Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

The Greatest Show

Dansk Varmblod fejrer 40 års historie med hingstekåring i MCH Messecenter Herning til næste år, og showudvalget er i fuld gang med at sammensætte et brag af et show med titlen: The Greatest Show

 

Planlægningen starter tidligt

Siden evalueringen i april af dette års gallashows ved Dansk Varmblods Hingstekåring har forbundets showudvalg været i gang med at finde numre og en rød tråd til næste års show. Hvert år byder på flere højdepunkter, sjove indslag og stemningsfulde numre, som bringer tårerne frem selv hos de mest hårdkogte. Det er dette miks af hingste, heste, show, sjov og stemning, som udvalget med sikker hånd planlægger hvert år. For 14 år siden kom Lene Midtgaard i det daværende showudvalg, og et par år senere kom de fleste af de nuværende medlemmer til, så holdet nu, foruden Lene Midtgaard, omfatter Søren Graversen, Lene Karmark, Janni Thermann, Casper Cassøe og Susanne Hvid fra sekretariatet.

 

Stor bredde i showet

De er gode venner, men sommetider kan bølgerne gå højt, når de diskuterer om lyd, lys, kostumer, valg af numre med meget mere. Hver med sit fokus og sine favoritter, og det betyder, at showet favner bredt, og det skal det også. Der er nemlig stor bredde på de omkring ca. 18.000 gæster til gallashowene fra hardcore hestefans til personer, som aldrig har set en hest i virkeligheden samt børn og bedsteforældre.

 

 

Der er sket en enorm teknologisk udvikling, fra dengang, hvor Lis Christensson lavede lyd til showet med hjælp fra sin spolebåndoptager, til de to CD-afspillere Søren startede med at bruge, til den meterlange mixerpult, som koger under de nutidige shows - og får lys og lyd til at gå op i en højere enhed med spots, storskærm og LED-bander.

 

Suset bag tæppet

Dansk Varmblods Gallashows er i dag en kompliceret, professionel opsætning, hvor lys, lyd, kostumer og heste skal gå op i en højere enhed. Der skal ikke gå meget galt bag tæppet, førend der må improviseres, men efter mange år på deres respektive poster under showet, er showudvalgets medlemmer mestre i brandslukning, så publikum ikke opdager, når det brænder på bag tæppet.

 

"Som da porten ikke ville gå op til hal B, og vi måtte have en traktor til at holde den åben. Eller da vores intercom forsvandt to minutter før showstart. Og da vi ikke kunne slukke de brændende fakler efter et nummer med ild. Eller da der stod røg og gnister op af mixerpulten! Den ene sjove historie afløser den anden. - Kan I huske, dengang vi skulle hædre tre hjælpere, der blev kørt ind i præmietraileren, og chaufføren glemte at standse, men kørte en runde og så kørte ud på parkeringspladsen og parkerede traileren der, med hjælperne indeni, lyder det pludselig", lyder det fra arrangørene

 

Jo, det er tydeligt, at det er en oplevelse at være med backstage. Mange af de frivillige hjælpere til gallashowene er også de samme. De går til opgaven med energi og engagement. De kender logistikken bag tæppet og byder gerne ind med værdifulde forslag til forbedringer. Alt sammen er det med til at løfte showet.

 

"Det er spændende at få det hele til at fungere, og det er et sus at vente på, at tæppet går op for første nummer. Og så er der også et stort forventningspres", erkender de.

 

Bootcamp og inspiration

Udvalgsmedlemmerne har øjnene åbne for mulige shownumre, og Susanne Hvid modtager flere henvendelser fra hestefolk med ønsker og forslag til numre, og også med ønsker om at gense særlige numre fra tidligere år.

 

Udvalget har en lukket facebookgruppe, hvor de kan dele input og ideer. Demødes så 2-3 gange på todages bootcamp, hvor de rigtig får tingene på plads og sat rækkefølge på de forskellige numre. Planlægning sker udover bootcamps ved mindst et møde om måneden.

 

De har hver især numre, som de særligt husker af den ene eller anden årsag, og nogle af de numre illustrerer denne artikel.

 

The Greatest Show

Gallashowene i Herning er blevet en stor og omfattende produktion, hvor spektakulære, internationale numre, lige så flotte og ofte stemningsfulde danske numre bliver adskilt af små sjove og finurlige indslag. De senere år har flere store entertainere gæstet gallashowene, og selvom det er kendte personer fra showbiz, så kan de også få præstationsangst bag tæppet, når de opdager, hvor stort anlagt showet er.

 

"Vi har fået rigtig meget ros for vores professionelle produktion af flere af de entertainere, som vi har haft i Herning, og det er dejligt, er udvalgsmedlemmerne enige om." ,lyder det fra udvalget

 

Hingstekåringens 40-års jubilæum i Herning skal naturligvis fejres, også i gallashowet, der har fået titlen: The Greatest Show. Det bliver åbnet med titelmelodien til filmen "The Greatest Showman" sunget til lejligheden af Sigmund, kendt fra X Faktor. Publikum kommer også til at elske de gennemgående figurer Tage og Else, der er i Boxen for første gang. Igen i år vil hingstestationerne byde ind med flotte indslag, så man kan glæde sig til at se avlshingstene og deres ryttere i helt anderledes rammer, udtaler arrangørerne

 

Flere udenlandske numre er booket, det samme er spændende entertainere, men alt det vil man kunne læse lidt mere om i de kommende numre af Ridehesten. Men det er naturligvis ikke alt, showudvalget vil løfte sløret for. Det skal man opleve ved selvsyn i Herning til marts.

 

Kilde: Dansk Varmblods Hingstekåring

 

 

 

 

Billede

 

Dansk Varmblod fejrer 40 års historie med hingstekåring i MCH Messecenter Herning til næste år, og showudvalget er i fuld gang med at sammensætte et brag af et show med titlen: The Greatest Show. Her ses Severo på Fioantini ved det seneste store gallashow (Arkivtoto: Tine Lessèl)


Tilføjet d. 24-02-2019 kl. 14:15 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: dav af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
07-03-20 Forrygende gallashow med OL, guld og glimmer
07-03-20 Prominent tilskuer til 5* dessur
15-01-20 Tidsplan for Herning
18-12-19 Daniel - testrytter i Herning
20-10-19 Et show med humor smil og stor bredde
12-03-19 Så er DV hingstene indsynet
10-03-19 Så er hingstene præmieret
10-03-19 Britisk sejr i 2*GP springning
10-03-19 33 hingste godkendt
09-03-19 DV-auktionen ingen ubetinget succes


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider