Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Benedikte suveræn vinder af DM for juniors!   Reportage

Dagens finale fungerede som to springninger i en. Den var finalen for juniors med et samlet resultat fra både kvalifikationen og finalen, men selve finalen var også sin egen konkurrence. Rytterende sørgede for at det det var spændende lige til sidste rytter havde redet igennem mål.

Der var to ryttere med mere end 8 fejl i fredagens kvalifikation der valgte at ride dagens finale, om ikke andet så bare for rutinens skyld.
Den første rytter vi havde på banen var Mia Hovgaard Jessen på Rihanna e. Coulthard Top/Sandro. Hun kom ind med et mindre godt udgangspunkt, da hun havde fået 16 fejl i kvalifikationen, men hun kom rigtigt godt rundt her i den svære finale med kun 4 fejl - der var en enkel afstand hvor de kom for tæt på en lodret, og der nåede Rihanna ikke at komme helt fri. Men en super flot tur redet af den unge Mia.
Med Mias flotte start var der lidt at leve op til hos de efterfølgende ryttere, og der skulle flere ryttere igennem banen før vi mødte den næste der kunne matche hendes resultat.
Den næste som kunne nærme sig var var Julie Guldmann på Velina e. Limbus/Alcatraz, som kom banen rundt uden at røre en bom, men desværre fik de et enkelt stop - men det lykkedes hende at holde hovedet koldt derefter og slutte med 5 fejl hvoraf den ene var på tid. Da hun havde 8 med sig sluttede hun på 13 fejl efter de to runder.
Den næste der først rigtigt matchede Mias ridt var Emilie Aagaard Andersen på Vigueur e. Guidam/Landwind II. Hun kom banen rundt med et enkelt nedslag, men red en super tur med rigtigt godt overblik.

Nerverne spillede helt sikkert flere af rytterne et puds, da der undervejs i klassen faldt en del bomme også hos dem, som klarede sig rigtigt godt i går. Især viste den midterste i trekombinationen at drille flere af rytterne.

Da vi kom til de ryttere, som havde redet fejlfrit i fredags var bedste rytter fortsat Emilie med 12 fejl samlet.
Den første med 0 fejl med sig fra kvalifikationen var Mathilde Nødskov Aguirre. Hun red på den velspringende Flying Cavalina e. Corratus/Lucky Light og hun leverede som den første rytter en fejlfri runde! Hun var rigtig heldig på udspringet af trekombinationen, da den øverste bom rullede noget i holderne, men heldet var med Mathilde og den blev liggende. Så blev der lagt pres på de resterende ryttere for at kunne levere det samme for at kunne placere sig i medaljerækken.
Det var til gengæld lige ved og næsten for Anne Katrine Kolborg Johansen på Amigo e. Aston/Ratio! Hun var fejlfri hele vejen rundt med undtagelse af den aller sidste - en super ærgerlig bom og en enkel tidsfejl blev det også til.
Den midterste i trekombinationen drillede desværre også Simone Lykke Hansen på Errando e. Argentinus/Lys de Darmen, og det kostede desværre et nedslag. Men det var indtil videre nok til at placere hende på en foreløbig 2. plads.
Sofie Yderstræde Bucka på El Ninjo van de Kwade Heyde e. Heartbreaker/Concorde kom banen rundt med i alt 8 fejl.
Den næste rytter var Josephine Bøg på Sir Flik-Flak e. Sir Oldenbrug/Frühling - hun var i øvrigt også vinderen af goldturen tidligere i dag på sin anden rigtig gode hest, som desværre havde fået en bom i kvalifikationen. Hun var desværre ikke helt så heldig i dagens finale, hvor det blev til 8 fejl, hvilket sammen med Sofie var til en foreløbig delt 4. plads.
Så kom vi op i top 3 fra fredagens klasse. Den første af de tre var Christina Nielsen på Couleur Queen e. Couleur Rouge/Pilot. Det var en tur som virkede som om at være præget af nerver i den første halvdel af banen, men hun kom efter det på den sidste halvdel. Men hele vejen igennem arbejede Couleur Queen for Christina når Christina ikke helt selv var på, og så var nulrunden i hus!
Da Clara Hallundbæk på Quimono de la Rouque e. Kannan/Quick Star havde redet sin tur stod det klart, at der skulle en omspringning for at placere alle tre medaljer. Quimono er en lille men helt fantastisk springende hest, som absolut ikke rør en bom.
Så var det op til vinderen fra i fredags til at beslutte om hun selv ville have muligheden for at ende i medaljerækken. På den lille, hurtige, velspringende og ekstremt forsigtige Qunnie havde hun det fulde overblik hele vejen rundt på banen. På den aller sidste kunne man høre et sug gå igennem hele hallen da hun ramte den - men den blev hængende og så var omspringning om top 4 en realitet.

Mathilde fik den svære opgave at være den første i omspringningen. Hun valgte dog en sikker tur uden de store satsninger, men det gav hende den vigtige fejlfrie tur og hun lagde pres på resten af feltet hvis de ønskede at ende helt i toppen. Mathilde sluttede i tiden 44.61 sek.
For Christina Nielsen var det dog ikke nok at ride fejlfrit. Hun ville gerne give sig selv muligheden for at ende i toppen i mesterskabet, så hun red hurtigt rundt i snævre vendinger, og hun fik placeret sig på en foreløbig guldmedalje i tiden 40.30 sek. Dog manglede der stadig to speedryttere.
Clara gik efter guldmedaljen helt fra start af, men det kostede desværre en bom allerede på det andet spring - så red hun resten af turen sikkert rundt. Hun sluttede med 4 fejl i tiden 42.14 sek. Så var det op til Benedikte om Clara med den indsats skulle honoreres med en bronzemedalje.
Man kunne se beslutsomheden i Benediktes blik allerede inden hun red mod første spring, og den beslutsomhed holdt absolut hele vejen. I den absolut hurtigste tid vandt hun gulmedaljen - både kvalifikationen, finalen og det samlede resultat stod hun nu som vinder af. Det er ikke så lidt af en bedrift!
Den nu 13 årige Qunnie er i øvrigt avlet af familien Truelsen selv, og sikke en lille hest de har avlet sig der.

Dvs. DM indendørs for juniors blev afgjort således:

Guldmedalje:
Benedikte Rie Truelsen på Qunnie

Sølvmedalje:
Christina Nielsen på Couleur Queen

Bronzemedaljen:
Mathilde Nødskov Aguirre på Flying Cavalina

4. pladsen
Clara Hallundbæk på Quimono de la Roque
Delt 5. plads
Sofie Yderstræde Bucka på El Ninjo van de Kwade Heyde samt Simone Lykke Hansen på Errando
Delt 7. plads
Josephine Bøgh på Sir Flik-Flak samt Anne Katrine Kolborg Johansen på Amigo

Billede

Benedikte på sin ene toppony Strattonstown Nearly Gone foto: jp-photo


Tilføjet d. 01-02-2015 kl. 15:51 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
16-10-18 Sheena ny dansk mester
01-10-18 Merethe Neland er ny Danmarksmester i distance
26-09-18 DM i distance på lørdag
27-08-18 Imponerende 2-års hoppekollektion
27-08-18 Marianne og Mario vinder 3. Bundgaard Byg kvalifikation
22-08-18 Danish Derby klar til Bundgaard Byg Cup
13-06-18 Så går starten til DM i springning
10-06-18 Et brag af en mesterskabsfinale!
10-06-18 U25 DM guld til Sille Engermann
10-06-18 DM - paramesterskaber med høje procenter


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider