Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Islandsk hest

Fakta

Type: På trods af ponymål omtales den islandske hest som værende hest.
Oprindelse: Island.
Udbredelse: Europa, Amerika.
Egenskaber: Hovedsagelig brugt som ridehest, men er desuden også en udemærket kørehest.
Temperament: Godmodig, venlig, samarbejdsvillig, selvstændig - man prøver bevidst at fremavle stolthed og uafhængighed og vilje samtidig med, at hesten skal være pålidelig og let at omgåes.
Farve: Alle farver, aftegninger og farvekombinationer er tilladt, ja endog velkomne.
Stg: Idealhøjden er mellem 132 og 140 cm i stang.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
Den islandske hest ønskes som en velproportioneret, let rektangulær hest med et tørt og karakterfuldt hoved. Halsen skal være lang, smidig og højt ansat, så at hesten kan rides i god holdning. Skulderen skal være lang og skrå, ryggen smidig og krydset bredt, skråt afskydende og muskelfyldt. Lemmerne skal være stærke, med godt markerede led og sener, men behøver ikke at være fuldstændig rette.


Islandske heste har i alt 5 forskellige gangarter. Disse er skridt, trav og galop samt tølt og pas (samme sides ben bevæges samtidig). Derudover er den islandske hest kendt for sin vilje, et begreb som bruges til at beskrive hestens lyst til altid at yde lidt ekstra.

Den islandske hest er et stærkt og nøjsomt dyr, der ofte befinder sig bedst ved at gå i løsdriftstald. Den bærer let et voksent menneske, og er meget sikker på benene i stort set alt terræn.

Historie:
Den islandske hest er en af Europas ældste hesteracer. I det 9. århundrede medbragte vikingerne deres heste til øen Island. Racen har siden da bibeholdt sit oprindelige udseende, da der på øen eksisterer forbud mod at importere andre hesteracer. Den islandske hests forfædre må findes blandt de gamle skandinaviske racer samt heste fra de britiske øer - her i blandt den nu uddøde keltiske pony.

Island er et stort, barsk og tyndt befolket land, med store floder og øde områder, der uden heste formodentlig ikke havde været muligt at bebo. Man havde brug for rideheste, der var nøjsomme, lette og sikre på benene, stærke samt behagelige at ride. Krav som den islandske hest opfylder til fulde.

Billeder venligst udlånt af: Nina Knudsen, Charlotte F. Neumann, Morten Fiv, Lise H. Nielsen samt Lisa Johansen

Billeder

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider