Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Sydkoreansk varetægtsfængsling forlænges igen

Varetægtsfængslingen af den 20-årige dressurrytter Chung Yoo-ra er blevet yderligere forlænget med fire uger. Retten i Aalborg har valgt at forlænge varetægtsfængslingen af sydkoreaneren grundet manglende behandling af Sydkoreas anmodning om at udlevere kvinden

 

Varetægtsfængsling forlænget

Chung Yoo-ra, har siddet fængslet, siden hun blev anholdt af Nordjyllands Politi 1. januar. Hun er sigtet af de sydkoreanske myndigheder for medvirken til omfattende økonomisk kriminalitet.

Sydkorea har anmodet om udlevering af kvinden. Chung Yoo-ra blev i første omgang anholdt for at opholde sig ulovligt i Danmark. Derefter blev hun varetægtsfængslet, fordi man mente, der var reel risiko for, at hun ville flygte ud af landet, hvis hun blev sat på fri fod.Det ønske er Rigsadvokaten i gang med at behandle. Myndighederne er ikke færdige med sagsbehandlingen, og derfor har anklager David Hvelplund bedt om yderligere fire ugers varetægtsfængsling. Det har retten valgt at imødekomme. Dommeren lægger vægt på, at Rigsadvokaten har tilkendegivet, at sagen kan blive færdigbehandlet inden for de næste fire uger.

 

Skuffeselskab

Chung Yoo-ra er bl.a. anklaget for at have oprettet et skuffeselskab i Tyskland, hvor store summer af penge er strømmet ind bl.a. fra mobilgiganten Samsung. Penge, der bl.a. skulle være anvendt til at indkøbe topheste bl.a. her i Danmark. Hun nåede bl.a. hun en uge før sin anholdelse solgte hingsten Wladimir O.A til den australske rytter Simone Pearce ( se her)

 

Politisk skandale

Overordnet er sagen langt større, faktisk en politisk skandale i Sydkorea, hvor Chung Yoo-ra's mor, Choi-Soon-sil, i ledtog med Sydkoreas præsident står bag større svindel- og afpresningssager mod store virksomheder. Chung Yoo-ra er også anklaget for at have medvirket til afpresning af virksomhederne, en anklage hun ind til videre nægter sig skyldig i. Chung Yoo-ra er også anklaget for at have skaffet sig uberettiget adgang til et anerkendt sydkoreansk universitet, Ehwa Womens University.

 

Stor bevågenhed i hjemlandet

Sagen har stor politisk bevågenhed i hjemlandet Sydkorea. Kvinden frygter ifølge forsvareren for sikkerheden for sig selv og sin halvandet år gamle søn, hvis de vender tilbage til Sydkorea. Sønnen befinder sig nu i de sociale myndigheders varetægt i Danmark, mens moren er fængslet. Hvis det ender med, at danske myndigheder siger ja til at udlevere kvinden, vil beslutningen ifølge forsvareren blive anket til højere retsinstanser.

 

Der vil blive holdt et nyt retsmøde i sagen ved Retten i Aalborg 22. marts.

 

Kilde: Ritzau

 

Billede

 

Den 20-årige dressurrytter Chung Yoo-ra er blevet yderligere forlænget med fire uger (Arkivfofo)

 


Tilføjet d. 23-02-2017 kl. 14:31 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Sydkorea.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
15-02-18 Dom faldet i sydkoreansk skandalesag
05-07-17 Sydkoreansk dressurskandale eskalerer
20-04-17 Sydkoreansk dressurrytter dømt til udlevering - men anker til Landsretten
03-01-17 Sydkorensk rytter gemte sig for politiet
02-01-17 Sydkorensk rytter anholdt i DK


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider