Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Når ridning bli’r kunst på Broholm

Der var musestille, da Cathrine Dufour red ind på banen i første runde af DM i dressur på Broholm Gods, og forventninger var tårnhøje. Og verdens nummer fire skuffede ikke, og scorede over 80%

 

Cathrine og Cassity med over 80%

Der er dage, hvor ridning er ridning. Og så er der dage, hvor ridning er kunst. Og i dag var en af de sidste. For Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy leverede et smukt, smukt ridt, der viste alt det skønne, som ridning kan - nemlig lethed og harmoni, da de red sig igennem første afdeling af DM i dressur for seniorer på Broholm Gods.

 

Parret, der rider med blandt de helt store i top 5 i verden, dansede sig gennem programmet med en ynde, som kun få kan præstere, og bragede i front med 80.480%. Og publikum, som havde siddet lidt på hænderne i begyndelsen af klassen, lod begejstringen få frit løb over en suveræn opvisning af den regerende danske mester, der i år kan score hattrick.

 

 

Daniels dark horse
Men i kulissen lurer en ung og uprøvet ekvipage, som senest i Nations Cup'en i Uggerhalne havde præsteret noget stort. Nemlig den 28-årige berider Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zepter. Som programmet skred frem, blev nerverne rystet af og erstattet med en harmoni, der fik øvelserne til at flyde og procenterne til at stige. Det er ikke til at se, at Zepter kun har gået Grand Prix siden foråret, for de red sig gennem øvelserne med overskud og 'her-kommer-jeg"-attitude og blev honoreret med fuldt fortjente 77.380% og en andenplads, og de puster altså Cathrine og Cassidy lidt i nakken.

 

Ungdommen slog de 'gamle'
Dagens helt store overraskelse var dog den kun 20-årige Victoria Vallentin, der med den 12-årige Ludwig der Sonnenkönig 2 virkelig bed skeer med de 'gamle'. Det ser så let ud, når den unge dressurrytter styrer rundt i dressurens sværeste øvelser, og dommerne belønnede da også ekvipagen med 70.580%, som i dagens klasse rakte til en flot 7. plads, hvor den tidligere danske og nordiske mester for juniorer henviste tidligere OL- og EM-deltagere til pladserne bag hende.

 

Victoria kunne have startet det danske mesterskab for U25-ryttere, men valgte altså at starte senior DM efter råd fra landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, og hendes far, Søren Vallentin, var glad for at satsningen holdt hele vejen op ad sidste midterlinje.

 

Se resultater her

 

Kilde: Broholm Horseshow

 

Billede

 


Tilføjet d. 08-06-2018 kl. 16:52 af i kategorien Ridesport.
Tags: DM og Broholm 2018.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
16-10-18 Sheena ny dansk mester
01-10-18 Merethe Neland er ny Danmarksmester i distance
26-09-18 DM i distance på lørdag
13-06-18 Så går starten til DM i springning
10-06-18 Et brag af en mesterskabsfinale!
10-06-18 U25 DM guld til Sille Engermann
10-06-18 Carina vinder Bundgaard Byg - igen!
10-06-18 DM - paramesterskaber med høje procenter
09-06-18 Unge Victoria stjal publikums hjerter og gav seniorene kamp til stregen
06-06-18 Fra EM sølvvinder til debutant i DM for paradressur


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider