Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Game of Thrones stunt-heste tjener ind til velgørenhed

Stunt heste er centrale stjerner i succes tv-serien Game of Thrones. Faktisk er TV-serien storforbruger af stunt-heste fra den britiske organisation Devil's Horsemen, som de passer særligt godt på i optagelserne af de forskellige scener. Indtægterne fra de medvirkende heste i tv-serien bidrager samtidig med økonomisk støtte til velgørenhed, der skal øge velfærden blandt arbejdende æsler, heste og muldyr i tredjeverdenslande

 

Mest populære tv-serie nogen sinde

Game og Thrones er verdens absolut mest populære tv serie nogensinde. Serien bliver fulgt løbende af millioner af tv-seere verden over, og serien udgør et episk drama og udspiller sig i en fantasiverden i riddertiden med medvirkende skuespillere fra hele verden, heriblandt bl.a. flere danske skuespillere. Serien kører nu på 7. sæson, og bliver stadig bare mere og mere populær, og er nu så populær at den har slået samtlige seer rekorder verden over og nu er så populær at det er suverænt den mest sete tv-serie på globalt plan nogensinde, med mere end 16 millioner seere alene i hjemlandet USA og slår formentlig også samtlige seer rekorder i Danmark, til trods for at serien alene kan ses vis annonement- og streamingkanaler.

 

Riddertid ikke uden heste

En tv-serie baseret på riddere kan naturligvis ikke udspille sig uden heste. Heste indgår derfor som væsentlige aktører i tv-serien, for at sætte det episke drama i passende rammer. Faktisk er Game og Thrones reelt storforbruger af stunt heste, bl.a. i de store slag der udspilles i seriens forskellige sæsoner. Foruden seertal har tv-serien derfor også rekorden i flest medvirkende heste i optagelsen af kampscener på tv. I episode seks udspiller der sig til eksempel et stort slag - The Battle of the Bastards [bastardernes slag], med deltagelse af mere en 80 specialtrænede stunt heste. Det er i realiteten det største slag i Game of Thrones indtil dato, og tillige den største hesteproduktion i et slag i en tv-serie nogensinde på verdensplan!

 

Ingen stunt heste uden sikkerhed

De fantastiske og realistiske sammenstød mellem kavalerier og heste i forbindelse med udkæmpningen af de store slag, bliver gjort muligt og realistisk af det britiske stunt firma 'The Devils Horsemen., De organiserer kamp scenerne i tv-serien med de store sammenstød af de kæmpende parter, så de bliver nøje planlagt og tilrettelagt, således at hestene i virkeligheden kan passere via små passager imellem sig, for ikke at risikere at blive skadet i virkeligheden.

 

Det samme gør sig gældende når hestene tilsyneladende faldt tungt til jorden, når deres ryttere bliver ramt af pile og hestene drater om. Her falder de på måtter, så de ikke risikerer at komme til skade. Derudover er der en fast regel for optagelserne om, at en hest maksimalt må falde tre gange foran kameraer på én og samme dag.

 

Der arbejdes tæt sammen med visuel effekts folk, der regner ud, hvilke vinkler der skal anvendes og hvilke fald teknikker stuntmænd og -kvinder kan anvende, for at få faldene til at se så realistiske og troværdige ud, uden at de kostbare toptrænede heste risikerer at blive skadet.

 

Devil's Horsemen

Devil's Horsemen er et familiedrevet foretagende, der blev etableret for mere end 40 år siden. Familien har p.t. mere end 100 heste i Milton Keynes i Storbritannien, der for det meste er af andalusisk og lusitaner afstamning og hentet til Storbritannien fra Portugal, men der indgår også enkelte Welsh Cob's i familiens samling af stunt-heste og statister.

 

Da flertallet af hestene befinder sig i Storbritannien, blev mange af scenerne (ca. 80%) fra slaget 'The Battle of the Bastards' populært kaldet Bob, der blev arrangeret af GoT produktions selskabet også optaget i Storbritannien, nærmere specifikt i Irland. Det var tillige en kæmpe iscenesættelse, da der blev anvendt minimalt af computer manipulationer i scenerne, hvilket det ellers nok var oplagt at tro, da det er meget fordyrrende med produktioner med mange statister.

 

Udover stuntmen - og kvinder der medvirker i optagelserne, har The Devil's Horsemen flere ansatte, der alene har til opgave at varetage hestenes sikkerhed og velfærd under optagelserne. De sørger for at alle heste til alle tider har det godt, og er sunde og raske, og sikrer, at de ikke kommer til at lide nogen form for overlast i de uvante omgivelser og under de stresfulde scener.

 

Der ligger lang træning bag udviklingen af en stunt hest, og derfor repræsenterer de hver især også en stor værdi, som det er vigtigt at passe godt på.

 

Støtter arbejdende heste, æsler og muldyr i tredjeverdenslande

Hestestjernerne i Game of Thrones trækker naturligvis også godt med indtægter ind til deres ejere, men ud af disse indtægter har ejerne valgt at sætte fokus på andre hestes velfærd. Man har nemlig besluttet sætte fokus på alle de andre arbejdende heste, æsler og muldyr, der befinder sig især itredjeverdenslande, og hvis velfærd og helbred ikke får samme omsorg som stunthestene hos The Devil's Horsemen.

 

En del af indtægterne fra stunt hestenes medvirken i Game of Thrones, går derfor til at støtte den globalt omspændende velgørenhedsorganisation Brooke og deres kampagne "How the Other Horses Live [hvordan de andre heste lever], i deres bestræbelser på at forbedre velfærden for arbejdende heste generelt. Formålet med initiativet er at belyse forskelle mellem livet blandt heste i Storbritannien og arbejdende dyr i udviklingslandene.

 

Brooke kampagnen gør en forskel

Camilla Naprous, fra Devils Horsemen udtaler i forbindelse hermed: "Vi er stolte over at støtte Brook's "How The Other Horse Lives' kampagnen. Vi har let adgang til alt hvad vi har behov for, for at sikre os at vore heste er glade og sunde, mens de arbejder og når de har fri. Folk i udviklingslandene har ikke altid den viden og kundskaber der skal til, for at opretholde god velfærd for deres dyr, eller har den rette adgang til næringsrigt foder, dyrlæger og smede".

 

Camilla Naprous fortæller om velfærdsorganisationen, de har valgt at støtte: "Vi beundrer den tilgang Brooke har til at hjælpe og uddanne ejerne af dyrene, og de mennesker der arbejder med dyrene til dagligt i deres arbejde og dagligdag, i at varetage disse hestes, muldyrs og æslers velfærd. Det er utroligt at følge den store forskel og effekt det skaber for både dyrene selv og de mennesker der har dyrene i deres varetagelse, og som samtidige så livsafhængige af deres dyr".

 

Læs mere om Brooke og stunt hestenes støtte på Facebooksiden her

 

Se en Youtube sekvens fra den episke scene fra det store slag 'Battle of The Bastards" fra episode 6 af serien Game of Thrones, hvori der medvirkede hele 80 stunt heste - tv-historiens største antal heste i en enkelt scene. Se sekvensen her

 

Læs mere om The Devil's Horsemen på deres hjemmeside her

 

Billede

 

Stunt heste medvirkende succes tv-serien Game of Thrones hjælper med at forbedre velfærden blandt arbejdende heste overalt i tredjeverdenslande, ved at der doneres en del af indtægterne fra hestenes medvirken i tv-serien til velgørenhed via hjælpeorganisationen Brooke


Tilføjet d. 07-08-2017 kl. 08:21 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
14-11-17 Mindet om tabet af 8 mio. heste
14-12-15 Hest starter flere stævner med åbent sår
28-08-15 ISES fordømmer brugen af rollkur
22-03-15 Ny lov mod fritgående heste
27-01-15 Lave priser truer hestevelfærden
23-11-14 Har rideskoleheste ringe vilkår?
13-10-14 Hyperflexion sat under lup
29-08-14 Mange mundlæsioner hos konkurrenceheste
16-08-14 Hvor peger fremtiden hen for ridesporten?
18-07-14 Hestepassystem spillet fallit


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider