Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Patrik Kittel - interssant og underholdend
Forfatter: 
Dato:  09-03-2019 17:52
Indsat fra nyheden Patrik Kittel - interssant og underholdende:

Det var både sjovt og lærerigt for Patrik Kittel at være testrytter, og tiden fløj afsted, alt mens han red sig igennem de første 16 heste, som skulle testes i dagens første afdeling af fremmedrytterafprøvningen ved Dansk Varmblods Unghestechampionat 2019

 

Første afdeling af fremmedryttertesten

Lørdag eftermiddag stod menuen på første afdeling af fremmedryttertesten ved BLUE HORS Unghestechampionat i dressur, og igen i år er det sympatiske Patrik Kittel, der har indvilliget i den krævende opgave, at være testrytter for de mange unge talentfulde heste, der har kvalificeret sig til finalen ved Dansk Varmblods Unghestechampionat 2019.

 

Testrytter for andet år i træk

Patrik Kittel har for andet år i træk takket ja til at være testrytter i fremmedrytter afprøvningen af de unge heste ved BLUE HORS Unghestechampionat i dressur, og igen i år, kunne vi forvente at svenskeren går til opgaven med stor seriøsitet og med omsorg for de unge heste der afprøves.

 

[[outstream]]

 

Det er dejligt at iagttage hvor roligt han går til opgaven, og med stor indlevelse giver dem alle de unge heste den tid der skal til, for at de unge heste kan nå at falde til ro, og vise sig fra deres bedst mulige side. To heste i dagens afdeling måtte han opleve at ride, med stor beklagelse for Kittel, som ved at ryttere og ejere har set frem til afprøvningen med stor forventning, men de var simpelthen for nervøse til at det var muligt at fuldføre testen.

 

Påtager sig gerne testrytter-rollen

Svenske Patrik Kittel bemærker at han gerne påtager sig gerne den krævende opgave, at være testrytter af de unge dressurheste ved kåringer. Selvom det kan virke særdeles overvældende, selv for en erfaren World Cup rytter på starten af dagen, at skulle se frem til at ride ikke mindre end 16 ungheste på en dag, Man glemmer det dig alligevel man selv kan blive helt træt bare ved tanken, så glemmer man det alligevel når først man er i gang, for det glider hurtigt ind i en rutine, og så er det ikke mindst rigtig spændende at ride de unge heste, bemærker svenskeren igen i år.

 

Kittel har nemlig erfaret, at det er utroligt lærerigt at være på ryggen af så mange lovende ungheste, og at hver enkelt hest har noget at lære en, og det gælder ifølge ham, hvilken som helt hest, ikke bare de toptunede varmblodsheste: "Man kan vinde noget erfaring ligegyldig, hvilken hest man sætter sig op på. Om det er en fjordhest, en islandsk hest eller en championathest, der ter ligegyldigt." Bemærkede Kittel da han var testrytter i Herning sidste år, og i år er ingen undtagelse.

 

Alle heste skal have lige vilkår

Kittel lægger stor vægt på at samtlige heste han afprøver får nogenlunde ensartet behandling under hensyntagen til den enkelte hest, da det for Kittel er vigtigt de får så lige mulighed for at fremvise deres potentiale hver især, når de alligevel bliver målt op imod hinanden.

 

Patrik Kittels kommentarer undervejs og bemærkninger til de enkelte heste var både interessant og lærerigt at lytte til, når man samtidig observerede hesten han red. Det er der tilsyneladende mange der har fundet ud af, for det var glædeligt at konstatere, at der var fyldt godt op på tilskuerrækkerne i Boxen i Herning hele den lange og sene lørdag eftermiddag.

 

Ligesom sidste år, fandt patrik også sine egne favouritter i feltet. Hen mod dagens afslutning, kom Tophøjs Florentina ( e. Floriscount /Solus Lantinus) på banen og selvom det havde været en lang dag i sadlen, var Kittels begejstring for hesten stor " Waww, super, Super Nice, fantastic, amazing, such a pleasure to ride og Whoww" igen var udbrud der kom flydende i en lind strøm: "Denne hest vil jeg gerne have med hjem. Det er Danmarks dejligligste 5-års hest. Når den nu om nogle år klarer sig super godt i sporten, så kan jeg med stolthed sige, at den hest har jeg redet", lød det fra Svenskeren, der roste hoppens kraft igennem kroppen, afslappethed og sluttede at det var bare en fantastisk hest at ride. Florentina, fik 9 i ridelighed, for kapacitet: "Amazing" - et 10-tal.

 

Anden afdeling af fremmesryttertesten følger i morgen søndag, og Patrik Kittel ønskede alle velkomne igen i morgen, hvor det endelige resultat af Unghestechampionatet bliver afgjort.

 

Se resultatet fra dagens første runde af fremmedryttertesten her

 

Se det foreløbige samlede resultat af Unghestechampionatet her

 

 

Billede

 

Det var både sjovt og lærerigt for Patrik Kittel at være testrytter, og tiden fløj afsted, alt mens han red sig igennem de første 16 heste, som skulle testes i dagens første afdeling af fremmedrytter afprøvningen ved Dansk Varmblods Unghestechampionat 2019. Her ses Patrik Kittel på dagens vinder af første afdeling - Tophøjs Florentina (Foto: Tine Lessél)

1
1
Svar på denne tråd
 
 Er jeg gået glip af noget?
Forfatter: 
Dato:  09-03-2019 21:44

 

Hvad er der sket mellem den blå tunge (2009? 2010?) og til nu, siden Kittel beskrives som "sympatisk" ?

 

1
1
Svar på denne tråd
 
 Testrytter
Forfatter: 
Dato:  09-03-2019 23:19

Min mand har flere gange på nettet set PK ride som testrytter til de svenske afprøvninger, og hver gang er kommentaren er at det meget positivt at se og høre ham. Han gør alt for at de unge heste skal få en positiv oplevelse.

 

Men der er jo også en helt anden mangel på pres når han rider de unge modsat når han rider internationalt på en sponsor-hest.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

0
1
Svar på denne tråd
 
 Patrick Kittel
Forfatter: 
Dato:  12-03-2019 09:44

Han har nu altid været en utrolig dygtig, seriøs og sympatisk rytter. Jeg ved ikke hvad han var ude i dengang, om det var hesten og ham, der var et dårligt match, eller der var for stort et pres - men det lignede ham ikke.

 

Jeg kan huske, at jeg blev så utrolig skuffet på ham, for det var jo slet ikke hans stil - og heldigvis er han også blevet klogere igen :) Manden er dygtig, det kan man slet ikke tage fra ham, og det skal man heller ikke.

 

Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt


www.sadelrummet.dk

3
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider