Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hest til spotpris blandt verdens bedste

Blot 1.000 euro var prisen for hesten Nip Tuck - OL rytter, Carl Hesters Grand Prix hest, der nu hører til blandt de 15 bedste dressur heste i verden. En moderne og virkelig omfortælling af H.C. Andersens eventyr om 'den grimme ælling'.

 

Et lykketræf af en ejer

Et lykketræf placerede Nip Tuck i hænderne på den verdenskendte og yderst succesfulde OL dressurrytter Carl Hester, og den ellers så almindelige hest's karriere tog form og kom til at udvikle sig til et eventyr, lidt ud over det usædvanlige. Det blev til en særlig rejse, fra at være 'dagens tilbud' til en placering i toppen af verdenseliten i dressur.

 

På Your Horse Live showet, i november 2014, hvor Carl Hester gav dressur clinic, havde han sin world Cup hest Nip Tuck med. Carl Hester ynder altid ved sine clinics, at fortælle lidt om de heste han har med. Denne gang udrullede der sig en lidt usædvenlig historie, om den over 180 cm store brune varmblodsvallak og som Heste-Nettets udsendte medarbejder blev vidne til.

 

Køb én - få en gratis

Hester køber sine heste som unge uprøvede heste, og Nip Tuck, blev erhvervet som en ukoordineret 1-års plag, tiltænkt som selskabshest for et andet lovende prospekt, i en slags - to for én pris handel. Nip Tuck stod ikke Hester i mere end blot 1.000 Euro - svarende til 7.500 danske kroner. Så der var ikke meget forgjort ved købet og hesten var alligevel ikke tiltænkt en større dressur karrierre. Det skulle dog vise sig at virkeligheden forløb helt anderledes.

 

En 'grim ælling'

Nip Tuck, viste sig både at blive stor, lang og havde ikke det klassiske eksteriør, der var lovende for, at hesten kunne blive en god dressurhest. Ej heller havde Nip Tuck på nogen måde prangende gangarter. Og så havde han ikke mindre end et særdeles heftigt og vanskeligt temperament.

 

Hester begyndte alligevel at ride hesten. Han mærkede Nip Tuck havde et eller andet, han ikke kunne sætte fingeren på, men som derimod gjorde Hester mere nysgerrig på hesten. Nip Tucks kvalitet lå ikke som vanligt i hestens eksteriør og gang, som nærmest var et handicap, men derimod i hestens interiør - dens vilje til at præstere og nærmest have en ubegribelig utrættelighed, arbejds- og præstationsvilje.

 

Ligner ikke en dressurhest

Hester fortæller "Nip Tuck har ikke eksteriør som en typisk dressurhest. den er kæmpe stor - over 180 cm, og har meget lang ryg. Som 4-5-års hest, kunne Nip Tuck hverken skridte, trave eller galopere - blot nogenlunde hæderligt". De fleste i Hesters omgangskreds opfordrede ham bogstaveligt talt til at sadle om og skifte hest, og ikke spilde tid på denne talentløse krikke. Men Hester, som tidligt i sit liv har arbejdet med mange mulige og umulige heste, fortsatte stædigt og ufortrødent. Der var et eller andet ved hesten, der gjorde at det skulle udforskes videre. Hester ville vide hvad den rummede, og det fik ham med på en spøg, at starte Nip Tuck i en dressurklasse.

 

76 % i sin første Grand Prix

Men hvad der startede ud som en spøjs ude, udviklede sig hurtigt til et mål, En dag sagde Hester, "Jeg prøver at starte Nip Tuck i en Grand Prix, blot en enkelt gang, så jeg kan sige at han har prøvet det!". Og det gjorde Carl Hester så, til megen undre og speksis fra omgivelserne. Men hån blev hurtigt til spot. Ekvipagen opnåede 76 % i deres første Grand Prix! - og så var det lige pludselig - ikke længere en for sjov.

 

Derefter gik de hurtigt. "Før jeg vidste det var jeg på vej til World Cup hvor vi opnåede en samlet 12. plads", fortalte Hester til et engageret publikum. "Nip Tuck har en stærk psyke og vilje og er mentalt utrolig skarp og talentfuld. Egenskaber, der til fulde kompenserer for hans mindre heldige eksteriør", siger Carl Hester.

 

Opstaldet i løsdrift

Da Nip Tuck fortsat har et sensitivt og særdeles heftigt temperament, har Hester fundet dens rette element, for den store konkurrencehest. Nip Tuck går i løsdrift året rundt, for hans psyke er nærmest helt umulig at styre, hvis han står på stald, og han stortrives med det frie liv. Det liv, er der vist ikke mange Grand Prix heste, der er forundt.

 

Hesten behøver ikke at være dyr

Hesters pointe med historien er, at dressur ikke behøver at være så utilgængeligt, som mange tror. En hest indkøbt til blot 1.000 euro har, med tålmodighed, god træning og indsigt i hvordan hesten fungerer, bragt Nip Tuck op blandt de 15 bedste heste på verdensplan. Det viser samtidig, at man kan komme langt, med en tilfældig lavbudget hest, hvis man er lidt heldig. Hester ved det af egen erfaring, og han tager glædeligt imod elever, uanset om de rider på en hest til en million eller til 10.000 kroner, blot rytteren har den rigtige indstilling til hesten og til det at lære.

 

Billede

 

 

Carl Hester's world cup hest, Nip Tuck, der for tiden vurderes at være blandt verdens bedste dressurheste, blev købt for blot 1.000 euro


Tilføjet d. 22-01-2015 kl. 20:36 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
26-09-20 Hester nyder succes på ny hest
04-01-20 Hester vinder i Liverpool på Nip Tuck
17-09-19 Hester og Nip Tuck britiske dressur mestre 2019
08-07-19 Hester tager sejren i specialen i Hartpury
13-06-19 Hesters OL-hest Escapado er ikke mere
19-03-19 Hester og Nip Tuck opnår overbevisende comeback
12-05-18 Dujardin og Freestyle gør det igen!
19-03-18 Dujardin tilbage i GP på ny hest!
31-12-17 Hester og Dujardin brillerer en sidste gang i 2017
17-11-17 Storstilet masterclass og fejring af Carl Hester


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider