Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Alle dopingsprøver negative ved Christmas Show

Ved Lånlet Christmas Show i Århus i december testede Anti Doping Danmark (ADD) 20 tilfældigt udvalgte ryttere for doping. Svaret på prøverne forelægger nu, og alle var negative. ADDs fornemmeste opgave er at holde sporten i alle idrætsforbund 'ren', og det er helt efter bogen, at ADD dukker op ved konkurrencer og tester atleterne. Bliver du udtaget til dopingkontrol, går der mellem 6 og 8 uger, inden der kommer svar.

En ekvipage - to atleter
I modsætning til andre sportsgrene er ridesporten lidt speciel, idet både hest og rytter er atleter, og dermed kan der testes for doping på to individer. Humandoping ligger under ADD, som tester ryttere, mens det at teste hestene hører under Dansk Ride Forbund og FEI. Er du i tvivl om hvilke antidoping-regler, der gælder for dig som rytter, så har ADD udviklet både en app, en håndbog og et onlinekursus, der kan hjælpe dig.

 

Er du dopet?
Hvis du er i tvivl om reglerne for antidoping kan du finde råd og vejledning i ADDs håndbog "Antidoping og mig 2016". Bogen hjælper dig igennem dopinglisten samt love og regler om antidoping, dopingkontrol - hvordan det foregår og hvad dine rettigheder er. Bogen giver også eksempler på tilladt medicin, og hvordan du tjekker om medicin er tilladt eller ej. Du kan også downloade Anti Dopings Medicin APP, hvor danske atleter hurtigt kan få et overblik over al medicin, som udgives i Danmark, og få direkte besked, når medicin ændrer status i forhold til Dopinglisten. Sidst men ikke mindst tilbyder ADD også et online Anti Doping Kursus, som kan tages her.

 

Liste over forbudte stoffer for mennesker, findes her: Anti Doping Danmark

Læs mere om Antidoping reglerne her.

Kilde: Dansk Rideforbund


Tilføjet d. 13-01-2017 kl. 12:04 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
10-12-19 Hård men nødvendig udelukkelse af Rusland
20-09-19 Doping eller sabotage?
11-09-19 Så er den gal med høet igen
18-06-19 Amerikansk forbud mod Cannabis til konkurrenceheste
28-04-19 CBD forurenet lucerne kan være et udbredt problem
11-04-19 Lucerne mistænkt for positive dopingprøver
06-11-18 Nikanorava suspenderet for medicinsk doping
29-10-18 Nul doping ved WEG i Tryon
13-12-16 Har du styr på doping reglerne?
10-12-16 Clear rounds og Lucky Loosers


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider