Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dom faldet i sydkoreansk skandalesag

Der er nu faldet dom over moderen til dressurrytteren Chung Too-ra, i den opsigtsvækkende sydkoreanske korrupssionsag der involverede den afgåede præsident og elektonikgiganten Samsung og trak spor til danske dressurkredse, da hendes datter blev arresteret i Aalborg, varetægtsfængslet og senere udleveret til retslig efterfølgelse i Sydkorea

 

Sydkoreansk korruptionssag trak spor til Danmark

Hestenenettet dækkede skandalen tæt, da den sydkoreanske dressurrytter Chung Too-ra, der på daværende tidspunkt opholdt sig i Aalborg, via Interpool blev internationalt efterlyst for mulig indblanding i en omfattende korruptionsskandale i hjemlandet, og efterfølgende arresteret, varetægtsfængslet og udleveret til retsforfølgelse i hjemlandet (se her og her og her).

 

Chung Too-ra er datter af den daværende og nu afsatte præsident Park Geun-hye's nærmeste veninde Choi Soon-sil, og involverede omfattende økonomisk svindel, der tillige involverede elektronikvirksomhederne Samsung .

 

Skandalen førte til præsidentens fald og hele rystede landets erhvervsliv. Park Geun-hye blev frataget præsidentposten af landets forfatningsdomstol i marts sidste år og der har fulgt med efterfølgende omfattende retsforfølgelser.

 

20 års fængsel til moderen Choi Soon-sil

Der er nu faldet dom i den spektakulære sydkoreanske korruptionssag. Den sydkoreanske domstol idømte tirsdag i denne uge, ekspræsidentens tidligere veninde Choi Soon-sil, i alt 20 års fængsel for sin rolle i korruptionsskandalen. Choi er fundet skyldig i sammen med ekspræsident Park at have presset millioner ud af kæmpevirksomheder som Samsung og Hyundai.

 

Den 61-årige Choi Soon-sil var præsidentens fortrolige og hendes rolle og magt bag kulisserne er blevet sammenlignet med Rasputin, den russiske mystiker, som havde stor indflydelse på zaren i begyndelsen af det 20. århundrede.

 

 

Svindel med fondsmidler
Choi Soon-sil blev konkret anklaget tilbage i november 2016, for at have tvunget store virksomheder til at betale et samlet beløb svarende til 431 millioner danske kroner til to velgørende fonde, som hun angiveligt enerådigt selv kontrollerede.

 

Denne fond udbetalte millioner af til sponsorering af Chois datter Chung Yoo-ra's omfattende dressuraktiviteter i bl.a. Danmark og Tyskland. Dressurrytteren, der blev anholdt i januar sidste år i Aalborg og siden udleveret til Sydkorea ( se her og her)

Chung Yoo-ra er hos FEI registeret til at ride fire heste: Rausing, Royal Red, Salvator og spanske Morgan Barbancons tidligere tophest Vitana V, der ifølge Reuters blev købt for det svimlende beløb af 1 million Euro (over 7,5 millioner kroner).

Chung Yoo-ra blev udleveret til Sydkorea i slutning af maj måned 2017, hvor anklagen gik på, at Samsung angiveligt havde kanaliseret penge gennem sponsorering af Chung Yoo-ra og hendes sport til gengæld for politiske tjenester i Sydkorea.

 

Sydkoreansk dressurhold blev aldrig en realitet

Samsung skulle angiveligt have lavet en aftale om at yde 16,3 millioner euro (120 millioner kroner) til støtte af et tyskbaseret sydkoreansk dressurhold.

 

Målet med den økonomiske støtte skulle ifølge Samsung være med til at udvikle et koreansk dressurhold frem mod 2018 Asian Games samt World Equestrian Games i Tryon i North Carolina, USA. I henhold til Samsungs kontrakt skulle holdet, ifølge Reuters, omfatte seks ryttere og 12 heste, men holdet er aldrig vokset til mere end Yoora Chung og hendes træner.

 

Kilde: Bla. Ritzau/AP via Børsen.dk

 

Billede

 

Der er nu faldet dom over moderen til dressurrytteren Chung Too-ra, i den opsigtsvækkende sydkoreanske korrupssionsag der involverede den afgåede præsident og elektonikgiganten Samsung og trak spor til danske dressurkredse, da hendes datter blev arresteret i Aalborg, varetægtsfængslet og senere udleveret til retslig efterfølgelse i Sydkorea (Foto:Pressefoto)


Tilføjet d. 15-02-2018 kl. 15:55 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
17-10-17 Korruptionsanklage rettet mod det britiske rideforbund
05-07-17 Sydkoreansk dressurskandale eskalerer
20-04-17 Sydkoreansk dressurrytter dømt til udlevering - men anker til Landsretten
23-02-17 Sydkoreansk varetægtsfængsling forlænges igen
05-01-17 Wladimir nær endt i skandalesag
03-01-17 Sydkorensk rytter gemte sig for politiet
02-01-17 Sydkorensk rytter anholdt i DK


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider