Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Sensationernes aften på Olympia!

Sensationelt tog Tysklands Frederic Wandres på Duke of Britan, tirsdag aften sejren i årets sidste World Cup kvalifikation, på et propfyldt Olympia stadium. Han sikrede sig sin anden World Cup sejr med 80%, foran Dujardin, i et historisk tæt løb - de opnåede samme score!

 

Sensationel og mindeværdig aften

Det blev en sensationel aften ved London International Horse Show på Olympia stadium tirsdag aften, da den altid seværdige Kür ved den 6. Runde af World Cup kvalifikationen 2018, blev afviklet i den propfyldte og udfordrende julepyntede indendørsarena.

 

Det blev en sensationel aften, ikke alene fordi hjemmepublikumdarlingen Charlotte Dujardin lagde sig solidt i spidsen for konkurrencen med et fornemt ridt på erstatningshesten Hawtins Delicato med en kanonscore, men i særdeleshed fordi denne sensation blev overgået med endnu en, da Tysklands 31-årige Frederic Wandres på den til lejligheden passende navngivne 11-årige vallak Duke of Britan præsterede at tangere og passere Dujardin i et historisk tæt løb. Begge Parterne opnåede begge den magiske karakter på 80 % og et fuldstændigt lige opløb i den samlede karakter med marginaler på 80.030 %, men hvor en højere artistisk karakter talte til fordel for Hof Kasselmann rytteren, som hermed henviste den 33-årige hjemmebane-dressurdronning til en historisk tæt andenplads, og samtidig opnåede ny personlig highscore.

 

 

Formidabel præstation af Dujardin og Delicato

Dujardin var under alle omstændigheder yderst tilfreds med 10-årige Hawtins Delicato's indsats: "Jeg var rigtig glad for Delicato. Han er en ung uog erfaren hest. Jeg red ham som ung i lilletur og han debuterede i Grand Prix for første gang i januar i 2018, hvor Carl Hester overtog ridningen af ham. Jeg var på ham for første gang i denne omgang for blot tre uger siden. Jeg vidste ikke hvad jeg kunne forvente af ham i dette miljø, så jeg er glad for at vi fik en ren runde. Der er så meget mere i ham endnu!" udtalte Dujardin efter en velafsluttet tur om Delicato, som Carl Hester for nylig høstede britisk bronze for hold på ved UVM i september i North Carolina, USA.

 

Sensationel og nervepirrende tæt sejr til Frederic Wandres

Startende som tredje sidste rytter i feltet bestående af i alt 12 ekvipager, imponerede ridtet ved at demonstrere fuldendt samarbejde og perfekt synergi mellem hest og rytter. Det bar igennem hele programmet fra start til slut. Mens mange andre ekvipager og særligt hestene kæmpede på det oplyste og julepyntede stadium, var Duke of Britan tydeligt i sit rette element og islkold over for de mange nye indtryk.

 

"Det er et stort plus - jeg kan altid stole på ham. Han er fuldstændig cool og absolut ikke sådan at skræmme. Hvis jeg ikke laver en fejl, gør han det heller ikke" sagde Frederic efter ridtet om omgivelsernes virkning på hestene og Dukes stålnerver. Da Frederic red Duke of Britain ind i den sidste parade, udstrålede han - så det var tydeligt for alle -at han vidste de sammen havde fuldført et fantastisk ridt, og der bredte sig spontant et kæmpe smil på hans ansigt.

 

"At opnå de magiske 80 % er rigtig STORT for mig" udbrød Frederic Wandres efterfølgende.

 

Wandres specialiserer sig i at producere unge heste, og har redet Duke of Britain i tre år. De er sammen hurtigt steget op i rækkerne at top-atleter indenfor dressuren i løbet af det seneste år. Så hurtigt, at han nu er på kommet på det tyske B-landshold, her hvor 2019 sæsonen lige om lidt skydes i gang. Det er ikke længere tid siden, end blot 2 måneder, at han opnåede sin første store internationale sejr på denne hest i FEI World Cup kvalifikationen for central Europa i Zakrzow i Polen. Hans konsistente og imponerende præstationer i år med Duke of Britan, er dog ikke passeret ubemærket hen, hvorfor Frederic nu belønnes med en plads på det tyske B-landshold.

 

Minderhoud og Dream Boy på tredjepladsen

Mandag aften var Olympia stadium vært for afviklingen af den første konkurrence, hvor det nye forkortede Grand Prix program blev taget i brug, sammen med et helt nyt præsentationskoncept lanceret af FEI, hvor det var hollandske Hans Peter Minderhoud, der løb med sejren, foran Dujardin og med Wandres på tredjepladsen (se her).

 

I küren startede hollænderens på den 10-årige hingst Glocks Dream Boy som sidste rytter, men hvor hingsten i mandags imponerede med stor kraft og overskud og elastiske gangarter, var det i küren en helt anden anden anspændt og afventende hest at se på, hvilket resulterede i en slutscore på 77,990, der alene rakte til en tredjeplads i klassen.

 

Flot dansk kür af Ulrik Mølgård

Danske Ulrik Mølgård havde flot ridt på Michigan i küren, og avancerede i den samlede konkurrence med en flot 10. plads til 71,957 %, hvor han aftenen før høstede en 11. og næstsidsteplads til 64.947 %

 

Se resultaterne fra World Cup küren her:

Se de samlede stilling for World Cup kvalifikationsrunden i den vesteuropæiske liga her

 

Billede

 

Sensationelt tog Tysklands Frederic Wandres på Duke of Britan, tirsdag aften sejren i årets sidste World Cup kvalifikation, på et propfyldt Olympia stadium. Han sikrede sig sin anden World Cup sejr med 80%, foran Dujardin, i et historisk tæt løb - de opnåede samme score! Her ses Frederic Wandres på Duke of Britan (pressefoto)

 


Tilføjet d. 20-12-2018 kl. 13:21 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
18-12-18 Minderhoud vinder over Dujardin på Olympia
14-12-17 Kittel vinder World Cup Küren i Olympia
14-12-17 GP debutanten Zonik sejrer i Olympia
15-12-16 Carl Hester tog sejren igen!
14-12-16 Så varmer vi op til afsked!
19-12-14 Dujardin slår egen verdensrekord
21-12-13 Italiensk sejr i højdespring
21-12-13 Svensk springrytter vandt i Olympia


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider