Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Fra EM sølvvinder til debutant i DM for paradressur

Tilbage i 80'erne var hun med til at ride sølv hjem til Danmark sammen med legendariske Anne Grethe Tørnblad og Marzog. I weekenden starter Renee Igelski for første gang til DM - som paradressurrytter

 

Første gang på Broholm
Når Renee Igelski rider ind på bane 1 i parken på Broholm Gods på torsdag, er det første gang hun rider på Broholm. Det er også første gang hun deltager i et DM i paradressur, men det er bestemt ikke den 57-årige århusianers første mesterskab. For 35 år siden var hun med til at vinde EM sølv for hold på hesten Baloo i Aachen sammen med Anne Grethe Tørnblad, Finn Saksø Larsen og Torben Ulsø Olsen. Året forinden vandt hun Europamesterskabet for ungryttere.

"Det tager tid at erkende, at man er handicappet nok til det her, men nu har jeg redet to parastævner, og jeg kan ikke klage. Og det allerbedste er, at de er vilde med hesten. Den skal bare have noget rutine, så kan den virkelig være med i toppen," fortæller Renee Igelski.

 

Landstræner for paradressurrytterne Astrid Gemal er ikke alene begejstret for hesten Beyond Dreams. Hun er også meget begejstret for at få en rytter med Renees rutine med i truppen.
"Hun er super rutineret, så det er helt fantastisk at få hende med", siger Astrid Gemal, "og så er hesten altså også helt særlig. Den er ung og urutineret, men i hendes hænder kan det blive en rigtig spændende ekvipage", siger Astrid om den 9-årige hoppe efter Benetton Dream/Come Back II.

 

 

Helt ny i gamet
Det var på en skridttur for halvandet års tid siden, at hesten så sit snit til at fyre en række bukspring af og sendte Renee ud af sadlen, hvor hun landede flot, men på meget stive ben. Kombineret med knogleskørhed resulterede det i en smadret ankel. Knæet var ødelagt i forvejen.


Men det stoppede ikke den 57-årige rytter, der bestemte sig for at komme til åben samling for pararyttere på Vejle Rideklub i foråret, hvor landstræneren har mulighed for at se nye kombinationer, som måske ikke tidligere har redet i para-sammenhæng.

 

Hun kunne tydeligvis lide, hvad hun så, og Renee Igelski fik sin internationale debut i paradressurens Grad V på Blue Hors i marts i år og vandt i sidste måned holdguld og individuelt guld samt en sølvmedalje i kür ved de Nordiske Mesterskaber i Norge.

 

"Nu skal vi til DM og jeg tager det, som det kommer. Man ved aldrig med heste. Men inde i mit hjerte ved jeg, at jeg har en god hest. Det er det, der er det vigtigste for mig. Så kan man jo kun prøve at ride r? ud af bukserne. Tænk engang at vi er så heldige, at hvis vi kommer til skade, så kan vi ride videre som pararyttere. Det er jeg meget taknemmelig for", slutter Renee Igelski.

DM for paradressur afholdes på Broholm Gods ved Broholm Horseshow fra den 7. -10. juni 2018.

DM i paradressur afvikles over tre dage i alle fem grader, hvor Grad I er de ryttere, der har de sværeste handicap og Grad V er rytterne med de mildeste handicap.


Rytterne testes af særligt uddannede fysioterapeauter og klassificeres herefter i graderne. Der rides et fast program i hver grad og derefter rider rytterne deres frie program.

 

Rytterne rider første runde torsdag fra klokken 9.00. Grad V rides klokken 11.20. Der rides finaler i de frie programmer lørdag eftermiddag. Finalen i Grad V går klokken 16.15.

 

 

Mere information findes på stævnets website her

Alle startende kan findes her

 

Kilde: Pressemeddelelse

 

Billede

 

Tilbage i 80'erne var hun med til at ride sølv hjem til Danmark sammen med legendariske Anne Grethe Tørnblad og Marzog. I weekenden starter Renee Igelski for første gang til DM - som paradressurrytter. Her ses Renee Igelski Foto: Ridesporten.dk / Peter Jensen)


Tilføjet d. 06-06-2018 kl. 23:45 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
06-09-20 DM-sejr og frieri på samme dag
05-09-20 Dufour og Cassidy i front af DM 2020
17-06-20 DM i distance afvikles i 2020 i national klasse
15-05-20 DM i springning udskudt
22-02-20 Oplev igen de bedste beslagsmede dyste i Herning
29-08-19 DM gik til en sikker Alexander Yde Helgstrand
27-08-19 Celine Silfen ny danmarksmester
16-07-19 Få styr på FEI-regler inden CSI og DM
11-06-19 Solid publikum opbakning til DM
11-06-19 Daniel Bachmann Andersen vinder DM


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider