Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Verdensklasse DM på Broholm i juni

Det bliver sport, som udlandet kan se op til, forudser landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, når der rides DM i dressur på Broholm Gods i juni. Landstræneren mener vi kan se frem til nogle spændende konkurrencer på top niveau

 

Topsport i verdensklasse til DM

Når DM i dressur bliver afholdt på Broholm Gods fra den 7.-10. juni, kan publikum glæde sig til at se sport i absolut verdensklasse, spår landstræner for seniorlandsholdet i dressur, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

 

"Det bliver et virkelig, virkelig spændende DM i år, hvor jeg er sikker på, at vi er garanteret topsport, som udlandet kan se op til", siger landstræneren, som lige er hjemvendt fra Frankrig med danske sejre og flotte placeringer i bagagen ved Nations Cup stævnet i Compiègne.

 

 

"Der er måske ikke så meget spænding om guldet, selvom man aldrig skal sige aldrig, men der bliver virkelig kamp om sølv og bronze, som der er flere ekvipager i spil til".

 

Hattrick i vente
Guldmedaljefavoritten Cathrine Dufour kan i år snuppe et hattrick, når hun stiller til start på sin tro væbner Atterupgaards Cassidy. Men selv om guldet nærmest er en formalitet for verdens nummer 4, så tager Cathrine ingenting for givet.

 

"Jeg vil prøve at være nøjagtig lige så skarp som de andre år, og så tager vi den derfra", fortæller den kun 26-årige Cathrine Dufour. "At være Danmarks bedste er en drøm, som jeg vil blive ved med at jagte, men der er mange gode om budet".

 

Parret har lige redet sig til tops i Compièigne med 84.250% i küren og en andenplads til holdet, og Cassidy er fit og på rette vej i formkurven, der er sat efter WEG i Tryon, USA, så Cathrine glæder sig til igen at skulle ride foran et veloplagt dansk publikum i parken.

"Cassidy kan rigtig godt lide at gå på Broholm. Det er et af hans yndlingsstævner, så jeg håber, at der kommer rigtig mange mennesker og ser en masse lækker dressur".

 

Daniel går efter sølvet
En af de ryttere, der er med i medaljejagten er Daniel Bachmann Andersen. Berideren på Blue Hors har været årets danske højdespringer på verdensranglisten og ligger pt nummer 15 efter en rigtig god vintersæson med hesten Blue Hors Zack, hvor de blandt andet brød den magiske 80 procentsgrænse i deres frie program.

 

"Jeg går efter sølvet", kommer det fra Daniel uden tøven. "Vi har haft en fantastisk sæson, hvor vi har fået masser af erfaring, og Zack vokser bare for hver gang, jeg rider ham. Så jeg glæder mig rigtig meget til igen at ride i Danmarks flotteste udendørs kulisse og vise publikum, hvad vi kan".

Landstræneren påpeger vigtigheden af den erfaring, som ekvipagen har fået i løbet af vinterens World Cup sæson.

 

"World cup'en er super god til at hente international erfaring. Og du er ikke ansvarlig overfor et hold - kun dig selv. Og her har Daniel virkelig redet sin chance og fik så den ekstra bonus at komme med i finalen og har fået masser med i bagagen herfra", siger Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

 

Udtagelse til VM
I år skal de danske ryttere også kæmpe om en plads på det danske landshold, der skal til WEG i september, og derfor er det ikke uden betydning, når landstræneren forudser, at nationer som Danmark normalvis ligger og kæmper med, Sverige, Holland og England, vil få ridning i international topklasse at se til DM.

 

"Vi har lige set flot, flot ridning i Compiègne i Frankrig, hvor holdet blev nummer to, og Cathrine sejrede i küren - uden at hun gav fuld gas, så det lover godt frem mod VM", slutter landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

 

DM i dressur og paradressur og U25 bliver holdt på Broholm Gods fra den 7.- 10. juni 2018. DM klasserne i dressur går torsdag, fredag og søndag. Alle tilmeldte starter torsdag i Grand Prix, hvorefter 24 ekvipager går videre til fredagens Grand Prix Special. Her findes de 15 ekvipager, der skal ride om medaljer i søndagens finale i deres fri program.

 

Billede

 

Det bliver sport, som udlandet kan se op til, forudser landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, når der rides DM i dressur på Broholm Gods i juni


Tilføjet d. 23-05-2018 kl. 14:01 af i kategorien Ridesport.
Tags: Broholm og DM.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
17-06-20 DM i distance afvikles i 2020 i national klasse
15-05-20 DM i springning udskudt
22-02-20 Oplev igen de bedste beslagsmede dyste i Herning
29-08-19 DM gik til en sikker Alexander Yde Helgstrand
27-08-19 Celine Silfen ny danmarksmester
16-07-19 Få styr på FEI-regler inden CSI og DM
11-06-19 Solid publikum opbakning til DM
11-06-19 Daniel Bachmann Andersen vinder DM
11-06-19 Victoria E. Vallentin vinder af DM for U25
11-06-19 Michael Søgaard 1 og 2’er i Bundgaard Byg


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider