Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Politikere på charmeoffensiv overfor hestefolk

Fredensborg Kommune indleder et charmeoffensiv overfor kommunens mange hestefolk forud for kommunalvalget med en ambition om at skabe bedre vilkår for de mange hestefolk i kommunen, og en række arbejdsgrupper nedsættes med den fælles vision, at gøre Fredensborg Kommune til Sjællands mest attraktive hestekommune

 

Politikere på charmeoffensiv

Kommunevalget står for døren og politikerne er i fuld gang med at sprede deres budskaber og gøre deres hoser grønne hos vælgerne i kommunerne, i forventning om at trække deres stemmer til det nært forestående valg.

 

Fredensborg kommune, er bevidst om profilering af de respektive politiske budskaber overfor kommunens forskellige, og har derfor iværksat initiativer, hvor de ønsker at profilere deres vilje til at skabe bedre vilkår overfor målrettede segmenter af borgere og virksomheder i kommunen. Da Fredensborg kommune hører til blandt landets absolut hesterigeste kommuner, er en af disse målgrupper naturligt de mange private såvel som erhvervsmæssige hestefolk i kommunen.

 

I Fredensborg Kommune vil kommunalbestyrelsen derfor gerne gøre deres hoser grønne overfor dette ofte indflydelsesrige segment, ved at tilbyde bedre vilkår for de mange hestevirksomheder i området. Netop dette segment har ofte været kritisk overfor kommunens hidtidige meget restriktive, bureaukratiske og tilbageholdende politik overfor hesteejendommenes udfoldelsesmuligheder i Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune ønsker nu at forbedre relationen til dette segment.

 

Kampen om image som Sjællands hestekommune

Øget opmærksomhed på hestesektoren, har i flere år været en bevidst strategi satning i Fredensborg Kommune nabokommune Gribskov Kommune. Gribskov Kommune er ligeledes en skov- og hesterig kommune, som fokuseret igennem flere år, har satset stort på hestebranchen. det har de gjort ud fra en bevidsthed om, at der faktisk både kan trækkes betydelige indtægter til kommunekassen via hestesektoren, både i form af arbejdspladser, fritidsaktiviteter og besøgende og ikke mindst turister, ligesom den bidrager positivt til at skabe øget brug af naturen og til det aktive liv i kommunen, og på anden vis kan profilere kommunen positivt ved bl.a. at tiltrække nye skatteydere til området.

 

Det er en vision og et ønske om en positiv udvikling og anderledes profilering af kommunen, der har været den drivende kraft, og er opstået med udgangspunkt i en gruppe entusiastiske og energiske borgere, der er blevet støttet op af det lokale foreningsliv og interesseorganisationer i kommunen.

 

Fredensborg Kommune, som har mindre skovareal, men en endnu større koncentration af heste, end Gribskov kommune, herunder mange kapitalstærke borgere i målgruppen, er kommet lidt sent ind i kampen om at profilere sig som Sjællands foretrukne hestekommune, men forsøger nu - ikke mindst med støtte fra entusiastiske borgere - at etablere et fremstød på området. Dette seneste fremstød er belejligt politisk timet så det foregår i umiddelbart forbindelse med det nært forestående kommunalvalg.

 

Politikere på frier-fødder

Senest har Fredensborg Kommunens socialdemokratiske borgmester sammen med den konservative viseborgmester, fredag formiddag den 3. november slået vejen forbi og aflagt ridecenter Barthahus et besøg.

 

Fredensborg kommune har yderligere initiativer på vej. Der er bl.a. planlagt et borgerarrangement onsdag aften den 8. november på Fredensborg Rådhus, hvor borgere med interesse for emnet, er inviteret til en ambitiøs og spændende indlægs- og debataften under overskriften: "Invitation til inspirationsmøde for hestefolket i Fredensborg kommune". Her deltager såvel en prominent gæst fra Dansk Ride Forbund, nemlig formand Ulf Helgstrand, foruden en række lokale repræsentanter fra hestesektoren i Fredensborg, som indlægsholdere.

 

Springakadamiet og Barthahus gæstes af borgmester og viceborgmester

Fredensborg Kommunes borgmester Thomas Lykke Pedersen og viceborgmester Ulla Hardy-Hansen indledte deres kommunalvalgs charmeoffensiv med fredagens besøg på ridecenteret Barthahus, hvor Firkløverets Springakadem, har til huse.

 

De to lokalpolitikere skulle høre om Springakademiets Talentudviklingsprogram, der nu har eksisteret siden 2015, og samtidig har været en reklamesøjle for, hvad der foregår inden for springsporten i Fredensborg Kommune.

 

I løbet af de første to år er det lykkedes Firkløveret at give 40 af landets bedste, unge springryttere en "pakke" af gratis tilbud, der skal ruste rytterne til at gøre en forskel på topkonkurrenceplan. Det kan kun lade sig gøre, fordi mange sponsorer har valgt at støtte foreningen og der er skabt opmærksomhed i nærområdet for deres positive bidrag til ungdomslivet i Fredensborg Kommune. (læs mere om Akademiet her) .

 

Inspirationsmøde på Fredensborg Rådhus

Onsdag aften den 8. november lægger Rådhuskælderen på Fredensborg rådhus så rammer for det næste arrangement. En arbejdsgruppe af frivillige hestefolk bosiddende i Fredensborg Kommune, har i et stykke tid arbejdet på at få arrangeret et inspirationsmøde for hestefolket i Fredensborg kommune, og har stablet et spændende arrangement på benene, som kommunen belejligt har lagt fysiske rammer til, her op mod kommunalvalget.

 

De lokale kræfter bag arrangementet udgøres af Thue Mylun, Søren Truelsen, Karsten Key, Ole Lindgreen, Anne Raaen, Christen Hennebjerre, Allan Tønnesen, Thomas Dresler samt borgmester Thomas Lykke Pedersen og viceborgmester Ulla Hardy Hansen.

 

Formålet med arrangementet er, at inspirere til at der efterfølgende bliver nedsat en række arbejdsgrupper, der skal arbejde på at gøre Fredensborg til Sjællands mest attraktive hestekommune, hvilket er arbejdsgruppernes samlede ultimative vision.

 

Programmet byder på en indledningsvis velkomst og præsentation ved borgmester Thomas Lykke Pedersen og viceborgmester Ulla Hardy Hansen, og følges op af et indlæg fra formanden for Dansk Rideforbund Ulf Helgstrand, under overskriften "Hvor bevæger Dansk Rideforbund sig hen?

 

Herefter følger en præsentation af oplæg til forskellige arbejdsgrupper, der ønskes nedsat udfra en indledningsvis rammesætning under forskellige relevante overskrifter. Oplægget til arbejdsgrupperne byder på følgende emner:

  • Stævner og Faciliteter - et kommunalt ridecenter v / Søren Truelsen, Anne Rasmussen og Ole Lindgreen
  • Turisme og ridestier i statsskovene og andre områder v/ Karsten Tønnesen
  • Talentudvikling v / Thomas Dresler
  • Hestemødding / affald - fælles eller privat afbrænding/kompostering v / Thue Mylin

Der er tillige fra arrangørernes side et ønske om at rigtig mange vil møde op og drøfte visionerne for Sjællands mest attraktive hestekommune, som arrangørende ambitiøst kalder det.

 

Realiseres de gode intentioner?

Der er ingen tvivl om, at de mange hesteinteresserede og engagerede borgere i Fredensborg Kommune, der investerer masser af sparsom fritid i projektet, alle har de rette intentioner og ønsker for kommunens positive udvikling, og ser mange muligheder for at Fredensborg kan opnå en helt unik og attraktiv positionering, som en forstads landkommune der er venligt stillet overfor borgere, der tiltrækkes af de helt unikke muligheder der kan være for hestefolk i kommunen, såfremt de rette rammer etableres.

 

Det bliver spændende at følge om også politikerne efterfølgende formår at følge de konkrete initiativer op, og i hvilket omfang de vil kunne realisere de velmente borgerinitiativer, når først afgørelsen på kommunalvalget har vist sit udfald. Der er ihvertfald givet borgerne en unik mulighed for at hæve deres stemmer og tilkendegive deres holdninger til emnet.

 

Opfordringen gives hermed videre til alle hesteinteresserede bosiddende i Fredensborg Kommune og omegn, som onsdag aften den 8. november kan få en sjælden mulighed for at deltage i en debataften om hestebranchens muligheder i kommunen, og til at påvirke de politiske strømninger, og forhåbentlig få hestesektoren permanent på den politiske agenda i Fredensborg Kommune.

 

Billede

 

Fredensborg Kommune indleder et charmeoffensiv overfor kommunens mange hestefolk forud for kommunalvalget med en ambition om at skabe bedre vilkår for de mange hestefolk i kommunen. Her lokalt stemningsbillede fra kommunen (Foto: Tine Lessèl)


Tilføjet d. 07-11-2017 kl. 21:31 af i kategorien Arrangementer.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
13-11-17 Sjællands mest attraktive hestekommune
27-09-17 Stor interesse for rideturisme i DK
07-09-16 Dyr og Penge - SCHHH!
17-05-15 Dressurhestevelfærd til debat
12-11-14 Bliv klog på udviklingsmuligheder for hesteejendomme i landzonen
20-01-14 Velfærd: Aflivning eller pleje?
01-03-13 Avis tilbereder hest


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider