Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hård men nødvendig udelukkelse af Rusland

Det Internationale Antidopingagentur, Wada, udelukker Rusland fra internationale sportsbegivenheder i fire år på grund af doping fusk. Det kommer til at koste Rusland muligheden for OL-deltagelse i Tokyo i 2020 og værtskab for internationale stævner

 

Rusland udelukkes i 4 år

Det internationale antidopingagentur, Wada, har meddelt pressen at agenturet har besluttet at Rusland skal udelukkes fra international sport i fire år. Beslutningen er truffet på baggrund af omfattende dopingfusk.

 

I september i år blev det afsløret, at Ruslands antidopingagentur stod bag omfattende fusk med atleternes prøveresultater og bl.a. havde manipuleret med udleverede antidopingdata. Det er disse afsløringer, der nu ligger til grund for den omfattende sanktion fra Wada, som bl.a. betyder russisk udelukkelse fra OL i 2020.

 

 

Enstemmig sanktionering

Beslutningen om Ruslands udelukkelse blev enstemmigt vedtaget på et møde i Lausanne, Schweiz, meddeler en talsmand fra Wada. Det oplyses samtidigt, at man har tildelt Rusland den hårdest mulige sanktionering. Det betyder blandt andet, at Rusland udelukkes fra at afholde eller byde på værtskaber for kommende sportskonkurrencer i hele den fireårige periode, ligesom Rusland heller ikke må byde på OL 2032. Rusland kan heller ikke deltage i store internationale sportsbegivenheder - som eksempelvis VM i fodbold i 2022.

 

Ingen russiske flag

En yderligere konsekvens af den fireårige sanktionsperiode er, at der heller ikke må flages med russiske flag til store internationale sportsbegivenheder. Desuden må den russiske præsident eller medlemmer af Ruslands olympiske komité heller ikke deltage.

 

Russiske atleter, der kan bevise deres uskyld - blandt andet ved at dokumentere eller sandsynliggøre, at de ikke har været en del af det statsstyrede russiske dopingprogram - må derimod gerne deltage i store idrætsevents som OL, men ikke under de russiske faner. De skal i så fald konkurrere under neutralt flag.

 

Rusland kan overveje at appellere dommen

Det forlyder, at Rusland har 21 dage til at afgøre om de vil forsøge at appellere sagen til Den Internationale Sportsdomstol, Cas.

 

Det internationale rideforbund, FEI, forventes snarligt at komme med en udmelding om konsekvenserne i forhold til ridesporten ved bl.a. OL 2020.

 

Billede

 

Det Internationale Antidopingagentur, Wada, udelukker Rusland fra internationale sportsbegivenheder i fire år på grund af doping fusk. Det kommer til at koste Rusland muligheden for OL-deltagelse i Tokyo i 2020 og værtskab for internationale stævner (Arkivfoto)


Tilføjet d. 10-12-2019 kl. 23:38 af i kategorien Ridesport.
Tags: Doping og Rusland.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
20-09-19 Doping eller sabotage?
11-09-19 Så er den gal med høet igen
18-06-19 Amerikansk forbud mod Cannabis til konkurrenceheste
28-04-19 CBD forurenet lucerne kan være et udbredt problem
11-04-19 Lucerne mistænkt for positive dopingprøver
06-11-18 Nikanorava suspenderet for medicinsk doping
29-10-18 Nul doping ved WEG i Tryon
10-05-17 De tæmmede hestene - og ændrede deres gener
13-01-17 Alle dopingsprøver negative ved Christmas Show
13-12-16 Har du styr på doping reglerne?


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider