Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Sydkorensk rytter anholdt i DK

Den sydkoreanske dressurrytter, Chung Yoo-ra, der bor og træner i Danmark, blevet anholdt af dansk politi. Dressurryteren er eftersøgt af Interpol, mistænkt for at være indblandet i en stor offentlig korruptionssag i hjemlandet, der tillige involverer den sydkoreanske præsident

 

Eftersøgt af interpol - på dansk jord

Den sydkoreanske dressurrytter Chug Yoo-Ra, bor og træner til daglig i nordjylland, men er ifølge Reuters nu blevet anholdt og tilbageholdes p.t. i Danmark.

 

Den 20-årige dressurrytter, der blev kendt for at vinde guld ved de asiatiske lege, er eftersøgt af Interpol på baggrund af en arrestordre, der blev udstedt på hende i hjemlandet Sydkorea, inden jul. På daværende tidspunkt formodedes hun at befinde sig i Tyskland, men nyhedsbureauet har fået bekræftet af det danske politi, at Chug Yoo-Ra nu er blevet anholdt i Danmark.

 

Mistænkt for involvering i korruption

Dressurrytteren er mistænkt for formodet indblanding i en korruptionssag og politisk skandale, som bl.a. involverer hendes mor og den Sydkoreanske præsident. Den unge dressurrytter er anklaget for at forhindre efterforskning i sagen, og tillige for at have modtaget økonomisk og akademisk støtte fra et prestigefyldt universitet, som angiveligt er en gestus til moderen.

 

Mor veninde til præsidenten

Dressurrytteren Chung Yoo-ra, er datter af Choi Soon-sil, der er veninde med den regerende præsident og som i ledtog med denne, er anklaget for korruption og økonomisk afpresning af virksomheder.

 

Præsidenten er blevet suspenderet og Sydkoreas justitsminister har tillige trukket sig tilbage, som konsekvens af sagen. Derudover er der massive folkelige protester over korrupsagen, og de ønsker præsidenten stillet for en rigsret.

 

Forventes udleveret og og retsforfulgt

Ifølge nyhedsmeddelelsen, forventes dressurrytteren at blive udleveret fra Danmark til retsforfølgelse i Sydkorea, hvor hun formetlig som mimimum vil at blive anklaget for at hindre den officielle efterforskning i sagen.dressurrytteren er foreløbig blevet varetægtsfængslet i 4 uger.

 

Kilde: Nyheden fremgår af DR-nyhederne på baggrund af en melding i Reuters

 

 

Billede

 

Chung Yoo-ra blev først kendt i Sydkorea, da hun vandt guld i ridning ved de asiatiske lege.

Nu er hun altså genstand i præsidentens skandalesag, der har skabt historisk røre i landet

 


Tilføjet d. 02-01-2017 kl. 18:49 af i kategorien Ridesport.
Tags: Anholdt og Sydkorea.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
15-02-18 Dom faldet i sydkoreansk skandalesag
05-07-17 Sydkoreansk dressurskandale eskalerer
20-04-17 Sydkoreansk dressurrytter dømt til udlevering - men anker til Landsretten
23-02-17 Sydkoreansk varetægtsfængsling forlænges igen
03-01-17 Sydkorensk rytter gemte sig for politiet
18-12-13 Razzia mod hestekødssyndikat
17-11-13 Fuld mand sovende på hesteryg


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider