Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Carl Hester: Intet varer evigt

Carl Hester overvejer at stoppe som aktiv toprytter, efter OL i Rio, efter hvilken Valegro muligvis også pensioneres. Sammen med sin tidligere elev Charlotte Dujardin, Valegro og Nup Tuck, har Hester næsten opnået alt, hvad man kan drømme om i dressurverdenen.

 

Når man står på toppen, er det altid en udfordring at se ud på, i hvilken retning man dernæst skal begive sig hen.

 

Fra toppen kan det kun gå nedad

Det er intet under, at Carl Hester gør sig overvejelser om hvilken retning fremtiden peger, når man som ham i den grad har opnået alt, hvad der kan drømmes om indenfor dressurverdenen. For som bekendt, kan det kun gå nedad, når man befinder sig på toppen, og kampen om at holde sig på toppen, kan godt være anstrengende og ikke volde de glæder som det er at nå derop. Derfor er det måske ikke overraskende, at Carl Hester står foran et vendepunkt i sine målsætninger og karriere og overvejer - hvad nu?

 

Carl Hester red sit første OL tilbage i 1992 i Barcelona og har derefter været på det olympiske hold flere gange. Han har vundet sølv og guld til EM, sølv ved WEG i Kentucky i 2010. Højdepunktet i karrieren var dog OL på hjemmebane London i 2012, hvor holdet vandt guld og Charlotte Dujardin og Valegro vandt individuelt guld og Laura Tomlinson og danskavlede Mistral Højris vandt bronze, og Hester selv opnåede flotte placeringer på sin 180cm store vallak Nip Tuck, der i sig selv er lidt af en historie (se her).

 

Tid til forandring

"Det er tid til noget nyt. Tid til at sætte konkurrencestøvlerne i skabet og forfølge nogle af de andre muligheder, jeg har fået tilbudt", afslørede Carl Hester under en pressekonference og i interviews med bl.a. Dressage Daily og Dressage-News.com under Global Dressage Festivalen i Wellington, Florida, som har trukket mange forskellige fremtrædende personligheder indenfor dressurverdenen til sig.

 

Hester udtaler: "Jeg elsker stadig at konkurrere. Men udfordringen har ændret sig fra 'Let's get there' til 'Let's stay there'", fortæller Hester, der efter sin succes med at bringe britisk dressur helt til tops i verden ikke mangler jobtilbud. "Jeg har mange forskellige roller - træner, virksomhedsejer, rytter - og det er svært at udfylde alle disse roller". Dette giver Hester mange muligheder, men som også kan repræsentere et svært valg, for i hvilken retning skal man så lige bevæge sig i?

 

Rio finale og Olympia svanesangen

Carl Hesters overvejelser, kommer i kølvandet af, at OL i Rio de Janeiro i 2016, formentlig vil blive det sidste for Valegro, som nok vil blive pensioneret herefter, og så vil det være naturligt at også han selv vil søge nye udfordringer. "Vi vil starte i Rio og så Olympia som svanesangen", siger Hester.

 

Hester virker imidlertid ikke trist, men relativt afklaret om sine overvejelser: "Det vil blive godt at få lidt forandringer - både for Valegro og mig selv", forklarer Hester om overvejeserne om, at OL i Rio til næste år formentlig bliver hans sidste optræden på de internationale dressurbaner. "Rio vil være den store finale. Jeg kan se det for mig. Efter så flot en karrierre, vil jeg ikke se ham fortsætte, bare fordi han kan. Jeg kan ikke forestille mig, en anden hest gøre det, Valegro har gjort for landet [Storbritanien]", siger Hester, der har andre planer for Valegros fremtid.

 

Hvilken retning monstro?

"Jeg har talt med forskellige mennesker fra forskellige lande, for at se, hvor jeg kunne tænke mig at rejse hen", udtalte Carl Hester, der udover sin farm i Gloucestershire, hvor han træner Charlotte og Valegro, også ejer et hus i Spanien.

 

Og Hester fortsætter: "Problemet er, at du som rytter aldrig ved, hvordan du har det med aldrig at skulle konkurrere igen. Det kommer an på, hvordan jeg har det efter Rio, at se om det er et godt tidspunkt for mig at hænge mine stævne støvler til side. Jeg nyder at ride Nip Tuck og at konkurrere med ham, og det er klart det, der motiverer mig til at fortsætte. Men nu må vi se, hvordan jeg har det efter Rio, om det virkelig ikke er tiden til at sige farvel til konkurrencebanerne", siger Carl Hester.

 

Hvad sker der med Valegro?

Hester giver udtryk for, at han gerne ser Valegro slutte på toppen, som man husker ham der, men samtidig er hesten også blevet et symbol for så meget, som lever blandt hesteentusiaster. Hester er meget bevidst om modsætningerne i dette: "og det er det, man er splittet imellem", forklarer Carl: "På den ene side bærer Valegro så mange menneskers håb, men samtidig fortjener han en passende pensionisttilværelse".

 

Hester har imidlertid under ingen omstændigheder tænkt sig at sælge Valegro. Den beslutning blev taget for et par år tilbage, hvor Valegro blev taget af salgslisten, skønt han kunne have indbragt et guldrandet beløb til sine ejere, men man vile ikke risikere at byde ham et konkurrenceliv, hvor han ville blive pakket ind i vat og bomuld i stedet for som nu, at få lov til at være hest. På sin vis, har Hester erkendt, at hans og Valegros skæbne ubønhørligt hænger sammen. "Jeg kunne ikke forestille mig at sælge Valegro. Jeg ville hellere miste mit hoved eller blive indespærret i Tower of London" siger Hester med et dramatisk og meget billedligt ordvalg: Han vil blive pensioneret på min gård" siger Hester med vægt i stemmen.

 

Og det er helt tydeligt at Valegro vil opnå et otium, der vil passe ham fortrinligt."Sandheden er, at Valegro ikke elsker noget mere, end at have sit hoved godt nede i græsset. Han vil stadig blive redet, og måske komme til Florida og lave en enkelt opvisning. Jeg tror ikke det vil være godt for ham ikke at blive redet, når han bliver pensioneret, siger Hester om Valegros fremtid som mulig deltids foldbums.

 

Carl afslører samtidig, at han allerede har udvalgt Valegros makker i pensionisttilværelsen. Det skal være en lille welsh-pony, som han vil købe på markedet Hay-on-Wye i Wales.

 

Hester og Dujardin på dansk jord

Vi kan dog nyde Carl Hester og Charlotte Dujardin lidt endnu og allerede om meget kort tid på dansk jord. De kommer nemlig begge til Hingstekåringen i Herning i marts i år, hvor Charlotte er testrytter i Unghestechampionatet og Hester kommenterer. Dette omtalte Carl Hester bl.a. da Heste-Nettet interviewede ham i Birgmingham i efteråret 2014 (se her).

 

Kilder: Dressage Daily og Dressage-News.com

 

Billede

 

Carl Hester og Nip Tuck


Tilføjet d. 14-02-2015 kl. 19:27 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
26-09-20 Hester nyder succes på ny hest
18-09-20 Valegro trives som pensionist på 4. år
05-04-20 Gense Valegros sidste ridt
04-01-20 Hester vinder i Liverpool på Nip Tuck
17-12-19 Dujardin: Følelsen var fantastisk
17-09-19 Hester og Nip Tuck britiske dressur mestre 2019
08-07-19 Hester tager sejren i specialen i Hartpury
08-07-19 Dujardin og Freestyle sejrer med 2x personlig highscore
17-06-19 Freestyle retur i storform – dobbeltsejr på over 80%
13-06-19 Hesters OL-hest Escapado er ikke mere


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider