Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Ordbog
Ordbog

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

15 ord med G
Der blev fundet 15 i ordbogen. Husk at hvis du har tilføjelser til ordbogen er du velkommen til at sende dem til Ordbog Admin.

Galiceno
Mexikansk pony race der menes at nedstamme fra de 16 heste, spanieren Cortez bragte med sig, da han opdagede amerika. Racen anvendes især i landbruget og til lettere transport.
Galopløb
Væddeløb der rides i galop. Indenfor galopsporten skelnes der mellem "fladløb", der løbes på en flad bane uden nogen former for forhindringer, og "forhindringsløb", der yderligere deles op i "Hurdleløb", løb over flytbare forhindringer, og "steeple-chase", løb over faste forhindringer.
Se også: Engelsk Fuldblod, Jockey, Steeple-chase.
Gamacher
Gamacher beskytteren mod slag og strygninger på en lille, men væsentlig, del af hestens ben, nemlig piber og kodeled. Gamacherne kan være lavet af stof / neopren, med læderforstærkning, samt velcrolukning / spændelukning - eller lingende materialer.
Se også: Bandager, Klokker.
Gangarter
Hestens naturlige gangarter er skridt, trav og galop. Indenfor disse skelnes der desuden mellem forskellige tempi. Derudover har enkelte racer flere gangarter, end de tre almindelige. Disse racer er bla. Islænderen, der, udover skridt, trav og galop, også går pas og tölt; Tennessee Walking Horse, der går Walk, Trot, Cnater, Slow gait og Rack; og Pasofino, der går Paso fino, Paso corto og Paso largo.
Læs også: Islandsk hest, Pasofino.
Gelderlænder
Hollandsk varmblods race.
Se også: Varmblod.
Læs også: Gelderland.
Gjord
Del af sadlen som spændes om hestens mave, for at holde sadlen fast.
Se også: Sadelbom.
Glasøje (Ringøje)
Når hesten mangler pigment i øjet, og det derfor bliver hvidt med blåligt skær.
Læs også: Nordlandshest / Lyngshest.
Glidetøjle
Hjælpetøjle der har til formål at få hesten til at bøje i nakken og samtidig træde ind under sig. Glidetøjlen bør kun anvendes af meget erfarne ryttere, da den nemt kan skabe en illusion, af en hest der er til bidet - i situationer hvor dette ikke er tilfældet. Glidetøjlen sættes fast i gjorden, går herfra op gennem den ene bidring op til rytterens hånd, og derfra tilbage til gjorden, hvor den igen gøres fast, gennem den modsatte bidring.
Se også: Hjælpetøjle.
Gotlandsruss
Gammel svensk ponyrace der menes at nedstamme fra Tarpanen. Racen blev tidligere brugt meget i i landbruget, men bruges idag hovedsagelig som ridepony til børn og unge.
Læs også: Gotlandsruss.
Grime
En enkelt kombination - uden bid - af næsebånd, nakkestykke og kæberem, som bruges til at kontrollere hesten i stalden og i boksen.
Gangmaskine
Betengelse for en hest med en fantastisk bevægelse.
Se også: Eksteriør, Gangarter.
Galge
Stativet man, ved ringridning, rider igennem, og hvor ringen desuden også er fastgjort.
Se også: Dronning, Fanebærer, Fanevogter, Forrider, Hejser, Konge, Kronprins, Kronprinsesse, Lanse, Prins, Prinsesse, Ringholder, Ritmester, Samler.
Ganasche
Ganasche er stykket mellem hestens hoved (ved kæben) og hestens hals.
Se også: Anatomi.
Goldhoppe
En voksen hoppe der ikke giver mælk og som ikke er drægtig, er en goldhoppe.
Se også: Avlshoppe.
Goldhoppe
Hoppe der har været i avlen, men pt ikke er drægtig eller har føl ved siden.
Se også: Avlshingst, Avlshoppe, Føl, Følhoppe, Stutteri.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider