Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Ordbog
Ordbog

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

19 ord med K
Der blev fundet 19 i ordbogen. Husk at hvis du har tilføjelser til ordbogen er du velkommen til at sende dem til Ordbog Admin.

Kandar
Trense med 2 bid (et underlagsbid og et stangbid) og 2 tøjler. Kandarhovedtøjet bør kun bruges af erfarne ryttere på veluddannede heste.
Se også: Bid.
Klipning
Om vinteren klippes mange heste for at undgå, at de svder for meget under træning. De almindeligste klipninger er Jagtklipning, Tæppeklipning og skalgeklipning.
Knabstrupper
Dansk varmblods race, der opstod på det danske gods Knabstrup i begyndelsen af 1800-tallet.
Se også: Varmblod.
Læs også: Knabstrupper.
Knæpuder
Puder forrest på sadelklapperne, som hjælper til at holde rytterens ben i den korrekte position.
Koldblod
En koldblodshest er betegnelsen for en kraftig arbejdshest. Disse har ofte en venlig natur og et roligt temperament.
Læs også: Belgier, Jyde.
Kolik
Ordet dækker over alle former for mavepine hos en hest. Ofte forårsages kolik af for hurtige foderskift, forstoppelse og lign. I alvorlige tilfælde kan kolik udvikle sig til tarmslyng, der ofte ender med dødlig udgang. Dog er sygdommen ofte i sig selv alvorlig.
Læs også: Welsh.
Konkav
Betegnelse der beskriver en let indadbuet næseryg, ses ofte hos arabere.
Læs også: Araber.
Krybbe
Et trug i stalden som hesten spiser af.
Klaphingst
En hingst hvor kun den ene testikel (sten) er faldet ned i pungen, og den anden sandsynligvis sidder i bughulen.
Se også: Hingst, Vallak.
Konge
Betegnelse for vinderen (1. pladsen) i ringridning, hvis denne er af hankøn.
Se også: Dronning, Fanebærer, Fanevogter, Forrider, Galge, Hejser, Kronprins, Kronprinsesse, Lanse, Prins, Prinsesse, Ringholder, Ritmester, Samler.
Kronprins
Betegnelse for 2. pladsen i ringridning, hvis modtageren er af hankøn.
Se også: Dronning, Fanebærer, Fanevogter, Forrider, Galge, Hejser, Konge, Kronprinsesse, Lanse, Prins, Prinsesse, Ringholder, Ritmester, Samler.
Kronprinsesse
Betegnelse for 2. pladsen i ringridning, hvis modtageren er af hunkøn.
Se også: Dronning, Fanebærer, Fanevogter, Forrider, Galge, Hejser, Konge, Kronprins, Lanse, Prins, Prinsesse, Ringholder, Ritmester, Samler.
Krybbebidning
En unode der ofte skyldes kedsomhed eller stress. Nyere forskning viser at hesten kan udvikle krybbebidning grundet for meget mavesyre og ondt i maven. Ved krybbebidning sætter hesten fortænderne mod hård kant - eller lign. - og suger luft ind, hvilket frembringer en gurglende lyd. Pga. luftslugningen har krybbebidere øget risiko for kolik og tarmslyng; øget slid af tænderne er heller ikke ualmindelig hos krybbebidere.
Se også: Vævning.
Klokker
Benbeskyttelse, laves enten i neopren eller gummi, der beskytter hestens koder, hvis den f.eks. har tendens til at træde sig i koderne eller f.eks. træde skoene af sig skoene af under ridning eller på fold.
Se også: Balletråd, Bandager, Gamacher.
Kapsun
Special grime til longering.
Kværke
Kværke er en smitsom sygdom, der skyldes en infektion af bakterien streptokokker. Feber, hoste, senere næseflåd, ofte hævelse i svælget grundet betændte lymfekirtler, der også kan hæve op. Disse hævelser kan klemme på svælget og der kan opstå kvælningssymtomer.
Kuskefarve (Travløb)
Kuskenes køredragt der omfatter bukser, overdel og hjelm er ofte meget farverig. Hver kusk har sin helt egen køredragt at køre travløb i. Publikum kan derfor lettere følge kusken i løb. Kusken skifter kun sjældent køredragt, det sker i de tilfælde hvor en staldejer har dispensation til, at kusken starter staldens heste i ejerens farver.
Se også: Travløb.
Koldblodsløb (Travløb)
I Sverige og Norge køres blandt andet løb med en race kaldet Koldblodstraver. Koldblodstraveren er kendetegnet ved at være meget robust og derfor også en del langsommere end de lettere end den lettere travrace man bruger til løb i Danmark. Koldblodstraveren må ikke have varmblod i stamtavlen, hvis den skal deltage i væddeløb. For at have lov til at starte løb må der ikke findes varmblodsheste nogen steder i hestens stamtavle. Koldblodshesten blev i mange år benyttet i det norske forsvar, idet hesten kunne begå sig i bjerglandskaber, hvor køretøjer ikke kunne komme frem.
Se også: Travløb.
Kopfjern
På nogle sadler kan man selv ændre vidden på sin sadel så den passer perfekt til ens hest. Du har mulighed for at tjekke om kopfjernet størrelse passer til din hests nuværende form og muskulatur. Hvis den ikke passer, kan man udskifte kopfjernet til den rigtige størrelse.
Se også: Manke, Sadelunderlag, Sikkerheds lås, Sadelbom.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider