Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Medaljehopper på sejrskurs!

Det blev tre medaljehopper der fik de bedste skudsmål med på vejen af svenske testrytter Patrik Kittel, i formiddagens test af dressurhestene lørdag i Boxen i Herning, der bl.a. kastede klassens eneste 10-tal af sig til Atterupgaards Mildura

 

Sadler der passer til pigenumser

Der var en god stemning i Boxen og godt fyldt op på tilskuerpladserne under testrytters Patrik Kittels kyndige afprøvning og kommentering, af det første hold dressurbetonede heste under fremmedrytter. testen blev afviklet i perfekte rammer i Boxen i Herning, hvor svenskeren skulle prøveride og bedømme i alt 15 heste i ridelighed og kapacitet i lørdagens første afdeling af fremmedryttertesten.

 

Eneste anke til arrangementet fra Patrik Kittels side, og som blev et humoristisk tilbagevendende tema under formiddagens test, var lidt selvironisk at svenskeren skulle klemme sig ned i sadler, der til daglig kun er egnet til små pigenumser! Det lykkedes dog den svenske top-rytter at abstrahere fra denne 'gene', da Patrik først kom godt i gang med afprøvningen, af den flotte samling af rigtig gode heste, og begejstringen steg yderligere efterhånden som afprøvningen skred frem.

 

 

Atterupgaards Mildura modtog dagens eneste 10-tal

Dagens højeste bedømmelse gik til medaljehoppem Atterupgaards Mildura (e. Blue Hors Zack / Lord Sinclair), for hvilken Kittels begejstring næsten strømmede over. Man kunne næsten forledes til at tro at Kittel var farvet på forhånd, da han startede ud med at erklære Cathrine Dufours Atterupgaards Cassidy som en af sine favoritheste, og at han i øvrigt var imponeret over Atterupgards avl, og arbejde med at få afsat deres gode heste til lige så gode ryttere.

 

Ikke desto mindre indfriede Mildur samtlige de forventninger Patrik Kittel måtte have haft på forhånd. Mildura blev fremhævet for hendes lethed og perfekte brug af kroppen, hendes lydhørhed over for hjælpere, og evne til at blive i rammen og til at respondere på hans mindste signal, i en sådan grad at han ligefrem fik ejerfornemmelser: "De [Atterupgaard] skal ikke sælge hende - jeg tror jeg tager hende med hjem. Hun har ro i munden og i kroppen. Jeg kan speede hende op og stoppe hende op. Hun trækker vejret roligt og samarbejder. Hun er virkelig dejlig at ride, super, super at være på".

 

Da der blev angivet at der var 1 minut til bage af prøvetiden udbrød Kittel "sagde du 10 minutter?" og sluttede med ordene "Det er meget sjældent man prøver heste, og de er så gode at ride i denne alder, Super, Super Super. Mange TAK. Det var virkelig en fornøjelig oplevelse, Det var en dejlig hest at ride må jeg sige!".

 

Midura, hvis egenrytter er Carina Cassøe krüth fik tildelt dagens højeste karakter og dagens eneste 10-tal, nemlig for ridelighed og et 9-tal for kapacitet, og lagde sig hermed i spidsen for konkurrencen.

 

Billede

 

Vinderen af dagens afdeling Mildura med Patrik Kittel i sadlen (Foto: JP-Photo.dk)

 

Atterupgaards Delorean - næstbedste hest

Det blev såmænd endnu en Atterupgaard hest og endnu en medaljehoppe der opnåede den næstbedste bedømmelse i den første afdeling af fremmedryttertesten, nemlig Atterupgaards Delorean (Bon Bravour / Sandro Hit).

 

Her udbrød Kittel spontant, at det var en iøjnefaldende smuk hest. Den var dog lidt spændt og kort i skridten, men da de slog over trav, kunne Kittel næsten ikke udbryde andet en Waaauuu!". Da han havde sundet sig lidt udbrød han igen. "Waaauuuhh - den løfter dig op - fantastisk. Hele kroppen svinger og den er super god i kontakten, super Waaauu. Det er den bedste trav jeg har redet i dag. Den er så blød at sidde på, at jeg får gåsehud!".

 

Også Deloreans galop blev rost, men den kunne ikke hamle op med den fantastiske trav. Medaljehoppen blev bedømt til 9.5 for ridelighed og 9 i kapacitet, hvilket samtidig giver den en foreløbig førsteplads i unghestechampionatet.

 

Billede

 

Den ekstremt yndefulde Atterupgaards Delorean med den fantastiske trav (Foto: JP-Photo.dk)

 

Tre heste med samme score på delt tredjeplads

Tre heste fik samme samlede pointsum til en delt tredjeplads i dagens første afdeling af afprøvningen med hver 360 point.

 

DD Benissima (Belissimo / Blue Hors Don Romantic) blev bedømt til 9,5 for ridelighed og 8,5 for kapacitet af Kittel, og bl.a fremhævet for at reagere fint for hjælperne, for at være god i munden, dejlig at ride og let at samle. Den er lidt sen i traven, men med god skridt og god galop.

 

Spot on Melody (e. Sezuan / Michellino) blev af Kittel betegnet som en dejlig hot og opmærksom hest, hvilket ifølge ham sikkert stammer fra Michellino. "Michellino gav temperament, men også stærke heste og det er vigtigt hvis man vil ride konkurrencer, for man kan ikke ride på en halt hest", sagde Kittel. "Det er en relativ stor hest, derfor må man også erkende at de skal have lidt mere tid til at vokse ind i kroppen", fremhævede Kittel. Hesten har en god galop, en fantastisk kontakt med god bøjning i nakken og den blev rost for at være godt uddannet. Spot on Melody er til daglig redet af Mette Svare Ehlers, og blev af kittel tildelt både 9 for ridelighed og kapacitet.

 

Den sidste af de tre sidestillede heste blev ligeledes rost for at være godt uddannet, og den rides til daglig af Anne Troensegaard. Det drejer sig om Uno Elando (e. Blue Hors Erlando / Fürst Heinrich), der blev fremhævet for at være stille i munden, afbalanceret i kroppen med en god galop - en generel meget ridelig hest, som Kittel ligeledes også bedømte til 9 i både ridelighed og kapacitet.

 

Anden afdeling og sidste afdeling af dressurhestenes fremmedryttertest afvikles søndag morgen.

De samtlige resultater fra lørdagens fremmedryttertest kan ses her

 

Billede

 

Det blev tre medaljehopper der fik de bedste skudsmål med på vejen af svenske testrytter Patrik Kittel, i formiddagens test af dressurhestene lørdag i Boxen i Herning, der bl.a. kastede klassens eneste 10-tal af sig til Atterupgaards Mildura, her med Patrik Kittel i sadlen ( Foto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 10-03-2018 kl. 13:01 og sidst rettet den 10-03-2018 kl. 13:02 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
18-11-19 Kittel vil ændre hestesportens image
18-11-19 Zack søn til Patrik Kittel
14-06-19 Patrik Kittels Deja skadet
09-03-19 Patrik Kittel - interssant og underholdende
21-02-19 Ser frem til Patrik Kittel’s testridt
12-12-18 Oatley’s og Kittels Toy Story aflivet
29-08-18 Kittel tager Well Done med til WEG
21-03-18 Alle DV-hingste bestået 10-dages test
14-03-18 FEI ranglisten før finalen i Paris
12-03-18 Russisk sejr i Hernings sidste klasse


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider