Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Carl Hester hædret af dronningen

Den britiske dressurstjerne Carl Hester, har modtaget den prestigefyldte royale pris 'British Horse Society Queen's Award for Equestrianism', der uddeles til fremtrædende hestemennesker. Han fik prisen overrakt af selveste dronning Elisabeth.

 

Carl Hester - ingen hvem som helst

Carl Hesters modtagelse af den fornemme royale pris, gives på grundlag af en lang karriere og virke indenfor dressursporten, der rækker langt ud over egne resultater og de britiske øer. Til eksempel er Hester også en særdeles respekteret og beundret herre i Danmark. Carl Hester er medejer af verdensstjernen Valegro og personlig træner for Charlotte Dujardin, ligesom han selv har vundet talrige internationale sejre i dressurtoppen, senest i sidste uge ved the Royal Windsor Horse Show, hvor han hjemtog to første pladser i svær dressur på sin store dressurvallak Nip Tuck.

 

Pris overrakt af Dronning Elisabeth

En succesfuld dressurweekend blev bogstaveligt talt kronet med den hesteglade dronning Elisabeths personlige overrækkelse af den fornemme pris "British Horse Society Queen's Award for Equestrianism", der ligeledes fandt sted på Royal Windsor Horse show'et lørdag i sidste uge.

 

Den hæderfulde pris blev overrakt til Hester på foranledning af en indstilling fra The Britisk Horse Society for hans enestående bidrag til ridesporten og omgangen med heste.

 

Billede

 

Carl Hester med den hesteglade dronning Elisabeth, efter prisoverrækkelsen

 

Hester er den til dato mest succesfulde britiske dressurrytter, og hans resultater taler for sig selv. Hans påvirkning af og bidrag til sporten - og særligt hans indflydelse på andre menneskers omgang med heste, er langt mere vidtrækkende end hans mange titler og medaljer. Han er anerkendt for at bringe entusiasme ind i dressursporten og har bidraget til at gøre dressur langt mere tilgængelig for menigmand, hvor sporten tidligere hovedsagelig var tilgængelig for den britiske overklasse. Carl Hester har promoveret og er dybt engageret i at fremme de bedste standarder for hestevelfærd, pleje og træning blandt ryttere og trænere, og hjælper en stadigt voksende følgeskare med at udleve den lykke der er ved omgangen med heste i sporten således at det også er på hestenes egne betingelser.

 

Hesters påvirkning når til Danmark

Selv i Danmark er der stor respekt om Hesters arbejde. Han har deltaget som testrytter og senere som dommer ved Dansk Varmbods Hingstekåring, hvor han med et forfriskende syn på god ridning, rystede op i det fine selskab og fortsat har en stående invitation til at deltage.

 

Hester har desuden haft flere danske hestefolk under sine vinger, der har fulgt ham i perioder, og til hvem han har videreformidlet mange af sine principper.

 

Claus Toftegaard om Hester

Den danske hestefysioterapeut Claus Toftgaard, har bl.a. tilbragt tid sammen med Carl Hester og det har ikke mindre end revolutioneret hans tilgang til sporten og træningen. Opholdet hos Hester har bibragt ham væsentlige indsigter, som han har taget til sig, i sin egen rådgivning og træning af ryttere på de hjemlige ridebaner, til stor gavn for de danske ryttere.

 

Claus Toftegaard fortæller selv i et kort interview til Heste-Nettet om sin egen påvirkning fra mødet med Carl Hester: "For mig er der tiden før Carl Hester - og tiden efter Carl Hester". Claus Toftgaard fortsætter skarpt og ufortrødent med at fortække i anerkendende vendinger: "Mødet med Carl Hester har givet mig intet mindre end en åbenbaring i form af den indsigt jeg har fået gennem mit indblik i og forståelse for hans filosofi og træningssystem".

 

For Claus Toftgaard er det en indsigt, der er helt essentiel at tilegne sig, hvis ridesporten skal overleve på sigt - rent hestevelfærdsmæssigt, og for at undgå at alt for mange heste bryder ned med rytterforårsagede skader. For Claus Toftgaard betyder det med hans egne ord at: "vi alle skal til at sadle om, hvis ridesporten skal overleve på sigt og fremadrettet få et godt renommé".

 

Claus Toftgaard håber selv på, at han kan lokke Carl Hester til Danmark til et seminar en gang i efteråret, hvis det kan passes ind i Hesters travle kalender. Hvis det lykkedes ham, bliver det helt sikkert et tilløbsstykke blandt danske dressurryttere.

 

Sætter ny standard

Carl Hesters måde at promovere hestevelfærd på - selv på eliteniveau - hans evne til at bryde med de gængse normer i konkurrencemiljøer og sætte nye standarder for helstehold og ridesport, har vi på Heste-Nettets redaktion tidligere skrevet en hel del om. Hesters top-heste får bl.a. alle lov at leve et så naturligt hesteliv som muligt, og hans egen top grand prix hest Nip Tuck, går til daglig i løsdrift. Han er hermed en inspiration for ryttere, og demonstrerer, at der findes andre veje end ene-folde, hvor hesten er pakket ind i vat og bomuld og desuden tilbringer mange timer på stald.

 

Billede

 

Carl Hester og Nip Tuck, ved Royal Windsor Horse Show sidste weekend, der indkasserede ekvipagen to sejre i S-dressur.

 

Mere end blot en sportsmand

Formanden for The British Norse Society, Claire Aldridge, der ledsagede Carl til prisuddelingen udtalte: "Vi er lykkelige for at kunne overrække denne pris til Carl på vegne af Dronning Elisabeth. Der er ingen andre der har fortjent prisen mere end Carl, der har dedikeret så meget af sit liv til sporten. Ikke alene har han formået at skabe så megen stolthed i landet over sine egne præstationer, men han har ligeledes med stor generøsitet og megen passion, lagt kræfter i at udvikle andres talenter [herunder bl.a. Valegro og Charlotte Dujardin] - uden at miste fokus på hestens velfærdsmæssige interesser".

 

Jason Brautigam, chef for British Dressage, udtalte at Hester er et af disse få individer der transformerer en hel sport. "Carl's rolle indenfor sporten, rækker langt ud over det, at være ambassadør og mentor. Han har affødt en team-ånd indenfor det britiske dressurmiljø, som ikke tidligere har eksisteret. Carl's bidrag har været markant - hans uselviske engagement og hans generøsitet er enorm. Han har ikke fokus på egne resultater, men på den langsigtede og vidtrækkende udvikling af sporten".

 

Hesters egne ord ved prisoverrækkelsen

Ved prisoverrækkelsen udtalte Hester med vanlig ydmyghed overfor hesten og de fantastiske oplevelser som denne enestående skabning giver de mennesker, der er villige til at tage imod:

"At arbejde med heste er mit liv. Det er fantastisk privilegeret at modtage denne anerkendelse for noget jeg elsker at bruge min tid på, og at modtage denne pris fra selveste dronningen er en udsøgt oplevelse".

 

Carl Hester blev enstemmigt nomineret til prisen af The British Horse Society og British Dressage, og valgt af en enigt panel og BHS Trustees, som den selvskrevne og rigtige modtager af prisen.

 

Billede

 

Carl Hester og Nip Tuck efter en af deres efterhånden talrige sejre


Tilføjet d. 21-05-2015 kl. 07:46 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
26-09-20 Hester nyder succes på ny hest
04-01-20 Hester vinder i Liverpool på Nip Tuck
17-09-19 Hester og Nip Tuck britiske dressur mestre 2019
08-07-19 Hester tager sejren i specialen i Hartpury
13-06-19 Hesters OL-hest Escapado er ikke mere
19-03-19 Hester og Nip Tuck opnår overbevisende comeback
12-05-18 Dujardin og Freestyle gør det igen!
11-05-18 Freestyle og Dujardin godt på vej
19-03-18 Dujardin tilbage i GP på ny hest!
31-12-17 Hester og Dujardin brillerer en sidste gang i 2017


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider