Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Kittel vinder World Cup Küren i Olympia

Svenske Patrik Kittel og Dude strøg ind på førstepladsen på Dude med et flot kür program med store sværhedsgrader til over 80%. Her kunne den unge DV hingst Zonik med Edward Gal, ikke være med, men opnåede en flot tredjeplads og personlig rekord, i et felt der var karakteriseret af både store sværhedsgrader og et højt niveau

 

Forventning til debutanten Zonik

Kür finalen ved World Cup Stævnet på London Olympia HorseShow, blev afviklet i går aftes i en julepyntet og særdeles stemningsfyldt arena midt i London med et felt bestående af 15 ekvipager.

 

Efter den unge danskavlede Zonik's overraskende debutsejr i Grand Prix klassen, var det spændende at følge, om han tillige kunne gøre sig gældende i küren, men her var konkurrencen for stærk og det var tydeligt at den 9-årige hingst, her manglede lidt styrke og rutine, med et kür program der ikke helt havde samme sværhedsgrader som bl.a. Svenske Patrik Kittel på 11-årige Delaunay (e. Dr Doolittle).

 

Sejr til Kittel og Dude

Niveauet i Kür klassen var forventeligt højt - og tilsvarende var sværhedsgraden. Svenske Patrik Kittel brillerede med Delaunay - der kaldes Dude, med et særdeles flot Kür program, med elementer af stor sværhedsgrad, som ekvipagen udførte med stor rutine og sikkerhed. Især piaffen og passagerne var imponerende, og i det hele taget flød det smukt komponerede Kür program flot for ekvipagen og fik de vanskelige øvelser til at se lette ud.

 

Det blev belønnet af dommerne. Det lykkedes ekvipagen at krydse den magiske grænse på 80%, hvilket indkasserede den svenske ekvipage sejren i World Cup Kür klassen i London.

 

Britiske Emile Faurie med World Cup-debutanten Delatio (e. De Niro), blev en populær 2'er i klassen, da de tillige red sig til 80,405% og hermed pustede Kittel i nakken med sine 80,560 %. En fantastisk flot præstation for denne ekvipage, der forud for World Cuppen i Olympia endnu ikke havde opnået et resultat på over 70 %.

 

Personlig rekord til Zonik

Zonik (e. Blue Hors Zack/Blue Hors Romanov / Blue Hors Don Schufro), der er klassens yngste hest med blot 9 år, kunne ikke helt være med i den skarpe konkurrence. Det blev dog alligevel til en flot tredjeplads med en personlig rekord, idet også denne ekvipage kom op og snuse til 80% grænsen.

 

Med en score på 79,340 %, endte Zonik og Edward Gal lige uden for den eksklusive 80 % klub, men de har jo absolut tiden for sig. Mon Edward Gal nu har fundet afløseren for den legandariske Gribaldi og Totilas? Ekvipagen bliver i hvert fald spændende at følge fremover.

 

Se de samlederesultater for klassen her

 

Billede

 

Svenske Patrik Kittel og Dude strøg ind på førstepladsen på Dude med et flot kür program med store sværhedsgrader til over 80%. (Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 14-12-2017 kl. 10:21 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
12-12-18 Oatley’s og Kittels Toy Story aflivet
29-08-18 Kittel tager Well Done med til WEG
30-07-18 Zonik og Gal hollandske mestre
24-06-18 Flot NC sejr til Zonik
14-03-18 FEI ranglisten før finalen i Paris
10-03-18 Medaljehopper på sejrskurs!
04-03-18 Alle kan lære at ride Grand Prix
05-01-18 Sezuan skal fremadrettet rides af Patrik Kittel
14-12-17 GP debutanten Zonik sejrer i Olympia
14-12-16 Så varmer vi op til afsked!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider