Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Når landstræneren ringer, stiller man op!

21-årige Emil Hallundbæk debuterer i Nations Cup for seniorer, og han spår det danske hold en god chance i konkurrencen, der afvikles i disse dage ved Equitour Aalborg, selvom det at ride for sit land i en international konkurrence, giver ekstra pres

 

Man stiller altid op for landstræneren

Når landstræneren ringer og tilbyder en plads på det danske hold, der skal dyste i Nations Cup i springning, stiller man op. Også selvom man kun er 21 år og til hverdag bor i Aachen og skal krydse landegrænser for at være med.

 

Første nations Cup som senior

"Jeg har aldrig redet Nations Cup for seniorer, så jeg får min debut i dag", fortæller Emil Hallundbæk, som i øjeblikket deltager med stor succes i den prestigefyldte turnering Global Champions Tour.

 

 

At ride for sit land giver ekstra pres

Han er derfor ikke uvant med hverken niveauet eller konkurrenterne, der kommer fra 12 forskellige nationer, men at ride for sit land, giver et ekstra pres.

"Det lægger et ekstra pres på en, at man skal ride for sit hold og sin nation. Men det skal man ikke tænke for meget over", siger Emil Hallundbæk, som spår det danske hold en fair chance i eftermiddagens Nations Cup.

"Jeg rider for at vinde. Ellers er der ingen grund til at stille op. Og jeg synes, vi har et stærkt hold, hestene er i god form, og vi er klar til opgaven. Men det er selvfølgelig en stor udfordring, at der er så mange nationer med i konkurrencer", siger Amil Hallundbæk.

 

Polen bliver svære at slå

Det danske hold starter som nummer fire af 13 nationer, og Emil Hallundbæk er den 2. danske rytter, der skal på banen. Han er enig med banebygger Bo Bak Andersen i, at Polen er stærkt ridende i øjeblikket, og at de bliver svære at slå, men han vurderer, at også nationer som Sverige og Irland vil give kamp til stregen.

"Både Sverige og Irland er meget ambitiøse i deres nationsspringninger, og især Rolf Göran- Bengtsson og Alexander Zetterman har gjort det godt og kan blive svære at slå", siger Emil Hallundbæk.

 

Koldstart er aldrig godt

Emil Hallundbæk har ikke redet i Danmark siden oktober 2018, og i denne weekend har han de to skimlede hopper dazermine og Jasmin of Hagalund med til start.

Fredag red han kvalifikation til Grand Prix 1.50 på Jasmin of Hagalund, men desværre blæste det meget kraftigt, mens klassen blev afviklet, og da Emil Hallundbæk var godt halvvejs gennem banen, væltede et spring, og den fejlfri ekvipage fik en ufrivillig pause. Da springet var samlet og igen stod stabilt med sandsække på støtterne, genoptog Emil Hallundbæk sit ridt men fik desværre en nedrivning på det spring, der var væltet.

 

"Jeg har aldrig prøvet det før, og det betyder selvfølgelig noget, at koldstarte en hest midt på banen. Hesten tror jo, at den er færdig. Jeg var ikke klar over, at man må tage det sidste spring igen, hvis man har været fejlfri, indtil tiden bliver sat i stå, men det ved jeg til en anden gang, selvom der forhåbentlig går mange år", siger Emil Hallundbæk med et skævt smil.

 

Kilde: Equitour Aalborg

 

Billede

 

21-årige Emil Hallundbæk debuterer i Nations Cup for seniorer, og han spår det danske hold en god chance i konkurrencen, der afvikles i disse dage ved Equitour Aalborg


Tilføjet d. 25-05-2019 kl. 15:31 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
26-05-19 Ingen danskere i toppen af i de sidste høje klasser
26-05-19 Vasehus vandt Elevskole Cup’en 2019
26-05-19 Flot samling hingste hos Helgstrand
26-05-19 Danmark tager Nations Cup sejren!
26-05-19 Sejr til Helgstrand junior og senior
26-05-19 Nations Cup opgør står mellem Danmark og Sverige
26-05-19 Whitaker så hurtig som lynet
25-05-19 Hattrick til de unge i dag
25-05-19 Victoria E. Vallentin vinder U25 Grand Prix
25-05-19 Way to go - Daniel og Dufour!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider