud, men på den sidste halvdel faldt der 4 bomme og i alt 16 fejl som blev til 16. strafsekunder. Søren Pedersen sørgede for, at Danmark stadig var godt med i kampen da han red den første fejlfrie tur for Danmark. Det var lige ved og næsten for Andreas Schou, at han havde kunne placere sig på en foreløbig 3. plads i det individuelle felt, men desværre faldt der en bagkant på en okse. Den bom betød at Andreas endte på en foreløbig 18. plads i det individuelle felt og foreløbig bedste dansker.

På trods af at Andreas red med en bom, ligger han alligevel højere i det samlede klassement end Søren Pedersen, som foreløbigt er næstbedste dansker på en 23. plads.
Det er fordi, pointsystemet foregår således, at vinderen af første runde har 0 fejl, og at det herefter forskellen til den førende rytter i tiden, som afgør placeringen på den enkelte rytter.
Vinderen i går var Penelope Leprevost med Flora de Marioposa. som red en super perfekt og meget hurtig tur i tiden 67.67 sek. Lige efter kom Ludger Beerbaum med Chiara i tiden 69.17 sek. Den foreløbige tredjeplads er Joe Clee med Utamaro d'Ecaussines. På 4 pladsen ligger Gregory Wathelet og på 5. plads ligger den kun 20 årige Bertram Allen.

Se den forløbige stilling for de individuelle placeringer HER.

I holdmesterskabet er det i øjeblikket Tyskland som fører på hjemmebane. Lige efter ligger Frankrig og Storbritannien. Danmark ligger i øjeblikket på en 11. plads, og efter dagens runder som starter lidt senere i dag, er håbet at Danmark som minimum kommer i top 10.

Se den forløbige holdstilling HER.

Billede

Andreas Schou og Lenardo der Kleine. Foto: jp-photo.dk


Tilføjet d. 20-08-2015 kl. 13:11 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Falsterbo Horse Show 2015 af CK 1





Seneste relaterede nyheder
02-09-20 De unge suveræne i dressur ved EM
30-08-20 Tre på stribe til Sophia
29-08-20 Massiv dansk succes på DV-heste
29-08-20 Individuelt EM sølv til Sophia og Adriano
25-08-20 Ingen ændringer til pony EM-holdet
20-06-20 Nye retningslinjer gør EM deltagelse mulig
17-06-20 Ingen unge danskere til EM i dressur
07-04-20 EM i ponydressur aflyst
18-11-19 Pony-EM 2020 bliver i Strzegom
13-09-19 To placeringer til Andreas Schou


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider