Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Daniel 7'er på verdensranglisten og bedste mand!

Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Zack ligger pr. ultimo april som nummer 7 på FEI's verdensrangliste over dressurekvipager, og er p.t. verdens bedste mandlige dressurrytter. Isabell Werth tager endnu et kvantespring op ad listen med ubesejrede Bella Rose, og når op på en samlet andenplads

 

Daniel nummer 7. på verdensranglisten

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack er med den seneste opdatering af FEI's verdensrangliste over verdens bedste dressurekvipager, rykket to pladser op ad rykket op ad listen, og ligger nu på en flot samlet 7.-plads, som verdens p.t. bedste mandlige dressurrytter. Dette sker umiddelbart i forlængelse af ekvipagens flotte placering til World Cup finalen i Gøteborg i april i år, hvor parret endte på en samlet hæderfuld 4. plads (se her).

 

Isabell Werth og Bella Rose verdens næstbedste

Af andre bemærkelsesværdige ændringer til aprils måneds opdatering af verdensranglisten, fremgår det at Isabell Werth og Belle Rose nu er rykket op på en samlet andenplads på verdensranglisten, hvilket reelt er ret sensationelt.

 

 

Bella Rose er nemlig beviset på at ihærdighed, vedholdenhed, kombineret med korrekt pleje, træning og ridning betaler sig. Den 15-årige Bella Rose er nemlig tilbage i verdenseliten efter en længere skadespause på næsten 4 år, og ser tilmed ud til at holde på det svære dressurniveau og tilmed sejre, hvilket kræver at der kan rides til. På trods af dårlige vibrationer og skepsis fra omgivelserne overfor Bella Roses comeback, er stemmerne efterfølgende fuldstændigt fortiet. Ekvipagen kan fremvise en overbevisende statistik på ikke mindre end 10 grand prix sejre i streg, siden Bella Roses comeback, for blot nogle måneder siden, og sammen har de hver eneste måned foretaget kvantespring op ad ranglisten, til den utrolige andenplads på verdensranglisten, som de nu så velfortjent ligger på efter den seneste april opdatering.

 

Fantastisk come-back imod alle odds

Indsatsen af holdet omkring hoppen, har da heller ikke været for ingen ting, da Isabell Werth offentligt har erklæret at netop denne hest er hendes livs hest, og det er derfor også denne hest, som Isabell Werth allerede på nuværende tidspunkt har erklæret som sit personlige valg på landsholdet for det kommende EM i Rotterdam til august. Dette, selvom verdensetteren har adskillige andre top-heste at vælge imellem heriblandt verdensranglistens nummer et Weihegold, som Werth næsten konstant og sensationelt har ligget i spidsen af verdensranglisten med siden OL i Rio i 2016 - i alt i hele 29 måneder, og som hun også ligger nummer 1 med i den opdaterede liste.

 

Skræmmende stærke tyskere

Tyskerne, med Isabell Werth i spidsen af holdet, er knusende stærkt ridende for tiden. Dette fremgår tydeligt af den seneste opdatering af verdensranglisten, som tyskerne totalt dominerer. Tyskland står for hele 12 af de 30 højest rangerende ekvipager, hvoraf de fire har verdens mest vindende dressurrytter nogensinde på ryggen, nemlig Isabell Werth - på heste som helt utroligt også er blandt de absolut øverst placerede på listen: Weihegold (nr. 1), Bella Rose (nr. 2), Emilio (nr. 6) og Don Johnson (nr. 16).

 

Helen Langenhanenberg, som også tidligere har ligget i toppen af verdensranglisten på Damon Hill, er med den amerikansk ejede Damsey rykket op på en samlet fjerdeplads på verdensranglisten, efter deres meget imponerende kür ved World Cup finalen i Gøteborg i april, hvor de henviste Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack til den ærgerlige fjerdeplads lige uden for medaljerækkerne.

 

Andre stærke tyskere, hvoraf flere har to heste indenfor top 30, omfatter navne som Dorothee Schneider på Sammy Davis Jr., der rangerer på ranglistens niendeplads og tillige på 29. pladsen på hesten Fautus, Jessica von Bredow-Werndl på 11. pladsen med TSF Dalera BB og tillige på 23. pladsen på Zaire-E.

 

USA og Sverige ligger godt til i top-30

USA og Sverige er de to nationer der har fleste ekvipager med i top 30 efter de suveræne tyskere.

 

Laura Graves på Verdades ligger som nummer 3 på listen, og Kasey Perry-Glass på danskavlede Gørklintgårds Dublet ligger som nummer 5 på listen, Adrienne Lale på Salvino ligger som nummer 20, og lige herefter som nummer 21 Shelly Francis på Danilo, og endelig Steffen Peters på Suppenkasper som efter deres seneste flotte resultater og sejr i den nye sæsons første World Cup kvalifikation er hoppet 7 pladser op ad listen til nr. 27.

 

Patrik Kittel leder svenskerne på en 10. Plads på Delaunay, og er tillige at finde på 18. Pladsen på Well Done de la Roche. Den syv-dobbelte OL-deltager Tinne Vilhelmson Silfvén som netop har besluttet at pensionere hendes top-hest Don Auriello efter det sidste succesfulde World Cup finale stævne på hjemmebane i april I år, ligger på en 14. Plads, lige foran sin landsmand Therese Nishagen på Dante Weltino og med Juliette Ramel på Buriel K.H. på 22. Pladsen.

 

Danmark har tre ekvipager i top-30

Daniel Bachmann Andersen er med Blue Hors Zack den højest rangerende mandlige rytter pr ultimo april 2019, og er som bekendt rykket yderligere to pladser op ad listen, og ligger nu som nummer 7 på verdensranglisten i dressur. Derudover indtager han tillige pladsen som nummer 12 på den unge Blue Hors Olymbrio, og som nummer 28 på Blue Hors Zepter. Cathrine Dufour er gledet endnu 5 pladser ned med Atterupgaards Cassidy, og ligger nu på en samlet plads som nummer 25.

 

Det betyder at Danmark har tre ekvipager med i top 30, 5 yderligere ekvipager mere med inden for top 100, og 11 ekvipager mere med indenfor top 500 på verdensplan.

 

Storbritannien og Holland har to ekvipager med i top-30

Den tidligere Britiske Verdensmester Charlotte Dujardin indtager en ottendeplads på listen med Mount St. John Freestyle, men har ikke deltaget I konkurrencer siden WEG I Tryon i september 2018. Det samme gælder Carl Hester på Hawtins Delicato, der ligger på en øjeblikkelig samlet 26. plads på verdensranglisten pr ultimo april.

 

Hollandske Hans Peter Minderhoud på Glock's Dream Buy ligger som nummer 13 på listen og er rykket to pladser op af listen. Emmelie Scholtens på Apache, er faldet seks pladser tilbage og ligger som nummer 24.

 

Irske Julie Reynolds på Vancover K er til gengæld hoppet to pladser frem, og ligger nu som nummer 21 på verdensranglisten.

 

Se den samlede opdaterede verdensrangliste i dressur pr ultimo april 2019 her

 

Billede

 

Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Zack (billedet) ligger pr. ultimo april som nummer 7 på FEI's verdensrangliste over dressurekvipager, og er p.t. verdens bedste mandlige dressurrytter. Isabell Werth tager endnu et kvantespring op ad listen med ubesejrede Bella Rose, og når op på en samlet andenplads (Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 01-05-2019 kl. 16:29 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
05-09-20 Dufour og Cassidy i front af DM 2020
02-02-20 Dufour og Bachmann fortsat i top-10
17-12-19 Omrokeringer i den amerikanske elitedressur-trup
06-11-19 Unge danske dressurryttere i toppen af FEI-listerne
30-08-19 Kvantespring for Dufour og Cassidy
06-08-19 Isabell 3x og Daniel 2x i top-10
29-07-19 Bella Rose tager Weihegold’s 1-plads
23-07-19 De unge klar til kamp for Danmark ved EM
30-06-19 NM medaljeregn til Danmark
11-06-19 Kasprzak sælger Quarton


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider